Μνημόσυνο Κατσίφα - Ενταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Μνημόσυνο Κατσίφα - Ενταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Η Ελληνική Αστυνομία απώθησε ταξιδιώτες προς την Αλβανία  για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα - Οι αλβανικές αρχές έχουν «μπλοκάρει» λεωφορεία από την Ελλάδα προς την Αλβανία - Ενταση και στο Ηράκλειο - τραυματίσθηκε αστυνομικός

entasi_main01
Ενταση επικρατεί  αυτή την ώρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα (11.30 π.μ.), καθώς οι αλβανικές αρχές έχουν μπλοκάρει λεωφορεία με πολίτες που ταξιδεύουν προς τη γειτονική χώρα - αρκετοί για να βρεθούν στο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα
Μνημόσυνο Κατσίφα - Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Οι αλβανικές αρχές προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους και με αστείες προφάσεις απαγορεύουν σε ταξιδιώτες να συνεχίσουν προς τη γειτονική χώρα, ενώ πριν από λίγο, την ώρα που πολίτες επιχείρησαν να δημιουργήσουν αλυσίδα μπροστά από το συνοριακό σταθμό, απωθήθηκαν από δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας. Εκεί οι αντέδρασαν ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.
entasi04
entasi05

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr  οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα που παρεμποδίστηκαν να ταξιδεύσουν προς την Αλβανία, έκαναν με τη σειρά τους αλυσίδα για να εμποδίσουν την είσοδο  στην Ελλάδα σε κάθε αλβανικό λεωφορείο και Ι.Χ.Ε. Τότε παρενέβη η ΕΛΑΣ και τους απώθησε.  
entasi06
entasi07
entasi08

Eνταση στο Ηράκλειο

Κλίμα έντασης επικράτησε το πρωί στο Ηράκλειο μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατά τη διάρκεια τέλεσης μνημοσύνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τη δολοφονία του στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με το flashnews.gr το μνημόσυνο τελέστη με πρωτοβουλία του κινήματος πολιτών "ΑΡΔΗΝ" και του κινήματος "Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος" του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.
entasi02

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων. Η ένταση προκλήθηκε όταν αντιφασίστες που έφτασαν στο σημείο ήρθαν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στο κεφάλι.
entasi03

Καποια στιγμή βγήκε έξω ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και προσπάθησε μιλώντας τους να ηρεμήσει τα πνεύματα κάτι που δεν κατάφερε αφού οι αντιφασίστες του επιτέθηκαν λεκτικά κατηγορώντας τον που δέχτηκε να επιτρέψει την τέλεση μνημοσύνου ενός φασίστα όπως είπαν.

Κατά τη διάρκεια της έντασης η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης