Πάτρα: Ποια ήταν η 88χρονη αριστοκράτισσα που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της

Πάτρα: Ποια ήταν η 88χρονη αριστοκράτισσα που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της

Υπήρξε αριστοκράτισσα καλλονή της παλιάς Πάτρας - Οι δεσμοί της με την οικογένεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου - Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

opke-peripoliko
Γνωστή στην κοινωνία της Πάτρας ήταν η 88χρονη που βρέθηκε χθες άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της, επί της οδού Γούναρη.

Πρόκειται για την Φούλα Παπανδρέου , η οποία ήταν σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, τέως προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και ενός από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κόρες τους είναι οι επίσης γνωστές στην αχαϊκή πρωτεύουσα, Ευγενία Παπανδρέου (συμβολαιογράφος και ποιήτρια) και Νίκη Πετσάλη (οδοντίατρος και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας).

Το θύμα ήταν γιαγιά της παιδιάτρου Μαρίας Πετσάλη, συζύγου του δικηγόρου Ηλία Στεφανόπουλου, γιου του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Φούλα Παπανδρέου υπήρξε αριστοκράτισσα καλλονή της παλιάς Πάτρας και οι παλιότεροι Πατρινοί την θυμούνται σαν μια γυναίκα κομψή και ευπαρουσίαστη, που συνόδευε τον σύζυγό της στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τις εξόδους, διακρινόμενη από αστική ευγένεια.

Παρέμενε νευρώδης, ανήσυχη και σφριγηλή σε πείσμα της παρόδου των χρόνων.


Έγκλημα δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Κλείσιμο
Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της γυναίκας δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής, ωστόσο τα στοιχεία που συνηγορούν στο έγκλημα είναι το χτύπημα που φέρει στο κεφάλι καθώς και η έντονη πίεση που φαίνεται ότι δέχθηκε στον λαιμό της, καθώς και η αναστάτωση που υπάρχει σε συγκεκριμένο δωμάτιο του διαμερίσματος σαν κάποιος να προσπάθησε να βρει αντικείμενα αξίας.

Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν σημεία παραβίασης στην πόρτα σημαίνει ότι ο πιθανός δράστης, είτε εκμεταλλεύτηκε κάποια έξοδο της γυναίκας από το σπίτι είτε την παραπλάνησε με αποτέλεσμα εκείνη να του ανοίξει.

Ωστόσο επειδή η Γούναρη είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος είναι δύσκολο η έρευνα να οδηγήσει άμεσα σε κάτι συγκεκριμένο.

Η  88χρονη ζούσε μόνη στο διαμέρισμα ενώ από κάτω διαμένουν οι δύο κόρες της.

Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛΑΣ 

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της χθεσινής υπόθεσης ανθρωποκτονίας και ληστείας στην Πατρα

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, άγνωστοι δράστες εισήλθαν, σε διαμέρισμα 88χρονης , στο κέντρο της πόλης όπου με την άσκηση σωματικής βίας της αφαίρεσαν, ένα χρυσό δαχτυλίδι και ερεύνησαν τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού της.

Η ηλικιωμένη εντοπίστηκε από γείτονές της, χθες το απόγευμα, μέσα στο διαμέρισμά της νεκρή.

Στον τόπο του περιστατικού διενεργήθηκε άμεσα αυτοψία από Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, καθώς και από την Ιατροδικαστή Πατρών.

Πηγή: thebest.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης