Δολοφονία στην Πάτρα: Φως στα αίτια θανάτου της 88χρονης θα ρίξει η νεκροψία

Δολοφονία στην Πάτρα: Φως στα αίτια θανάτου της 88χρονης θα ρίξει η νεκροψία

Τη σκότωσαν για να την ληστέψουν – Τι είδε στην αυτοψία η ιατροδικαστής

opke-peripoliko
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα στην Πάτρα μετά τον εντοπισμό νεκρής της γνωστής Πατρινής 88χρονης, μέσα στο διαμέρισμά της επί της οδού Γούναρη.

Σήμερα αναμένεται να πέσει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της, καθώς θα διενεργηθεί στη σορό της άτυχης 88χρονης νεκροψία – νεκροτομή.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα κατά την αυτοψία της στο διαμέρισμα όπου βρέθηκε η 88χρονη, «διαπιστώθηκε ότι η σορός της γυναίκας φέρει εξωτερικές κακώσεις και ίχνη εφαρμοσθείσας βίας, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στον λαιμό».

Παράλληλα, η Αγγελική Τσιόλα είπε ότι «οι κακώσεις δεν είναι από πτώση, αλλά τις έχει επιφέρει εξωτερικός παράγοντας, δηλαδή άτομο ή άτομα – και απομένει να δούμε τι προκάλεσαν εσωτερικά αυτές οι κακώσεις, και αν οδήγησαν στην αιτία θανάτου».

Η 88χρονη, έμενε μόνη της, ενώ ακριβώς στους κάτω ορόφους έχουν γραφεία τα παιδιά της.

Η ηλικιωμένη είχε παραγγείλει τα ψώνια της χθες το πρωί. Όταν έφθασε ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ κανείς δεν άνοιγε την πόρτα, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι δικοί της και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Κλείσιμο
Οταν τελικά μπήκαν στο διαμέρισμα, βρέθηκαν στο αποτρόπαιο θέαμα της νεκρής 88χρονης.

Καθώς στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης της πόρτας εισόδου, ως πιο πιθανό σενάριο φαίνεται ότι η άτυχη γυναίκα άνοιξε στον ή στους δολοφόνους της.

Το διαμέρισμα βρέθηκε αναστατωμένο, πράγμα που «δείχνει» στους αστυνομικούς ότι το κίνητρο του ή των δραστών ήταν η ληστεία. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Ποια ήταν

Πολύ γνωστή στην τοπική κοινωνία ήταν η άτυχη 88χρονη, καθώς πρόκειται για την Φούλα Παπανδρέου, σύζυγο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, τ. προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και ενός από τους πρωτοστάτες στην ίδρυση του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Οι κόρες είναι οι επίσης ιδιαίτερα γνωστές στην Πάτρα, καθώς πρόκειται για την συμβολαιογράφο και ποιήτρια Ευγενία Παπανδρέου και την οδοντίατρο Νίκη Πετσάλη.

Η ηλικιωμένη ήταν γιαγιά της παιδιάτρου Μαρίας Πετσάλη, συζύγου του δικηγόρου Ηλία Στεφανόπουλου, γιου του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

Πηγή: patrastimes.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης