Άθλιες συνθήκες στην Πυροσβεστική Ακαδημία καταγγέλλουν οι 200 πυροσβέστες-«κομάντο»

Άθλιες συνθήκες στην Πυροσβεστική Ακαδημία καταγγέλλουν οι 200 πυροσβέστες-«κομάντο»

Δείτε φωτογραφίες - «Σε αυτούς τους θαλάμους θα διαμένουν στοιβαγμένοι σαν τα ποντίκια 15 μόνιμοι πυροσβέστες» λένε οι πυροσβέστες

pirosvestiki_ar
Το ειδικό μηχανοκίνητο τμήμα των 200 κομάντος της Πυροσβεστικής που θα επεμβαίνει άμεσα σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, ανακοινώθηκε ως μια σημαντική πρωτοβουλία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη κυρίας Όλγας Γεροβασίλη.

Τον περασμένο Μάρτιο, μετά την τραγωδία στο Μάτι, οι επιτελείς της Πυροσβεστικής προχώρησαν στη σύσταση της ειδικής αυτής ομάδας που όπως είπαν θα επιχειρεί σε ακραίες καταστάσεις όπως αυτή που σημειώθηκε στην Ανατολική Αττική.

Για τη στελέχωση της αποσπάστηκαν από διάφορες περιοχές της χώρας 200 άτομα. Μόνιμοι πυροσβέστες που έφθασαν στην Αττική με δύο μήνες απόσπαση και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά και στη Μαγούλα.

Όπως, όμως καταγγέλλουν στο protothema.gr οι πυροσβέστες και όπως φαίνεται και από τις εικόνες από τους θαλάμους της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν είναι άκρως ακατάλληλες και τριτοκοσμικές.

Κουκέτες στριμωγμένες η μία δίπλα στην άλλη, μεταλλικά κρεβάτια που θυμίζουν ράντζα σε διαδρόμους νοσοκομείου, βρώμικες τουαλέτες και ατμόσφαιρα αποπνικτική... «Σε αυτούς τους θαλάμους θα διαμένουν στοιβαγμένοι σαν τα ποντίκια 15 μόνιμοι πυροσβέστες. Άνθρωποι οικογενειάρχες θα ζουν για δύο μήνες σαν φαντάροι με ακατάλληλες από άποψη υγιεινής συνθήκες» καταγγέλλουν.


fire1
fire2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης