Συγκλονιστική μαρτυρία: «Δεν βλέπαμε τίποτα, νιώθαμε ότι είχαμε καρφιά μέσα στα μάτια μας»

kain_096

«Βοηθούσαμε για να μην αναποδογυρίσει η βάρκα και να έχει ισορροπία, τη στιγμή που το λιμενικό μάζευε ανθρώπους από τη θάλασσα»

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ο οποίος τόνισε ότι ο χαμός ήταν τόσο έκδηλος και η κατάσταση τόσο τραγική που «δεν βλέπαμε τίποτα, νίωθαμε ότι είχαμε καρφιά μεσα στα ματια μας».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν δύο ώρες μέσα στη θάλασσα μαζί με πολλά άλλα άτομα, ενήλικες και παιδιά, με τις φλόγες «πάνω από το κεφάλι μας».

Στη συνέχεια περιγράφοντας τη στιγμή της διάσωσης τόνισε: «Είδαμε μία φωτοβολίδα και στη συνέχεια κάτι να φωσφορίζει στο νερό σαν μία μεγάλη σημαδούρα».

«Το λιμενικό μας έσωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μαζί με άλλους προσπαθούσε να βοηθήσει το δύσκολο έργων των σωστικών συνεργείων.

«Ήξερα το σημείο της θάλλασας αυτής γιατί είχα βουτήξει πολλές φορές. Βοηθούσαμε για να μην αναποδογυρίσει η βάρκα και να έχει ισορροπία, τη στιγμή που το λιμενικό μάζευε ανθρώπους από τη θάλασσα».

«Κάποια στιγμή η βάρκα μας παρέσυρε, δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε άλλο», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δίδυμα κορίτσια που αγνοοούνται τις τελευταίες ώρες.

«Τα δίδυμα δεν ήταν στο σκάφος. Το γνωρίζω γιατί στο πρώτο σκάφος ήταν τα παιδιά μου»

Αναφερόμενος στην έκταση της φωτιάς τόνισε:

«Η φωτιά άναψε στο πουθενά, η φωτιά πρέπει να κατέβηκε από τη Μαραθώνος μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Τρέξαμε κατευθείαν στη θάλασσα και βουτήξαμε μέσα. Υπήρχε κόσμος που δεν ήξερε μπάνιο» και κατέληξε:

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω τις σκέψεις μου εκείνη τη στιγμή. Δεν μας ενδιαφέρουν οι υλικές στιγμές. Ευχαριστώ το Θεό που ζούμε».


martiria123

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zakinthos_arthro

Εισηγούνται άρση της απαγόρευσης εισόδου και παραμονής των επισκεπτών στο Ναυάγιο της Ζακύνθου αλλά προτείνουν η αποβίβαση να γίνεται σε ένα μικρό μόνο τμήμα, της ακτής και για περιορισμένο χρονικό διάστημα

14year

Ο 14χρονος στη χειρόγραφη επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακή Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, περιγράφει τα όσα βίωσε στα χέρια του πρώην συντρόφου της μητέρας του - Η επιστολή κινητοποίησε τις κυπριακές αρχές

tour_099

Ρυμούλκησαν στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας το ψαροκάϊκο ισχυριζόμενοι ότι παραβίασε τα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους - Διαβήματα της Λευκωσίας στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ

5