"Έχουμε μεγάλο πρόβλημα αστυνόμευσης στην Άνω Γλυφάδα" λέει στο ΘΕΜΑ 104,6 η αντιδήμαρχος η οποία έπεσε θύμα διάρρηξης

"Έχουμε μεγάλο πρόβλημα αστυνόμευσης στην Άνω Γλυφάδα" λέει στο ΘΕΜΑ 104,6 η αντιδήμαρχος η οποία έπεσε θύμα διάρρηξης

Δευτέρα του Πάσχα 23.00 η Αναστασία Πατεράκη με την οικογένεια της επιστρέφει στο σπίτι της στην Άνω Γλυφάδα και βρίσκει τους διαρρήκτες μέσα, όπως περιγράφει η ίδια στο ΘΕΜΑ 104,6.

IMG_1225
"Τώρα σας μιλάω ήρεμα, διότι χθες ήμασταν σε κατάσταση υστερίας. Γυρνώντας από το χωριό, όπου πήγαμε για Πάσχα, ανεβαίνουμε με την κόρη μου στο σπίτι και ο άντρας μου έμεινε στο αυτοκίνητο για να κατεβάσουμε κάποια πράγματα. Ξεκλειδώνοντας την πόρτα ασφαλείας, γυρνώντας το κλειδί 3 -4-5 φορές, είδαμε ότι η δαγκάνα ήταν βαλμένη από μέσα. Από έξω εμείς ανοίξαμε την κλειδαριά, αλλά δεν μπορέσαμε να ανοίξουμε την πόρτα γιατί είχαν βάλει τη δαγκάνα. Ακούγαμε θορύβους από μέσα. Κοιταχτήκαμε με την κόρη μου και κατεβήκαμε γρήγορα, ανοίγουμε την κεντρική πόρτα κι αρχίζουμενα φωνάζουμε ληστεία για να μαζευτεί κόσμος", περιγράφει η αντιδήμαρχος Γλυφάδας.

Έχουν περάσει μόλις 17 ώρες από το περιστατικό και θυμάται κάθε λεπτομέρεια παρά το σοκ που υπέστη. "Όταν φωνάξαμε και το κάναμε γνωστό και μαζεύτηκε κόσμος απ' έξω και βγήκαν και σκυλιά και έψαχναν, ξαφνικά ακούμε ένα θόρυβο από την πίσω πλευρά όπου κάποιος προσπαθούσε να φύγει. Στην πρόσοψη του σπιτιού υπάρχει ένα μικρό παράθυρο σαν ένας φεγγίτης. Από εκεί μπήκαν, όπως μας είπε η αστυνομία. Από εκεί μπορεί να μπει ένα μικρό παιδί κορίτσι ή αγόρι πολύ αδύνατο. Προφανώς επειδή κάναμε μεγάλο σαματά, αυτοί εξακολουθούσαν να είναι μέσα και κατάλαβαν ότι κάτι γίνεται. Όταν ανοίξαμε είδαμε το σαλόνι ανέπαφο και νομίζαμε ότι γλιτώσαμε. Όμως όταν πήγαμε στα υπνοδωμάτια κοντέψαμε να τρελαθούμε.Δεν υπήρχε τίποτα όρθιο. Πήραν πολλά χρυσαφικά, αρκετά χρήματα κι επειδή ο σύζυγός μου είναι απόστρατος πήραν πράγματα συναισθηματικής αξίας. Εκτός από το οικονομικό κακό που πάθαμε".

Έλλειψη αστυνόμευσης στην Άνω Γλυφάδα καταγγέλλει η αντιδήμαρχος της πόλης. "Όταν ήρθε η αστυνομία μπορέσαμε να μπούμε μέσα. Ένα παιδί μπήκε μέσα και μας άνοιξε την πόρτα, κακώς βέβαια γιατί θα μπορούσαν να το είχαν σκοτώσει. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να ανέβουν. Ήρθαν μετά από 30-35 λεπτά και μας είπαν ότι είμαστε η δέκατη ληστεία στη σειρά. Την ίδια στιγμή στην περιοχή είχαν δέκα ληστείες γι αυτό το λόγο άργησαν. Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν έχουμε αστυνομίκό τμήμα μετά τη συγχώνευση που έγινε. Μόνο στην οδό Δούσμανη είναι και η Ασφάλεια. Τίποτα άλλο. Έχουμε 50 χιλιάδες κατοίκους στην Άνω Γλυφάδα και δεν έχουμε καθόλου ούτε πεζή περιπολία, ούτε αστυνομικούς της γειτονιάς, ούτε τίποτα. Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί, πασχίζει και έχει παιδευτεί για το θέμα της ασφάλειας το οποίο έχει ως προτεραιότητα, διότι έχουμε και πολλά παιδιά ως δήμος, αλλά έφυγε τελικά το αστυνομικό τμήμα της Άνω Γλυφάδας και είμαστε μόνοι μας, ολομόναχοι. Βγαίνουμε το πρωί και κοιτάμε ο ένας τον άλλο να δούμε μήπως συνέβη κάτι το βράδυ. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα", είπε η κυρία Πετεράκη μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Η οικογένεια της κυρίας Πατεράκη προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της εισβολής των διαρρηκτών στο σπίτι της. "Δεν είναι εύκολο αυτό που πάθαμε. Μας πήραν πράγματα μιας ζωής, που δεν ξαναφτιάχνονται, που δεν ξαναγίνονται. Προσπαθούμε με τον άντρα μου που είναι απόστρατος και εγώ στα κοινά να βοηθάμε τον κόσμο. Τώρα σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσαν να είχαν ένα όπλο ένα μαχαίρι. Έχουμε σπείρες εδώ που δρουν ανεξέλεγκτα και δεν τους προλαβαίνουμε δυστυχώς", είπε η αντιδήμαρχος Γλυφάδας.

IMG_1227
IMG_1226
IMG_1225
IMG_1224
IMG_1223
IMG_1222
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης