Επί μέρες θα παραμείνει το Blue Star Patmos «κολλημένο» στην ξέρα της Ίου

Επί μέρες θα παραμείνει το Blue Star Patmos «κολλημένο» στην ξέρα της Ίου

Έχουν αρχίσει ήδη οι εργασίες για να αποτραπεί το ενδεχόμενο διαρροής καυσίμων ή ρύπανσης, ενώ παράλληλα εργάζονται οι νηογνώμονες - Αφού ολοκληρωθεί επί τόπου η διαδικασία, το πλοίο θα ξεκινήσει για το ναυπηγείο

Επί μέρες θα παραμείνει το Blue Star Patmos «κολλημένο» στην ξέρα της Ίου
Αρκετές ημέρες θα χρειαστεί τελικά να παραμείνει «κολλημένο» στην ξέρα που προσάραξε ανοιχτά του λιμανιού της Ίου τα ξημερώματα της Τετάρτης το Blue Star Patmos.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, είναι όμως αρκετά χρονοβόρα και θα χρειαστούν κάποιες ημέρες έως ότου ολοκληρωθεί. Έχουν μάλιστα τοποθετηθεί φράγματα γύρω από το πλοίο, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο διαρροής καυσίμων ή και ρύπανσης της θάλασσας γύρω από το σημείο που προσάραξε, ενώ στις εργασίες που απαιτείται να ολοκληρωθούν προτού αποκολληθεί περιλαμβάνονται και οι εκτιμήσεις που πρέπει να γίνουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους νηογνώμονες.

Εξάλλου απαιτείται και η στεγανοποίηση των τμημάτων όπου έχουν δημιουργηθεί ρήγματα από την πρόσκρουση στην ξέρα, γεγονός επίσης χρονοβόρο. 

Μόνο εφόσον όλα αυτά τα στάδια ολοκληρωθούν επιτυχώς θα δοθεί η τελική έγκριση για να ξεκινήσει η μεταφορά του Blue Star Patmos στο ναυπηγείο για την επισκευή του, κάτι που εκτιμάται πως μπορεί να γίνει ακόμα και με τις δικές του μηχανές, που δεν έχουν υποστεί βλάβη από την προσάραξη. 

Πάντως, το Blue Star Patmos έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως αποτυπώνει η μαρτυρία ενός εκ των δυτών που βούτηξε στα νερά ανοιχτά του λιμανιού της Ίου, εκεί, δηλαδή, που προσάραξε το πλοίο τα ξημερώματα της Τετάρτης. «Βρήκαμε αρκετά ρήγματα και τρύπες. Στο πλωριό το ρήγμα ήταν γύρω στα 15-20 μέτρα. Στη μέση ήταν στα 10-15 μέτρα και ήταν αρκετά μεγάλο και διαμπερές. Φαίνονταν μέχρι και οι σκάλες», δήλωσε ο δύτης στον Ant1.
Κλείσιμο














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης