Υπεγράφη η συμφωνία για προμήθεια 12 εκπαιδευτικών αεροσκαφών για την Πολεμική Αεροπορία

Υπεγράφη η συμφωνία για προμήθεια 12 εκπαιδευτικών αεροσκαφών για την Πολεμική Αεροπορία

Θα αντικαταστήσει το αεροσκάφος Τ-41D, το οποίο παρέμεινε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για περίπου πενήντα χρόνια, από το 1969 - Από τον Σεπτέμβριο του 2018 ξεκινά η εκπαίδευση των ιπταμένων  στα P2002JF

tn_P2002jf-Argentina-AF3
Την υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που θα αντικαταστήσει το T-41D που υπηρέτησε με τη σειρά του για 50 χρόνια την Πολεμική Αεροπορία (από το 1969), ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Η σύμβαση αφορά στην προμήθεια 12 αεροσκαφών P2002JF και συναφούς εξοπλισμού. Το κόστος προμήθειας των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών μαζί με τον εξοπλισμό τους ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Στην τελετή για την προμήθεια Ολοκληρωμένου Συστήματος Νέου Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΟΣ ΝΑΣΕ) παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος , ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας TECNAM, Walter Da Costa.

Τα πρώτα 4 αεροσκάφη P2002JF πρόκειται να ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία τον Σεπτέμβριο, ενώ η ολοκλήρωση των παραδόσεων αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι μόλις σε 4 ημέρες ξεκινά το πρόγραμμα εκπαίδευσης του τεχνικού προσωπικού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία, ενώ σε δεύτερη φάση (Σεπτέμβριος 2018), θα ακολουθήσει η εκπαίδευση των ιπταμένων και επιπλέον αριθμού τεχνικού προσωπικού.

Δείτε την ομόφωνη εισήγηση του αρμόδιου συλλογικού οργάνου του ΓΕΑ για την προμήθεια των 12 αεροσκαφών P2002JF
pj1
pj2
pj3
pj4



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης