Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

dosie

Η διορία αφορά επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ανήκουν στους κλάδους με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας για τους οποίους έχει οριστεί από πέρυσι ότι έπρεπε να έχουν ήδη δηλώσει τον επαγγελματικό λογαριασμό

Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, για προθεσμία δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η διορία αφορά επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ανήκουν στους κλάδους με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας για τους οποίους έχει οριστεί από πέρυσι ότι έπρεπε να έχουν ήδη δηλώσει τον επαγγελματικό λογαριασμό.

Εξαιρούνται όμως όσοι πραγματοποιούν πωλήσεις αποκλειστικά σε επιτηδευματίες και, εξ αυτού του λόγου, δεν υποχρεούνται να διαθέτουν συσκευές ηλεκτρονικών χρεώσεων POS για λιανικές συναλλαγές.

Ο επαγγελματικός λογαριασμός δηλώνεται προκειμένου να υπολογίζονται οι δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με πλαστικό χρήμα, για να «χτίσουν» αφορολόγητο και να τους αποδίδονται οι ηλεκτρονικοί λαχνοί συμμετοχής στη φορολοταρία. Αν μετά από διασταύρωσης της ΑΑΔΕ εντοπιστούν και διαπιστωθεί ότι οι υποχρεοι δεν δήλωσαν επαγγελματικό λογαριασμό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο χιλίων ευρώ. Πρόστιμα θα πληρώσουν και όσοι δηλώσουν εκπρόθεσμα τον επαγγελματικό λογαριασμό, αλλάτο χρηματικό πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ και όχι 1.000 ευρώ που θα πληρώσουν όσοι εντοπιστούν μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης