Συγκλονιστική μαρτυρία: «Δεν βλέπαμε τίποτα, νιώθαμε ότι είχαμε καρφιά μέσα στα μάτια μας»

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Δεν βλέπαμε τίποτα, νιώθαμε ότι είχαμε καρφιά μέσα στα μάτια μας»

«Βοηθούσαμε για να μην αναποδογυρίσει η βάρκα και να έχει ισορροπία, τη στιγμή που το λιμενικό μάζευε ανθρώπους από τη θάλασσα»

kain_096
Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ο οποίος τόνισε ότι ο χαμός ήταν τόσο έκδηλος και η κατάσταση τόσο τραγική που «δεν βλέπαμε τίποτα, νίωθαμε ότι είχαμε καρφιά μεσα στα ματια μας».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν δύο ώρες μέσα στη θάλασσα μαζί με πολλά άλλα άτομα, ενήλικες και παιδιά, με τις φλόγες «πάνω από το κεφάλι μας».

Στη συνέχεια περιγράφοντας τη στιγμή της διάσωσης τόνισε: «Είδαμε μία φωτοβολίδα και στη συνέχεια κάτι να φωσφορίζει στο νερό σαν μία μεγάλη σημαδούρα».

«Το λιμενικό μας έσωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μαζί με άλλους προσπαθούσε να βοηθήσει το δύσκολο έργων των σωστικών συνεργείων.

«Ήξερα το σημείο της θάλλασας αυτής γιατί είχα βουτήξει πολλές φορές. Βοηθούσαμε για να μην αναποδογυρίσει η βάρκα και να έχει ισορροπία, τη στιγμή που το λιμενικό μάζευε ανθρώπους από τη θάλασσα».

«Κάποια στιγμή η βάρκα μας παρέσυρε, δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε άλλο», συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δίδυμα κορίτσια που αγνοοούνται τις τελευταίες ώρες.

«Τα δίδυμα δεν ήταν στο σκάφος. Το γνωρίζω γιατί στο πρώτο σκάφος ήταν τα παιδιά μου»

Αναφερόμενος στην έκταση της φωτιάς τόνισε:

«Η φωτιά άναψε στο πουθενά, η φωτιά πρέπει να κατέβηκε από τη Μαραθώνος μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Τρέξαμε κατευθείαν στη θάλασσα και βουτήξαμε μέσα. Υπήρχε κόσμος που δεν ήξερε μπάνιο» και κατέληξε:

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω τις σκέψεις μου εκείνη τη στιγμή. Δεν μας ενδιαφέρουν οι υλικές στιγμές. Ευχαριστώ το Θεό που ζούμε».


martiria123
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης