Το TEDxAthens κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει την 1η Ιουνίου

Το TEDxAthens κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει την 1η Ιουνίου

Το νέο ταξίδι συνάντησης των πρωτοπόρων από όλο τον κόσμο ξεκινάει την 1η Ιουνίου στο ΚΠΙΣΝ

tedx01
Μια δεκαετία συμπληρώνει η πιο δημοφιλής συνάντηση των σημαντικότερων ιδεών και πρωτοπόρων από όλο τον κόσμο που κατάφερε να γίνει θεσμός και στην Αθήνα. Εμπνευσμένοι άνθρωποι που εκπροσωπούν την καινοτομία, τους ανοιχτούς ορίζοντες και την αποφασιστικότητα, στον τομέα του ο καθείς καλούνται να μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους, να μας αλλάξουν τον τρόπο σκέψης-γιατί όχι;-ακόμα και συνήθειες. Έχοντας ειδική θεματική, κάθε χρονιά, το Tedxathens προσδιορίζει τους νέους τρόπους σκέψης.
tedx04

Ειδικά φέτος που το TedxAthens συμπληρώνει μια δεκαετία το θέμα είναι ο ίδιος ο παράγοντας που το προσδιορίζει το X-The State of X δίνοντας έμφαση στη μοναδική σταθερά στη ζωή μας είναι η αλλαγή. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο curator και ιδρυτής του TedxAthens Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου: «Η φετινή μας, δέκατη-επετειακή, διοργάνωση αποτελείται από μια σύνθεση υψηλού περιεχομένου και μοναδικών εμπειριών, καθώς πρόκειται για το πιο ώριμο και μεστό event που έχουμε παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Σπουδαίες διεθνείς προσωπικότητες, μικροί ήρωες και μεγάλες ιδέες. Οι νέες δράσεις και συνεργασίες τη φετινή χρόνια επιβεβαιώνουν ότι αν και κλείνουμε τη πρώτη δεκαετία ζωής, κοιτάμε ήδη και επενδύουμε στη δεύτερη».
tedx03

Κλείσιμο
Πριν από 10 χρόνια, το TEDxAthens ξεκίνησε το δικό του ταξίδι εξέλιξης προκειμένου να εξερευνήσει νέες ιδέες και ανακαλύψει το δικό του παράγοντα Χ ώστε να έρθει πιο κοντά στην πραγματικότητα της ύπαρξης. Και τα κατάφερε: συγκέντρωσε σπουδαίες προσωπικότητες, άφησε το στίγμα, άνοιξε δρόμους βαδίζοντας για μια νέα δεκαετία. Έχοντας ως βασική του αρχή “τις αξίες που αξίζει να διαδοθούν”, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα φιλοξενήσει στη σκηνή ανθρώπους που καταθέτουν κάτι που αξίζει να διαδοθεί και να εμπνεύσει. Φέτος ξεχωρίζουν ονόματα όπως ο εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι, Αρούν Γκάντι, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο σκηνοθέτης Ούνταγιαν Πρασάντ αλλά και ο βραβευμένος με Grammy Christopher King, καθώς και εκπρόσωποι απ’ τον χώρο της τεχνολογίας, του πολιτισμού και της κοινωνίας των πολιτών που θα γεμίσουν τις δύο σκηνές και το Lab.
tedx02

Αν όλα αλλάζουν, μπορούν να αλλάξουν και οι συνήθειες μας; Εξου και ότι η ομάδα του TEDxAthens θα προσκαλέσει όλους τους σύνεδρους να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα, δίνοντας με «δεύτερη ζωή» στα απορρίμματα που θα δημιουργηθούν εκείνη την ημέρα. Ανάμεσα επίσης στις εκπλήξεις ξεχωρίζει η έκθεση φωτογραφίας του Πέτρου & Κωνσταντίνου Σοφικίτη με κεντρικό θέμα τον υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης και την Υδρόβια Φύση ως τοπίο ανοίκειο, που θα φιλοξενείται στην Εναλλακτική Σκηνή του TedxAthens.

Ραντεβού στο Φάληρο την 1η Ιουνίου!

Περισσότερες πληροφορίες
www.tedxathens.com



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης