Ληστεία στην Rolex: Ψάχνουν τον «μοναχικό λύκο» που έδρασε σαν τη συμμορία των «Ροζ Πανθήρων»

Ληστεία στην Rolex: Ψάχνουν τον «μοναχικό λύκο» που έδρασε σαν τη συμμορία των «Ροζ Πανθήρων»

Οι αναλυτές προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος είναι ο άντρας, ηλικίας 35-40 με τα κοντά μαλλιά, το προσεγμένο ντύσιμο και τους καλούς τρόπους που άρπαξε 40  ρολόγια του ελβετικού οίκου, αξίας μεγαλύτερης των 500.000 ευρώ

rolex
Τη συμμορία των ροζ πανθήρων σε βερσιόν «μοναχικού λύκου» θύμισε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας το κινηματογραφικό σκηνικό της αρπαγής των 40 ρολογιών αξίας μεγαλύτερης του μισού εκατομμυρίου ευρώ που στήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο κατάστημα Rolex.

Οι αναλυτές της ΥΔΕΖΙ, προσπαθούν μέσα από τα καρέ του κλειστού κυκλώματος του κοσμηματοπωλείου της οδού Βουκουρεστίου 5 να διαπιστώσουν ποιος είναι ο άντρας, ηλικίας 35-40 με τα κοντά μαλλιά, το προσεγμένο ντύσιμο και τους καλούς τρόπους που εμφανίστηκε σαν πελάτης και αφού συνομίλησε για λίγη ώρα με τους υπαλλήλους στη συνέχεια έβγαλε ένα πιστόλι και ζήτησε να του βάλουν στην τσάντα που κουβαλούσε περίπου 40 ρολόγια του ελβετικού οίκου αξίας μεγαλύτερης των 500.000 ευρώ.

«Το modus operandi παραπέμπει σε Ροζ Πάνθηρες. Αυτή ήταν η πρώτη μας σκέψη και αυτό που ψάχνουμε τώρα είναι στοιχεία που να συνδέουν τον συγκεκριμένο ύποπτο με τη δράση του διεθνούς κυκλώματος. Όμως η υπόθεση θέλει ακόμα πολύ δουλειά», τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και συμπληρώνει «το γεγονός ότι εμφανίστηκε μπροστα στις κάμερες με ακάλυπτο το πρόσωπο σημαίνει ότι είτε δεν είναι σεσημασμένος είτε έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και συνεπώς δεν έχει τίποτα να χάσει».

Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις, ο συγκεκριμένος που μιλάει πολύ καλά ελληνικά, εντούτοις το γεγονός ότι έχει προφορά, κάνει την αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο μήπως προέρχεται από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, είχε επισκεφτεί ξανά το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο στη  Βουκουρεστίου πριν μερικές ημέρες και παζάρευε να αγοράσει δύο ρολόγια.

Μάλιστα ήταν τέτοια η εμφάνιση και οι τρόποι του, που έγινε αμέσως πιστευτός ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του, εκμυστηρεύτηκε στους υπαλλήλους ότι έχει κάνει φυλακή. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει εμφανιστεί ως πελάτης και σε άλλα κοσμηματοπωλεία της περιοχής.

rolesd
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης