Σήμερα τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 23 πόλεις

sillalitirio

Στις 19:30 το ραντεβού για την ελληνικότητα του όρου «Μακεδονία» - Επίκεντρο θα είναι η Πέλλα - Δεν θέλουμε ακραία στοιχεία διαμηνύουν οι διοργανωτές - Δείτε τη λίστα με τις πόλεις

Μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια, που θα περιλαμβάνει ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και ταυτόχρονη αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας στους γείτονες, φιλοδοξεί να στείλει η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στα τοπικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα στις 19:30 σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, και όχι μόνο, που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές 13 που είχαν ανακοινωθεί. «Οι πόλεις που θα γίνουν συλλαλητήρια έφτασαν τις 23. Στις πρώτες 13 που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια έγινε συνεννόηση της «Επιτροπής Αγώνα» με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές οι οποίες στήριξαν εξ αρχής την προσπάθεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τοπικές Μητροπόλεις που πραγματοποιούν μεγάλο αγώνα και παρακινούν τον κόσμο να παρευρεθεί στην κοντινότερη πόλη που θα γίνει συλλαλητήριο» λέει στο protothema.gr ο κ.Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, επισημαίνοντας πως : «Η διασπορά των συλλαλητηρίων δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και του πιο απομακρυσμένου σημείου της Ελλάδας να ξεσηκωθούν και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην υπεράσπιση της Ιστορίας και του μέλλοντος της Μακεδονίας μας».

Οι πόλεις που θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συγκεντρώσεις υπέρ της προάσπισης του όρου «Μακεδονία» είναι : Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα καθώς και Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον κ.Ιακωβίδη, που είναι ένας από τους διοργανωτές. «εμείς σαν επιτροπή ξεκινήσαμε να κάνουμε τα συλλαλητήρια στην Μακεδονία. Ξεπετιούνται συνέχει νέα. Δεν έχουμε ξεκάθαρο αριθμό».

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση το μήνυμα που δόθηκε από τα δύο ογκώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, πως η Μακεδονία είναι μία και είναι αδιαπραγμάτευτη. Αισθητή είναι η εμπλοκή στην κινητοποίηση του κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κατά τόπων Εκκλησιαστικών Αρχών, αλλά και δεκάδων συλλογικών φορέων. «Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά και να στείλει το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση, συμμετέχοντας στα τοπικά συλλαλητήρια κρατώντας μια ελληνική σημαία στα χέρια. Το απόγευμα της Τετάρτης εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων σε διάφορα σημεία της χώρας, θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι οφείλουν να υλοποιούν τη βούληση των πολλών» λέει από την πλευρά του ο κ.Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», επαναλαμβάνοντας πως στις σημερινές κινητοποιήσεις : «Δεν έχουν καμία θέση, ακραία πρόσωπα και ακραίες συμπεριφορές».

Στους ομιλητές των τοπικών συλλαλητηρίων, περιλαμβάνονται δήμαρχοι, μητροπολίτες, ιστορικοί, ερευνητές, νομικοί, απόστρατοι κ.α. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα είναι ομιλητής στην Έδεσσα, ενώ αίσθηση προκαλεί η ξεκάθαρη δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα, πως στηρίζει τις νέες κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία και θα παραβρεθεί στο συλλαλητήριο της Πέλλας. «Εκεί στην γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μαζί με όλους τους Έλληνες θα διαδηλώσουμε για ένα θέμα που θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα» όπως ο ίδιος δήλωσε με νόημα.

Διοργανωτές και ομιλητές αναμένεται να στρέψουν τα πυρά τους κατά του υπουργού Εξωτερικών κ.Νίκου Κοτζιά, που συνεχίζει να παραβλέπει τη βούληση της πλειοψηφίας της κοινωνίας όπως αποτυπώθηκε στα συλλαλητήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αλλά και σε σχετικές δημοσκοπήσεις. «Η επιμονή του κ.Κοτζιά επιβεβαιώνει του γηγενείς Μακεδόνες που νιώθουν ήδη προδομένοι από εκείνον. Ο ίδιος συνεχίζει να συνομιλεί με τους ψευδομακεδόνες όταν αρνείται να συναντήσει και να ακούσει την άποψη των αληθινών Μακεδόνων» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ, που πρόσφατα κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών για «Εσχάτη Προδοσία», καταλήγοντας : «Δυστυχώς για τον κ.Κοτζιά, έχουν στερέψει τα ψευτοεπιχειρήματα που προέβαλε κατά καιρούς που είχαν ως σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για το θέμα της σύνθετης ονομασίας και πλέον καταλαμβάνει τον πιο άσχημο ρόλο σε μια κυβέρνηση που αδιαφορεί για τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία».

Πληροφορίες για τις σημερινές κινητοποιήσεις μπορείτε να βρείτε εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (227)

λκ

Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της....Μακεδονίας δεν λέμε τόσα χρόνια???? Επομένως είναι ήδη ...δοσμένο το όνομα για το οποίο ξεσηκώνονται ξανά σήμερα για να μην δοθεί!

ΠΡΩΗΝ ΓΔΜ

Θα τα βρούμε πως θα τη λέμε την ΠΓΔΜ, όμως, στο μέλλον. Άλλα όχι ο Τσίπρας, που φέυγει σε λίγους μήνες.

Δ.Κ.

Δεν γίνεται εξωτερική πολιτική στις πλατείες. Το θυμικό δεν είναι καλός σύμβουλος σε τέτοια θέματα. Το σκοπιανό πρέπει να λυθεί και όπως και νάχει κάπου θα υποχωρήσουμε και μεις. Η περιοχή της Μακεδονίας κατοικούνταν πάντα από πανσπερμία λαών. Όταν μπήκαν το 1912 οι ¨Ελληνες στρατιώτες στη Θεσ/νίκη, το ένα τρίτο των κατοίκων της πόλης ήταν Έλληνες. Αν δεν ήταν ο Βενιζέλος, πιθανόν σήμερα να μη μας απασχολούσε καθόλου το θέμα, γιατί μπορεί τα σύνορά μας να μην έφταναν εκεί. Αλλά και στα αρχαία χρόνια πολλοί λαοί κατοικούσαν στην άνω Μακεδονία τους οποίους υπέταξε ο Φίλιππος και διεύρυνε το βασίλειό του. Δεν βρίσκεις εύκολα άκρη σε αυτά τα θέματα. Σημασία έχει να μην εγείρουν αξιώσεις επί της ιστορικής κληρονομιάς των αρχαίων Μακεδόνων, πράγμα που μάλλον δεν κάνουν, αν εξαιρέσεις κάποιους φανατικούς. Η λύση που διαφαίνεται είναι αυτή που πρόκρινε ο αείμνηστος Μητσοτάκης το 92 και που υιοθετούσε και η Ν.Δ. το 2008. Είναι μια αξιοπρεπής λύση, νομίζω. Μην τα θέλουμε όλα σε ένα ζήτημα που έρχεται από τη δεκαετία του '50.

Άγγελος

Ο μόνος με ξεκάθαρη πολιτική. Ο Ανδρέας Παπανδρέου λατρεύτηκε ως πολιτικός ηγέτης εθνικού βεληνεκούς και ποτέ κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του. Στην υπεράσπιση της Μακεδονίας, είχε δίκιο και έδωσε παράδειγμα ηγεσίας. Η παρακαταθήκη του εμπνέει ακόμα. Υλοποιώντας την εθνική ευαισθησία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν απέτυχε να κάνει κυβερνητική πράξη όσα ο πολύς λαός αντιλαμβάνεται διαισθητικά στην διαχρονική του σοφία. Όταν οι ξένοι ξεπέρασαν τον χειρότερό τους εαυτό σε εκβιασμούς και πιέσεις, έκλεισε τα σύνορα με την εχθρική γειτονική χώρα και επέβαλε εμπάργκο. Ποτέ δεν δέχθηκε υποδείξεις για απεμπόληση της Μακεδονίας ως εθνικού κεφαλαίου. Φέρθηκε υπεύθυνα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και χαλύβδωσε με την συστράτευσή του την εθνική κόκκινη γραμμή: το όνομα της Μακεδονίας δεν διατίθεται σε άλλους. Ο Ανδρέας Παπανδρέου στο θέμα των Σκοπίων ήταν πολύ σκληρός. Θυμηθείτε το περίφημο εμπάργκο στη γειτονική χώρα που είχε επιβάλει. Η πολιτική του ήταν συγκεκριμένη και αδιαπραγμάτευτη. Στις 23-4-1992, ο Ανδρέας Παπανδρέου γράφει με το ίδιο του το χέρι την «Εθνική Διαθήκη» του, για τις διεκδικήσεις των πλαστογράφων πάνω στο Όνομα, την Ιστορία, τον Πολιτισμό και το Έδαφος της Μακεδονίας μας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι ανυποχώρητος σε ότι αφορά την πρόκληση των Σκοπίων. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε αναγνώριση (de jure και de facto) εφ΄ όσον το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιηθεί με επιθετικό ή όχι στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων»! Στις 16-2-1994, κηρύσσει Εμπάργκο (οικονομικό αποκλεισμό) στα προκλητικότατα Σκόπια, κλείνοντας τα Ελληνικά Σύνορα για μεταφορά προϊόντων και πετρελαίου, στριμώχνοντας με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο τους αχαλίνωτους πλαστογράφους, που είχαν ετοιμαστεί να εκδώσουν και χαρτονόμισμα με τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης (σχεδιάστηκε αλλά δεν κυκλοφόρησε), είχαν υιοθετήσει αυθαίρετα σαν Σημαία τους τον ελληνικό δεκαεξάχτινο Ήλιο των Αρχαίων Μακεδόνων Βασιλέων (Ήλιος Βεργίνας), ενώ δε σταματούσαν να εκδίδουν χάρτες με τη δήθεν «αλύτρωτη» (σκλαβωμένη) «Μακεδονία του Αιγαίου»! Το Εμπάργκο του Ανδρέα Παπανδρέου έφερε γρήγορα τα θαυμαστά αποτελέσματά του, αφού ανάγκασε τους Σκοπιανούς να αλλάξουν Σημαία και να εγκαταλείψουν τον Ήλιο της Μακεδονίας μας, να διευκρινίσουν-αποκηρύξουν αλυτρωτικά άρθρα του Συντάγματός τους, να αναγνωρίσουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος και να υποχρεωθούν σε διαπραγματεύσεις υπό τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, προκειμένου να αλλάξουν το απαράδεκτο για την Ελλάδα Όνομα («Μακεδονία»)!

Γιάννης

Σε χάρτη που περιέχεται στο εγκυκλοπαιδικό λεξικό "ΗΛΙΟΣ" ,η fyrom γράφεται με το όνομα ΝΟΤΙΟΣΛΑΥΪΑ.Γιατί η Ελληνική πλευρά δεν έβαλε ,στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ,και αυτό το όνομα;

Για να μην μπερδεύονται μερικοί επίδοξοι ....

Αντίθεση στη διαχείριση της κυβέρνησης επί του προκειμένου ναι. Ούτε ανατροπή του διαχειριστή, ούτε του πολιτεύματος ...... Μη διανοηθεί κανένα φασιστοειδές εθνίκι που θα παρεισφρήσει με αλλότριες επιδιώξεις, να επωφεληθεί φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης της χώρας έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ο κόσμος κατεβαίνει με σκοπό να την ανατρέψει ή να γιουχάρει πόσο μάλλον να προπηλακίσει πολιτικούς διότι θα δει τον κόσμο γύρω του στην καλύτερη περίπτωση να αδειάζει εν ριπή οφθαλμού ........ Ο κόσμος συμμετέχει για να δηλώσει την αντίθεση του σε οποιουδήποτε είδους διαπραγμάτευση ονόματος που περιέχει τον όρο Μακεδονία και να πιέσει την κυβέρνηση με τον όγκο της παρουσίας του, να αντιληφθεί ότι πρέπει να παραμείνει ακλόνητη στις πεποιθήσεις του Ελληνικού λαού και να υπερασπιστεί τα δικαία του. Ας αναλογιστούν τυχόν επίδοξοι ότι οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια θα έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, εμποδίζοντας την κυβέρνηση να λάβει το μήνυμα. Και πού 'στε μόνο σημαία, τίποτε άλλο..... Καλή επιτυχία.

Αγύριγο κεφάλι

Και πολλή ...Χλαμύδα!..

Φου

Go back madam Merkel! Go baaaaack!

γλοιώδης, ρουφιάνος, τραμπούκος με ηθικό πλεονέκτημα

σύντροφε 17:26, ας ελπίσουμε ότι η σαφής απειλή "Μη διανοηθεί κανένα φασιστοειδές εθνίκι ...." έγινε κατανοητή. τα γκαζάκια, molotov, καδρόνια, όπως παλιότερα τα κονσερβοκούτια είναι τα ατράνταχτα επιχειρήματά μας, τα δικά μας παιδιά, οι μπροστάρηδες αγωνιστές θα τα αφήνουμε αχρησιμοποίητα; είμαστε στην κυβέρνηση αλλα δεν έχουμε την εξουσία να μπουζουριαζουμε οποιον αμφισβητεί τις καλές προθέσεις και το ιδιαιτερα επιτυχές έργον της αντιμνημονιακης κυβέρνησης σωτηρίας. "Αντίθεση στη διαχείριση της κυβέρνησης επί του προκειμένου ναι", αλλα σιωπηρά και κατά μόνας όπως γινόταν στα κράτη του πάλαι ποτε σοσιαλιστικού στρατοπαίδου που ήταν πρότυπο για μας.

GR

Αν μετα απο αυτα που μας κανουν με τα μνημονια, κατσουμε σαν κοτουλες να φαμε και τη προδοσια του Σκοπιανου, τοτε δεν θα μας αξιζει αυτη η πατριδα.

Παραπληροφορηση

Παραπληροφορηση.. Χαλκιδα εχει την κυριακη 10/6 στις 11:00.

Γγ

Χχχεστηκαμε;

Συριζοπουλο

τρεις και ο μπουμπουκος

Κομμενη η πλακα!

Αν δεν ξεσηκωθουμε τωρα που χανουμε ενα κομματι της πατριδας μας ποτε θα ξεσηκωθουμε? Αν δεν σταματησουμε αυτη την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ τοτε ανοιγουμε τη πορτα να επακολουθησουν κι αλλες.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

peripoliko

Κατά τον έλεγχο που έκαναν σε 27χρονο αλλοδαπό οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχουν εκδοθεί βούλευμα και εντάλματα σύλληψης για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση