Θάνατος Κατσίφα: Ζητούν άλλους τρεις μήνες οι αλβανικές αρχές για το πόρισμα

Θάνατος Κατσίφα: Ζητούν άλλους τρεις μήνες οι αλβανικές αρχές για το πόρισμα

Αναμένεται να ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του νεκρού από τις ελληνικές Αρχές - Προσπαθούν να «δέσουν» το αφήγημά του Ράμα, πως ο Κατσίφας ήταν εξτρεμιστής,  αλλά η «αποδόμηση» του 35χρονου, δεν τους «βγαίνει»

katsifas_arxeio
Παρατείνεται κατά τρεις μήνες η ολοκλήρωση της έρευνας για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, από την Εισαγγελία Τιράνων, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό της οικογένειας του 35χρονου ομογενή, που ζητεί να «λάμψει» η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική με την πολυήμερη καθυστέρηση παράδοσης της σωρού στην οικογένεια, οι αλβανικές Αρχές παρατείνουν προκλητικά και τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας. Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία η διαδικασία αυτή θα έπρεπε να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες. Ωστόσο ανακοινώθηκε παράταση ακόμη τριών μηνών, προκειμένου να συγκεντρωθούν νέα στοιχεία, ενώ θα ζητηθεί και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του νεκρού από τις ελληνικές Αρχές.

«Με προβληματίζει, αλλά δε με εκπλήσσει. Να σας θυμίσω με πόση μεγάλη καθυστέρηση παραδόθηκε η σορός του 35χρονου», δήλωσε στο «Star» o δικηγόρος της οικογένειας, Ευθύμιος Ναυρίδης.

Ο Αλβανός εισαγγελέας έχει ήδη στα χέρια του την ιατροδικαστική και τη βαλλιστική έκθεση. Έχει πάρει καταθέσεις από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ενώ έχουν παραδοθεί και τα πρακτικά των συνομιλιών. Δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία για το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες των επίλεκτων της RENEA, αν και επίσημα η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει video από την επιχείρηση κατά του Κατσίφα.

«Να δούμε τι αποτέλεσμα θα βγάλουν αυτοί. Πίεση… μας ασκούν ψυχολογική πίεση. Λες και το νεκρό παιδί μας είναι κατηγορούμενο», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Κατσίφας, πατέρας του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου.

Ουσιαστικά οι αλβανικές Αρχές προσπαθούν να «δέσουν» το αφήγημά του Ράμα, πως ο Κατσίφας ήταν εξτρεμιστής που πυροβόλησε κατά αστυνομικών και πλήθους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές. Ωστόσο η «αποδόμηση» του 35χρονου, δεν τους «βγαίνει» και για αυτό ανακοίνωσαν παράταση στη διαδικασία ολοκλήρωσης του πορίσματος για το τι ακριβώς συνέβη στις 28/10/2018 στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης