Δίκη Siemens: Δριμύ «κατηγορώ» για Χριστοφοράκο, Καραβέλα, Γεωργίου, Μαυρίδη και Γερμανούς

siemens_trail

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι από το δικαστήριο για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση καθώς και, ανά περίπτωση, για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

«Καταπέλτης» ήταν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά, όσον αφορά στην ενοχή βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να αποφασίσει την ενοχή πρώην στελεχών των Siemens Ελλάδος και συγκεκριμένα των: Μιχάλη Χριστοφοράκου, Χρήστου Καραβέλα, Ηλία Γεωργίου, Πρόδρομου Μαυρίδη και Αλέξανδρο Αθανασιάδη. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι από το δικαστήριο για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση καθώς και, ανά περίπτωση, για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελέα ένοχα θα πρέπει να κηρυχθούν από το δικαστήριο και τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής Siemens όπως οι Ρόλαν Κοχ (Roland Koch),Τόμας Γκάνσβιντ (Thomas Ganswindt), Χανς-Βάλτερ Μπέρνζαου (Hans-Walter Bernsau) και Γεργκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutschenreuter), κ.ά.

Σε ό,τι αφορά στον μεγάλο απόντα της δίκης, τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, η κ. Σκεπαρνιά αποδόμησε πλήρως τους ισχυρισμούς του περί δεδικασμένου από τη γερμανική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Siemens. Όπως είπε η εισαγγελέας «κανένα δεδικασμένο από τις αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης δεν υφίσταται» για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο καθώς «οι ποινές αυτές αφορούν τη διακίνηση επτά εμβασμάτων» τα οποία «δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις δωροδοκίες στον ΟΤΕ την περίοδο 1997-2004 με τις καταβολές διαφορετικών ποσών για την σύμβαση 8002».

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας τόνισε πως Μιχ. Χριστοφοράκος «γνώριζε και ενέκρινε όλες τις παράνομες πληρωμές». Επιπλέον, η κ. Σκεπαρνιά ανέφερε πως ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος, προκειμένου να επιτύχει τη σύναψη της σύμβασης 8002 διακίνησε ποσά υπερβαίνουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ μόνο μέσω εταιριών, έμπιστων σε αυτόν παρένθετων προσώπων, με πλαστά παραστατικά και εικονικά τιμολόγια.

Ακόμη, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος διακίνησε και πολλά εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά όπως η περίπτωση βαλίτσας που του είχε παραδώσει ο Πρ. Μαυρίδης στο αεροδρόμιο της Γενεύης με 2 εκατομμύρια μάρκα.

Αναφερόμενη στον Πρόδρομο Μαυρίδη η κ. Σκεπαρνιά επισήμανε πως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος μαζί με τον Μιχ. Χριστοφοράκο είχαν «είχαν κατανείμει τους ρόλους», καθώς «ο Μαυρίδης χρημάτιζε με το 8% επί του συνολικού κόστους της σύμβασης την κατώτερη βαθμίδα του ΟΤΕ και ο Χριστοφοράκος με το 2% την ανώτερη βαθμίδα και άλλες επαφές του».

Να σημειωθεί τέλος πως η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση πέντε κατηγορουμένων της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε πρόεδρος της ελληνικής Siemens Καρλ Φρίντριχ Έντουραντ Πίρερ φον Ες ( Karl Friedrich Eduard Pierer von Esh).

Η αγόρευση της εισαγγελέως για τη σύμβαση 8002, η οποία υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 1997 θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Άγγελος

Αποκαλύψεις του πρώην Υπουργού της Ν.Δ. κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη φέρνει να εμπλέκει και ένα Σάμιο που θεωρεί ότι είναι ο πρωτεργάτης αυτής της αμαρτωλής ιστορίας που λέγεται Siemens!!! Στην κατάθεσή του ο πρώην υπουργός την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Καθηγητής κ. Κ. Κ. και Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ, στην διακυβέρνηση επί οικουμενικής, πως ".....Εγώ θα έκανα την πρόταση στην Επιτροπή για τον κ. Κ., ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής όλης αυτής της αμαρτωλής ιστορίας, ο πιεστικός άνθρωπος ο οποίος κινούσε τα πάντα, με εντολή βεβαίως διαφόρων..." !!!. Άραγε έχει καμία σχέση ο εσωτερικός κωδικός των Γερμανών της SIEMENS και την κωδική ονομασία "ΣΑΜΟΣ" ...με τον κ. Κ.;;. Το πιο χαρακτηριστικό απόσπασμα της κατάθεσης Κεφαλογιάννη στην Εξεταστική Επιτροπή όπου περιγράφει πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, επί οικουμενικής το 1990, "ευλόγησαν" το σκάνδαλο της Siemens στον ΟΤΕ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Αυτό, όμως, που δεν έχουμε ως στοιχείο είναι η εντολή των τριών Αρχηγών. ΜΑΡΤΥΣ (Ιωάννης Κεφαλογιάννης): Αυτό προκύπτει από ένα έγγραφο που έστειλε σε εμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ, Μ. και Κ., εις το οποίο μου λένε ότι «λάβαμε υπ’ όψιν μας, πρώτον, την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δεύτερον, τη γνώμη των τριών Αρχηγών…Για τους πολιτικούς που συμμετείχαν σε αυτήν την κυβέρνηση ήταν περίοδος κατά την οποία στο προσκήνιο δεν παρήγετο τίποτε και όλες οι μεγάλες αποφάσεις «κλείδωναν» με μυστικές διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών. Ορισμένοι ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν ότι η οικουμενική κυβέρνηση συγκροτήθηκε με σκοπό να μην αναλάβει κανένα κόμμα την ευθύνη για τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ που προμηθεύτηκε το Δημόσιο από την κοινοπραξία Ιntracom- Siemens. Η Intracom γνωστό που ανήκει.

Αυτούς πιάστε

«ο Μαυρίδης χρημάτιζε με το 8% επί του συνολικού κόστους της σύμβασης την κατώτερη βαθμίδα του ΟΤΕ και ο Χριστοφοράκος με το 2% την ανώτερη βαθμίδα και άλλες επαφές του»!!! Η ουσία είναι ότι πλούτισαν τα στελέχη των ελληνικών εταιριών, βγάλτε τους στη φόρα.

Κουκουρούκου !!!

Προσέχτε χαβαλέδες ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΕΟΙ , γιατί μπορεί ο Χριστοφοράκος να ήταν συμμαθητής Ντόρας , ή να έδωσε τηλεφωνικό κέντρο όπως λέτε στον Κούλη όμως : Η SIEMENS ήταν αντιπροσωπία της INTRACOM ( Κόκκαλη) Ο Κόκκαλης έριξε το ‘93 τον Μητσοτάκη . Από τότε πήρε όλες τις δουλειές του ΟΤΕ από το ΠΑΣΟΚ η SIEMENS και την ψηφιακή αναβάθμιση , όπου και το σκάνδαλο των 69 εκ. που λένε οι εισαγγελείς και χρονολογείται στο έτος ‘98 !!! Επί ηρωικού εθνοσωτήριου ΠΑΣΟΚ σε συνδιασμό με κάτι καλόπαιδα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που κατά καιρούς τους βοηθούσαν !!!! Προσέχτε λοιπόν με τα τηλέφωνα του Κούλη γιατί δεν έχουν κόστος 69 εκ. ΑΕΙΣΙΧΤΙΡ ΛΑΜΟΓΙΑ

Δηλαδη....

Παπαλα και το σκανδαλο Ζιμενς.Οι ιδιοι οι δικαστες ,με κυβερνηση Συριζα,διωκουν στελεχη της εταιρειας και ΟΤΕ για συναλλαγη μεταξυ τους για τις αναθεσεις.Το πιο ωραιο,οτι ολοι οσοι σχολιασαν μεχρι τωρα,δεν διαβασαν καν το αρθρο..Ακουσαν Ζιμενς και τα ακροαριστεροακροδεξια τρολ ανεφωνησαν την γνωστη πιπιλα τους''..Κουλη μου την καφετιερα σου'',λες και ο Κυριακος ηταν υπουργος η βουλευτης καν τοτε.Η μηπως ο γερο Μητσοτακης δεν επεσε απο κυβερνηση λογω οτι πηγε κοντρα σε Ζιμενς και Κοκκαλη Ιντρακομ,για οσους τα θυμουνται εστω,τριαντα χρονια πισω...

Οικογένειά Siemens

Είμαι δεξιός και όχι φιλελες.κουλη ποτέ.Ποιο κόμμα λες Χριστοφοράκια Κούλη θα ψηφίσω; Αρχίζει από Χ. και τελειώνει σε λέξη που αρχίζει από Α.

Jun

εν κουλη

ΧΑΝΙΑ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Μαρίνα

Αποκλείεται. Άλλη μια στημένη υπόθεση για να θίξουν το κόμμα και τον ηγέτη μας τον ΚΥΡΙΟ Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Αναρχοαπλυτα κουμουνια.

Μητσοτάκη;;;

Που τον αφήσατε να φύγει, θα σχολιάσετε τίποτα; ξεφτύλες

Μπακακας

Ο Κούλης με το τηλεφωνικό κέντρο που του τοδωσε ..δωρεάν ο Χριστοφοράκος ,τι λέει;κουληήηηη θα σε ψηφίσω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης