Οι εθελοντές με τα μαντήλια: Στο πλευρό των πυρόπληκτων και οι πρόσκοποι

myzzzFo

Οι πρόσκοποι όχι μόνο βρέθηκαν από τους πρώτους στους χώρους της καταστροφής, αλλά εκκένωσαν και από τους πρώτους μαζικά τις κατασκηνώσεις των περιοχών αυτών, επιστρέφοντας με ασφάλεια τους 140 συμμετέχοντες στις οικογένειες τους

Μετρώντας ήδη 87 νεκρούς από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, καθημερινά αποκαλύπτονται προσωπικές ιστορίες αλλά και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.

Αξίζει λοιπόν, να αναφέρουμε ότι μία μεγάλη ομάδα νεαρών εθελοντών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην καρδιά της κρίσης. Αυτοί είναι οι Πρόσκοποι οι οποίοι από το ίδιο βράδυ βρέθηκαν, όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στην Κινέτα βοηθώντας, στηρίζοντας, οργανώνοντας.

Η αλήθεια είναι πως έχουν έναν μαγικό τρόπο οργάνωσης και αντίδρασης στις κρίσεις που κανένας άλλος δεν έχει. Τους θυμόμαστε στην Ηλία να οργανώνουν καταυλισμούς, στην Πάρνηθα να δείχνουν τα μονοπάτια στους πυροσβέστες, στην προσφυγική κρίση να στελεχώνουν επι μήνες τις δομές, να μοιράζουν νερά και σάντουιτς στους πυροσβέστες πέρυσι.

Φέτος όμως όχι μόνο βρέθηκαν από τους πρώτους στους χώρους της καταστροφής πάντα σε επικοινωνία με τις Αρχές, αλλά εκκένωσαν και από τους πρώτους μαζικά τις κατασκηνώσεις των περιοχών αυτών, επιστρέφοντας τους 140 συμμετέχοντες από 3 διαφορετικά σημεία με ασφάλεια στις οικογένειες τους.

Αναλυτικότερα, οι πρόσκοποι αυτές τις ημέρες έχουν καταφέρει:

- Ασφαλή εκκένωση 3 κατασκηνώσεων με 140 συμμετέχοντες από τις περιοχές Μάτι, Άγιος Ανδρέας, Αγία Μαρίνα. Οι Πρόσκοποι ήταν από τους πρώτους που εκκένωσαν τις κατασκηνώσεις χωρίς να τους δοθεί σχετική οδηγία με γνώμονα την ασφάλεια
- Μέσα σε 2 ημέρες συγκέντρωσαν πάνω από 7 φορτηγά τρόφιμα μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα μοιραστούν σε όλους τους κατοίκους της περιοχής από το Κατασκηνωτικό Κέντρο ΣΕΠ στον Άγιο Ανδρέα από το Σάββατο 28/7.
- Διανομή και συλλογή φαγητού νερού και ειδών 1ης ανάγκης 24 ώρες σε 2 σημεία στην Κινέτα και 1 στα Μέγαρα
- Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έρθουν στην Αθήνα από ολόκληρη την Ελλάδα πάνω από 50 νέοι για να βοηθήσουν
- Παρέδωσαν τόνους ζωοτροφών στις φιλοζωικές της περιοχής
- Εξασφάλισαν χορηγίες από εταιρίες με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κρίσης
- Τροφοδοσία φαγητού και νερών σε όλους τους συλλόγους της Kινέτας
- Καθημερινά πάνω από 100 άτομα, προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στα κέντρα επιχειρήσεων των Δήμων σε Κινέτα, Νέα Μάκρη,- Ραφήνα, Κέντρο διαλογής Περιφέρειας Αττικής, Άγιο Ανδρέα
- Νερά και φαγητά στους πυροσβέστες
- Συγκέντρωσαν από χορηγό καινούργια κλινοσκεπάσματα και θα τα παραδώσουν στο Λύρειο Ίδρυμα
- Ετοιμάζονται να υποστηρίξουν μέσω δημιουργικής απασχόλησης τα παιδιά των περιοχών αυτών

Και αυτά τα έχουν καταφέρει σε μόλις 4 ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Όσοι

είχαν την τύχη να ασχοληθούν σοβαρά με τον προσκοπισμό στα νιάτα τους έμαθαν πολλά πράγματα τα οποία τους βοήθησαν στην μετέπειτα ζωή τους. Κυρίως όμως έμαθαν τον αυτοσεβασμό και την αυτοπειθαρχία αξίες που πρέπει να τις διαθέτεις για να τις αναγνωρίσεις στους άλλους. Έσο έτοιμος.

Βιργινία Πετροπούλου

Η λέξη ΠΡΌΣΚΟΠΟΣ προς ενημέρωση σας γράφεται μαι κεφαλαίο Π . Ευχαριστώ . Υ.γ πρώην Αρχηγός συστήματος 2 Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Γλυφάδας & γραμματέας Επιτροπής κοινωνικής συμπαράστασης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης