LIVE

Κορωνοϊός

Τσουκάτος στη δίκη της Siemens: Ζητώ συγγνώμη από τον λαό, αλλά απαιτώ συγνώμη και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

2417084

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ  με έστειλε στο εδώλιο ως «μαύρο πρόβατο» και σφύριζε κλέφτικα, υποστήριξε κατά την απολογία του το άλλοτε κραταιό στέλεχος του κόμματος

«Με έστειλαν εδώ ως μαύρο πρόβατο. Το ΠΑΣΟΚ σφύριζε κλέφτικα και όλοι ήταν μια χαρά εκτός από εμένα. Από την πολιτική καταστράφηκα οικονομικά. Πέρασα έναν Γολγοθά για 10 χρόνια και θέλω να κλείσω αυτό το κεφάλαιο και να αποκτήσω την ελευθερία μου γιατί είμαι αιχμάλωτος».

Αυτά, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του στη δίκη για την υπόθεση της Siemens ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση της χρηματοδότησης με 1 εκατομμύριο μάρκα (420.000 ευρώ) από τη Siemens, το 1999. Χρήματα, που σύμφωνα με τον ίδιο κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο «των δημοσίων σχέσεων που έκανε η εταιρία με το τότε κυβερνών κόμμα»

Ζητώντας «συγγνώμη» από τους πολίτες και τους ψηφοφόρους αλλά και απαιτώντας συγνώμη από την ηγεσία του κόμματος για τη στάση που τήρησε απέναντί του, ο κ. Τσουκάτος ανέφερε στην απολογία του: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από τους ψηφοφόρους που μας στήριξαν, από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και τους 12 ανθρώπους που ενεπλάκησαν άθελά τους για να έρθουν τα χρήματα από τη Siemens στο κόμμα. Δεν ζητώ συγνώμη από τη ηγεσία του κόμματός μου, που με εγκατέλειψε και με έκανε αποδιοπομπαίο τράγο, σάκο του μποξ για τα άλλα κόμματα, και στόχο της τρομοκρατίας. Απαιτώ να μου ζητήσει συγνώμη γιατί δεν είπε την αλήθεια».


Συνεχίζοντας την απολογία του ο άλλοτε «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως όταν ενημέρωσε πως προέκυψε το θέμα τους κ. κ. Σημίτη και Παπανδρέου, για την πρόθεσή του να πει την αλήθεια, ουσιαστικά δεν πήρε καμία απάντηση: «Θεώρησα πως το κόμμα θέλει να με κάνει αποδιοπομπαίο τράγο. Δε με κάλεσαν καν να με ρωτήσουν. Δεν ρώτησαν τους ταμίες. Δεν κάλεσαν έμπειρα στελέχη όπως ο κ. Λαμπρου να τους πει πως γινόταν η διαδικασία. Έκαναν μια γενική δήλωση και ο κ. Παπακωνσταντίνου (τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) έλεγε κάθε μέρα πως τα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήθελαν να πάρουν πολιτικό κόστος καθώς πήγαιναν τότε σε εκλογές. Αν το παραδέχονταν θα έχαναν και την κρατική χρηματοδότηση γιατί υπήρχε παραβίαση της εκλογική νομοθεσίας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος από αυτό το εδώλιο για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε «το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά». Τον καλώ να αναλογιστεί τη έλεγε για μένα, χωρίς καν να με ρωτήσει».


Μιλώντας για την επαφή του με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο κ. Τσουκάτος ανέφερε στην απολογία του πως αυτή ξεκίνησε μέσω ενός διαφημιστή που αναλάμβανε καμπάνιες για το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μιχ. Χριστοφοράκος του ζήτησε να συμμετάσχει στις καμπάνιες αυτές και εν τέλει τα χρήματα καταβλήθηκαν τελικά στις 15/12/98 σε λογαριασμό φίλου του στο εξωτερικό, γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να καταβληθούν από τον λογαριασμό της Siemens. «Tα χρήματα ήρθαν σε δόσεις μέρα μεσημέρι στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ, με τους δημοσιογράφους απέξω και τα κατέβαζα στο ταμείο, όπου οι ταμίες- όπως κατέθεσαν- τα μέτρησαν και τα πήραν», ανέφερε ο κ. Τσουκάτος και επισήμανε πως συνάντησε τον Μιχ. Χριστοφοράκο 3 φορές το 1997, 4 το 1998 και 2 το 1999 και έκτοτε δεν είχαν καμία επαφή.

Εισαγγελέας: Που αποσκοπούσε η Siemens με τη χρηματοδότηση;


Θ. Τσουκάτος: Στην καλλιέργεια καλών σχέσεων με το κυβερνών κόμμα. Δημόσιες σχέσεις


Εισαγγελέας: Υπάρχει έγγραφο που δείχνει πως τα χρήματα πήγαν στο ταμείο;


Θ. Τσουκάτος: Βεβαίως. Ο ισολογισμός του 1999 που στο συνολικό ποσό περιλαμβάνει και αυτά τα χρήματα. Οι καταθέσεις των δυο ταμιών που λένε πως ο Τσουκάτος έφερε αυτά τα χρήματα, τα μετρήσαμε και τα πήραμε. Έφερνε άλλωστε πολλά περισσότερα, είπαν .


Εισαγγελέας: Γνώριζε για τα χρήματα αυτά ο κ. Σημίτης;


Θ. Τσουκάτος: Δεν γνώριζε. Εγώ δεν του το είχα πει. Άλλωστε ο κ. Σημίτης δεν ασχολούνταν με τα οικονομικά του κόμματος.


Πρόεδρος: Χαρακτηρίσατε τον κ. Σημίτη έντιμο πολιτικό, στοχοπροσηλωμένο που πέτυχε πολλά για τη χώρα. Μήπως είχε ανέντιμο περιβάλλον;


Θ. Τσουκάτος: Υπήρξαν και τέτοιοι. Αλλά η πλειονότητα ήταν άνθρωποι που πρόσφεραν.


Σύμφωνα με το σε βάρος του κατηγορητήριο, ο Θ. Τσουκάτος δωροδόκησε με το το 1. εκατ. μάρκα από τη Siemens άγνωστους υπαλλήλους του ΟΤΕ ώστε να πάρει η Siemens την περίφημη σύμβαση 8002 για τη ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Αντικρούοντας όσα του καταλογίζονται ο ίδιος ανέφερε: «Ήμουν άσχετος με τη σύμβαση, ήμουν στο κόμμα, δεν είχα σχέση με συμβάσεις. Είναι γνωστό πως ο Χριστοφοράκος και η Siemens είχαν σχέση από πολύ παλιά με πανίσχυρα στελέχη του ΟΤΕ, αρμόδιους για το θέμα κ.λπ. και είχε ανάγκη τον άγνωστο σε αυτούς Τσουκάτο για να πάρει 420.000 ευρώ να τα δώσει σε άγνωστους υπαλλήλους; Είναι παράλογο. Απλώς έπρεπε να με εντάξουν στο σκηνικό, για να δικαιολογηθεί πολιτικά αυτή η κατάσταση».


Ακόμη, κατά την διάρκεια της απολογίας του ο Θ. Τσουκάτος ανέφερε πως ένα από τα μεγάλα λάθη του ήταν πως εξαρχής δεν πολέμησε όπως έπρεπε την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων από εταιρίες, κάτι που αποτελούσε και αποτελεί, όπως είπε, πάγια πρακτική: «Κανείς δεν ήθελε και δεν θέλει να ερευνήσει την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά


Πρόεδρος: Είπαμε ένα νούμερο για το 2000; 16 δισεκατομμύρια δραχμές από ιδιωτική χρηματοδότηση εταιριών;


Θ. Τσουκάτος: Ναι, υπήρχαν εθνικές εκλογές τότε, αλλά εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή.


Πρόεδρος: Ποιες είναι αυτές οι εταιρίες;


Θ. Τσουκάτος: Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα, υπάρχει κώδικας εχεμύθειας γιατί αυτές οι εταιρίες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματά τους. Πολλές από αυτές χρηματοδοτούν και σήμερα πολιτικά κόμματα από κονδύλια για δημόσιες σχέσεις που έχουν.Τέλος, σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Θ. Τσουκάτος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε: «Τους έδωσα πληρεξούσιο στην εξεταστική στη Βουλή να ανοίξουν όλους τους λογαριασμούς της οικογένειάς μου. Με ρώτησε η μάνα μου, «ποιοι λογαριασμοί στο εξωτερικό παιδί μου»; Δεν έψαξαν τίποτα. Όλο το πολιτικό σύστημα για την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων έκανε τον βλάκα. Με έστειλαν εδώ ως μαύρο πρόβατο....».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (42)

Ιστορίες για αγρίους και κουκούλωμα

"Ζητώ συγνώμη από τους 12 ανθρώπους που ενεπλάκησαν άθελά τους για να έρθουν τα χρήματα από τη Siemens στο κόμμα". Έλεος σύντροφε, δεν τρώμε όλοι σανό. Απλή ερώτηση: Αν η Siemens ήθελε να δώσει 420.000 ευρώ στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, τι εμπόδιζε τον τότε οικονομικό διευθυντή ή τον Χριστοφοράκο, να τα βάλουν σε μια μικρή τσαντούλα και να τα πάνε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ; Φοβόντουσαν μην προσβληθούνε και τους διώξουνε;

Πάνος Αργυρού

Κλέφτες, κλέφτες, παντού κλέφτες, έπεσαν σαν ακρίδες στα κρατικά ταμεία. Δημόσιες σχέσεις λέει ο Τσουκάτος. Χρησιμοποιώντας κοινή λογική, Δημόσιες Σχέσεις σημαίνει στημένοι διαγωνισμοί, αναθέσεις και υπερτιμολογήσεις. Άρα, πληρώναμε για της δημόσιες συμβάσεις της χώρας πολύ περισσότερα απο όσα θα έπρεπε. Το θέμα απο τότε ήταν γνωστό, απορία δική μου ήταν και είναι πως δεν ασχολήθηκαν η δικαιοσύνη, η Βουλή και τα ΜΜΕ. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι Τσουκάτος, Σημίτης και ΣΙΑ να πάνε με βάση τον νόμο για τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος, ο Παπαγεωργόπουλος μπήκε μέσα με λιγότερες αποδείξεις κατάχρησης.

Aμπεμπελελέκoυα

Δnμoκρατία είναι το παvέξυπvo εκείvo σύστnμα, όπoυ πoλιτικοί κατnγoρούvται για μίζες εκατoμμυρίων και o nλi8ιos ο ΓΙΩΡΓΗΣ-ΓEO ή η γεροντοκόρη Βαλεντίνη από το Άργoς Oρεστικό, που τουρτoυριζει από το κρύο λόγω του πετρελαίoυ στα 1,10 ευρώ/λίτρο είναι έτοιμη να μαλώσει με τους γείτovες, τους συγγεvείς της και αγνώστoυς ανθρώπoυς στα μέσα κοιvωνικής δικτύωσnς ή στα σxόλια του Πρώτου Θέματος φωvάζοvτας με όλη τη δύvαμη της καρδιάς της, "κάτω τα xέρια από τον Koύλn, τov Aλέξη, την Φώφη, τον Τσουκάτο ή τον Άδωνι"...

Ταβερνιάρνης

+1!

Δεξιός

Δηλαδή άμα μας δώσει ο Ηλίας ένα πιάτο φαΐ και πετρέλαιο να ζεσταθούμε να τα αφήσουμε όλα και να φωνάζουμε Χάιλ;

Απλός πολίτης

Άντε, να παίρνουμε παράδειγμα από την Ουκρανία. Οι πράσσινοι πολιτικοί στους πράσσινους κάδους κι οι μπλε στους μπλε. Για τους κόκκινους τύπου ΣΥΡΙΖΑ προτείνω κατευθείαν την πυρά. Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη.

ΔΕΝ

Αρκετά πράγματα δε μας λέει καλά ο Τσουκάτος... Δεν γνώριζε ο Σημίτης για τα λεφτά που κατέθεταν διάφοροι !!?? Χρήματα για έξοδα είχαν. Που τα βρίσκαν;; ... δεν ρωτούσε ο αρχηγός. Έτσι, έχουμε τους πρασινομπλέ κλέφτες και τους κοκκινοροζπράσινομπλε καλούς που δεν κλέβουν (τώρα στον Σύριζα έγιναν τίμιοι ... μόνο όσο ήταν στο Πασοκ και στη ΝΔ μασούσαν !!!). Ο διχασμός της κοινωνίας και η απαξίωση / αποδόμηση του πολιτικού συστήματος από τους ίδιους που το στήριζαν τόσα χρόνια (όλοι το στήριζαν και οι πρώην πασόκοι και οι συνεργαζόμενοι σε όλη την αυτοδιοίκηση συριζαίοι), οδηγεί με ακρίβεια σε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λύσεις και κατευθύνσεις. Αλλά, οι κλόουν μαθημένοι είναι από μεταμορφώσεις. Τότε θα δούμε τους Κουικάρες, τους Παπαγγελόπουλους, τους Σπίρτζηδες και τις Ξενογιαννακοπούλου από Σύριζα στη Χρυσή Αυγή.

Medikios

Ο κος Τσουκατος απο ποιο ΠΑΣΟΚ περιμενει συγγνωμη: απο το βαθυ, τηων συνδικαλΗστων που ειναι στο ΣΥΡΙΖΑ ή απο το "νεο", της Φωφης?

debian

Κοπρίτη, έφαγες κι εσύ με χρυσά κουτάλια εις βάρος άλλων. Τσόγλανε !

Στη φυλακή

Η πλάκα είναι πως υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που θέλουν να ψηφίσουν τους γαλαζοπρασινους κλέφτες παρόλο που ξέρουν οτι έφαγαν εκατομμύρια...

Μπράβο...

Έφτιαξες την τούρτα, κρίμα που ξέχασες και τα κερασάκια. Δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο, που σπίτωσε όλο το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα θρασύδειλα χρυσαυγιτάκια.

ΤΙ? ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ??????

ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ??????????

Που είσαι Μ.ΠΑΣΟΚ

ξευτιλισμενε να κάνεις σχόλιο;

@

Τι να πει ο μπαγλαμάς.

Τέως ΠΑΣΟΚ νυν ΝΔ

Καλά υπάρχει κανείς που να πιστεύει στα σοβαρά ότι τα λεφτά ήταν για το ΠΑΣΟΚ; Θέλει η Siemens να δώσει 420 ψωροχιλιάρικα στο ΠΑΣΟΚ και έχει ανάγκη να περάσει τα λεφτά από 12 χέρια για να τα δώσει;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης