Παρέμβαση εισαγγελέα για την άδεια οπλοφορίας του Σαββίδη και την μη σύλληψή του

Παρέμβαση εισαγγελέα για την άδεια οπλοφορίας του Σαββίδη και την μη σύλληψή του

Ερευνάται το πώς, αν και ο εισαγγελέας έκανε αρνητική γνωμοδότηση, ο Δ/ντης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης υπέγραψε και έδωσε την έγκριση για την οπλοφορία, αλλά και το γιατί δεν έγινε σύλληψη εντός του αυτοφώρου

Παρέμβαση εισαγγελέα για την άδεια οπλοφορίας του Σαββίδη και την μη σύλληψή του
Διπλή προκαταρκτική εξέταση ζητά ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τον Ιβάν Σαββίδη. 

Όπως μετέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, η πρώτη αφορά στην άδεια οπλοφορίας, πως δηλαδή ενώ ο εισαγγελέας έκανε αρνητική γνωμοδότηση, ο Δ/ντης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης υπέγραψε και έδωσε την έγκριση για την οπλοφορία και η δεύτερη έχει να κάνει με το γιατί δεν έγινε η σύλληψη εντός του αυτοφώρου. 

Σε ότι αφορά την άδεια οπλοφορίας όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας, με έγγραφό του στις 17 Αυγούστου του περασμένου έτους και απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας οπλοφορίας στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έγκριση της άδειας οπλοφορίας απαιτείται η θετική εισήγηση του αστυνομικού διευθυντή και ενός ψυχολόγου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η γνωμάτευση του εισαγγελέα ζητείται μεν, αλλά δεν είναι δεσμευτική. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης