Εντολή για έρευνα έδωσε ο Κοντονής για Μπαρμπαρούση

Εντολή για έρευνα έδωσε ο Κοντονής για Μπαρμπαρούση

Διαβίβασε τα πρακτικά στον εισαγγελέα

barbarousis_vouli_skopiano
Στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, δίνοντας παράλληλα εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Παράλληλα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στον κ. Ζαγοραίο δημοσιεύματα σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής παραγγέλοντας και εκείνη έρευνα.

Παράλληλα, επικυρωμένα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση αλλά και βίντεο κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής και επισήμαναν ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης