Μύκονος: Πόλεμος πάνω από τις ξαπλώστρες του 1,5 εκατ. €!

Μύκονος: Πόλεμος πάνω από τις ξαπλώστρες του 1,5 εκατ. €!

Η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, κηρύσσει πόλεμο στο «Nammos» και στέλνει κλιμάκια να κάνουν φύλλο και φτερό τις Riviera Sunbed ξαπλώστρες του - Τι απαντά το beach bar-restaurant

Οι ξαπλώστρες του «Nammos», εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες από μαόνι και ατσάλι κορυφαίας ποιότητας, σχεδιασμένες από τα χέρια του γνωστού designer Αντώνη Λογοθέτη, κοστίζουν 2.800 ευρώ η μία δίχως το στρώμα Loro Piana, κόστους 1.000 ευρώ, και την ομπρέλα Tuuci, αξίας 1.200 ευρώ, τα οποία ανεβάζουν το κόστος αγοράς του κάθε ομπρελοκαθίσματος στο υπερβολικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες του beach bar-restaurant έριξαν πριν από έναν χρόνο στην άμμο της Ψαρούς περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην αγορά 300 σχεδόν ομπρελοκαθισμάτων, με τα αναπαυτικά τους στρώματα να απευθύνονται σε απαιτητικό πελατολόγιο, το οποίο σε λίγες μόλις ώρες μπορεί να ξοδέψει χρηματικά ποσά που ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ και μπορεί να φτάσουν τα 100.000 ευρώ, ίσως και να τα ξεπεράσουν, ανάλογα το status quo του πελάτη.
 Αυτές τις ξαπλώστρες, λοιπόν, έβαλε στο στόχαστρο η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, ξεκινώντας άμεσα τους ελέγχους για παραβάσεις που αφορούν στον αιγιαλό αλλά και τυχόν φορολογικές ατασθαλίες, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση πληρώνει τα περισσότερα χρήματα από τις υπόλοιπες που δραστηριοποιούνται στο Νησί των Ανέμων. 

Συγκεκριμένα, πληρώνει 80 ευρώ ανά τ.μ. παραλίας, όταν σε άλλες παραλίες, για παράδειγμα στον Ορνό, η τιμή του τ.μ., τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ήταν μόλις 7 ευρώ! 
Μάλιστα όλα ξεκίνησαν από ένα παραπλανητικό δημοσίευμα, γεγονός που παραδέχεται σήμερα μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα.  Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το «Nammos» δηλώνει 27 ομπρελοκαθίσματα, όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα ομπρελοκαθίσματά του φτάνουν σχεδόν τα 200. Μάλιστα μπορεί να χρεώνει 120 ευρώ το σετ, όμως είναι γνωστό ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν επιβάλλει πλαφόν στην τιμή της ξαπλώστρας. Επιπλέον, το μίσθωμα στην Ψαρού, όπως παραδέχθηκε και το υπουργείο Οικονομικών, ήταν στα 30 ευρώ το τ.μ. μέχρι το 2015 και αναπροσαρμόστηκε στα 80 ευρώ παρά την έντονη αντίδραση του τότε δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου για την κατακόρυφη άνοδό του. Τι είχε συμβεί; Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος επικαλούνταν μία μόνο σύμβαση της επιχείρησης, τη μικρότερη από τις τέσσερις συνολικά που έχει υπογράψει το «Nammos» με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας. Δίχως να το διευκρινίζει, αναφερόταν στη σύμβαση που αφορά στο μπαρ «Shisha», το οποίο βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εστιατορίου, όπου πράγματι αντιστοιχούν 27 σετ με ξαπλώστρες και ομπρέλες. 

Δεν ανέφερε όμως, άγνωστο γιατί, τις υπόλοιπες τρεις συμβάσεις βάσει των οποίων δικαιολογείται ο αριθμός των 200 περίπου ομπρελοκαθισμάτων που συνωστίζονται κατά μήκος της παραλίας. Συνολικά το «Nammos» εκμισθώνει τέσσερα κομμάτια παραλίας αντί 400.000 ευρώ την τριετία, όσο είναι η διάρκεια της σύμβασης της επιχείρησης με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας. 


Η θύελλα για τις εξωφρενικές τιμές στις ξαπλώστρες στη Μύκονο σε σχέση με τις συμβάσεις παραχώρησης του Δημοσίου ανάγκασε τη γενική γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα να στείλει κλιμάκια για να ελέγξουν παραβάσεις στον αιγιαλό και τυχόν φορολογικές ατασθαλίες

Παρ’ όλα αυτά το δημοσίευμα αυτό φαίνεται πως ήταν αρκετό για να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του «Nammos», με τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου να δίνουν το σύνθημα για στενό μαρκάρισμα στο διάσημο beach bar-restaurant. 
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές τα κλιμάκια της Γ.Γ Δημόσιας Περιουσίας ετοιμάζουν απόβαση στο κυκλαδίτικο νησί και στις ξαπλώστρες όχι μόνο του «Nammos», αλλά και σ’ εκείνες άλλων beach bar-restaurant, για τα οποία έχουν γίνει ανάλογες καταγγελίες στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, όπως ανέφερε στο «ΘΕΜΑ» η κυρία Πέρκα. 

 Οσον αφορά στις παραβάσεις στον αιγιαλό με αφορμή τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου και του Ερος Ραματσότι, όπου οι δύο τραγουδιστές εμφανίστηκαν πάνω σε μια μεγάλη εξέδρα που ήταν τοποθετημένη μέσα στο νερό, η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας σημείωσε ότι σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Συμπέρασμα: Δύσκολα θα τραγουδήσει ξανά οποιοσδήποτε σε παραλία της Μυκόνου. 

Τι απαντά το «Nammos» 

 Σύμφωνα με πρόσωπα που εκπροσωπούν την επιχείρηση «Nammos», η διεύθυνση του καταστήματος φροντίζει να είναι σύννομη με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για την εκμετάλλευση του αιγιαλού. Παραθέτουν δε μερικά ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία αναφορικά με τα υψηλά χρηματικά ποσά που αφορούν στα έσοδα που αποκομίζει το Ελληνικό Δημόσιο (φόροι και εισφορές) από τη δραστηριότητά του. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι από το χρονικό διάστημα 1/7/2015 έως 30/6/2017 το «Nammos» πλήρωσε στο Ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 8.450.000 ευρώ. Επισημαίνουν ότι η επιχείρηση απασχολεί κάθε χρόνο και κατά μέσο όρο περισσότερα από 250 άτομα προσωπικό, καταβάλλοντας σε μισθοδοσίες περισσότερα από 2.300.000 ευρώ.
Οπως και το ότι διοργανώνει μουσικά γεγονότα που όχι μόνο διαφημίζουν την Ελλάδα, αλλά προσφέρουν και σημαντικά έσοδα στον κρατικό κορβανά. Χαρακτηριστικά ο συνολικός απολογισμός της πρόσφατης συναυλίας του Αντώνη Ρέμου με τον Ερος Ραματσότι άγγιξε τα 1,6 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από ΦΠΑ τα 385.000 ευρώ.
 
Ο τιμοκατάλογος της ξαπλώστρας

Εξωφρενικά ποσά χρεώνουν τους τουρίστες οι μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης που δραστηριοποιούνται στις φημισμένες παραλίες της Μυκόνου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει από την ισχύουσα νομοθεσία πλαφόν στην τιμή της ξαπλώστρας, οι ιδιοκτήτες των beach bar χρεώνουν όσο θέλουν και μάλιστα αποκομίζουν μεγάλα κέρδη, καθώς είναι γνωστό ότι ο τουρισμός της Μυκόνου απευθύνεται πλέον μόνο σε υψηλά βαλάντια. 
 Συγκεκριμένα, το «Scorpios» στην παραλία της Παράγκας χρεώνει 150 ευρώ το σετ ξαπλώστρα-ομπρέλα, ενώ πληρώνει στο Ελληνικό Δημόσιο 65 ευρώ για κάθε τ.μ. άμμου που εκμεταλλεύεται. Το παραπλήσιο beach bar «Kalua» χρεώνει 50 ευρώ το σετ και πληρώνει επίσης 65 ευρώ για κάθε τ.μ. παραλίας.

 Στην παραλία της Ψαρούς, το «Nammos» χρεώνει 120 ευρώ το σετ, ενώ πληρώνει την υψηλότερη τιμή για κάθε τ.μ. άμμου που εκμεταλλεύεται, δηλαδή 80 ευρώ. Το παράλογο είναι ότι η διπλανή επιχείρηση με την επωνυμία «Cavo Psarou» που διαθέτει στους λουόμενους πλαστικές καρέκλες και φθηνές ξαπλώστρες αντί 25 ευρώ το σετ, πληρώνει στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας τα ίδια χρήματα με το «Nammos», δηλαδή 80 ευρώ το τ.μ.!
 Οι φθηνότερες χρεώσεις εντοπίζονται στον Πλατύ Γιαλό. Εκεί το beach bar «Yialo Yialo» δίνει το σετ για 20 ευρώ, ενώ η διπλανή επιχείρηση με την επωνυμία «Branco» το χρεώνει 80 ευρώ. Και οι δύο επιχειρήσεις πληρώνουν 65 ευρώ το τ.μ. παραλίας που εκμεταλλεύονται. 
 Οι Μυκονιάτες καταγγέλλουν ότι σε αρκετές παραλίες σημειώνεται το αδιαχώρητο από τις ξαπλώστρες και δεν υπάρχει δίοδος προς την παραλία, ούτε τα απαραίτητα από τη νομοθεσία κενά σημεία για να μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν για να καθίσουν σε ξαπλώστρα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην παραλία Καλό Λιβάδι, όπου τα εγκαταστημένα beach bar φαίνεται να έχουν τοποθετήσει τριπλάσια ομπρελοκαθίσματα απ’ όσα αναγράφονται στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει. Το ίδιο και στον Πλατύ Γιαλό, όπου έχουν καταγραφεί καταγγελίες που αφορούν μέχρι και σε εκφοβισμό των λουομένων από σεκιούριτι των παραθαλάσσιων καταστημάτων που «βαφτίζουν» πριβέ τα κομμάτια της παραλίας μπροστά από τις επιχειρήσεις τους. 

ΣΧΟΛΙΑ (128)

Peiratis

Μνημόνια ρε μέχρι να παγώσει ο Ηλιος και να βγούνε δέντρα στην Σελήνη!

Bill Black

Ίσως ο ταρίφας της ζήτησε να πληρώσει ένα ποσό κοντά στο ελληνικό χρέος. Φέτος σε ελληνικό νησί οι ταξιτζήδες χωρίς ταξιμετρο κ χωρίς να κόβουν αποδείξεις ζητούσαν αστρονομικά ποσά από τους τουρίστες. Το έκαναν και σε εμένα. Μια φορά μάλιστα μου ζήτησε 10 ευρώ για μια διαδρομή 2 χιλιομέτρων εντός πόλης του νησιού. Όταν του έδειξα στο GPS τα χιλιόμετρα που είχαμε διανύσει και την τιμή που αναφέρεται στο ίντερνετ ανά χιλιόμετρα, συμπεραινοντας ότι τελικά η τιμή είναι 3,50 έφυγε με την ουρά στα σκέλια. Ίσως να της ζήτησε πράγματι 20 ευρώ. Πως ξέρουμε ότι έφυγε χωρίς να ζητήσει ρέστα;

@bill black

Αλλου εισαι φιλε. Εδω λεμε για τη Μυκονο, εσυ εισαι με την Γερμανιδα στο ταξι στην Κρητη ακομα.

Λεφτας

Ας εφερναν και οι αλλες τουριστικες επιχειρησης εστιασης τοσο συναλλαγμα στην χωρα μας. Αυτο ειναι σαν τον γαϊδαρο του Χοτζα: αντι να φτιαχνουν και αλλου τετοια επιτυχημενα μαγαζια, θελουν να 'ψοφισει' κι αυτο, να'ναι ολοι μεσ'την ιδια μιζερια. Φθονος αντι για εναυσμα μιμησης. Τοσοι ακαματηδες πολεμουν το business model της Μυκονου χρονια τωρα, αλλα το μονο πουβλεπουμε ειναι η ασταματητη ανοδος αυτου του νησιου μας στις προτιμησεις των ξενων με χρηματα. Φετος η Μυκονος και τα ωραια μαγαζια της 'εσκισαν'! Μεινετε οι υπολοιποι στα σουβλακια και στη ρετσινα, θα προκοψετε.

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑ;ΦΟΣ

του χαρβαντ εισαι και εσυ γιατη η καταστροφη τοσον χωρων ειναι απο αποφοιτους του χαρβαντ αν ξερεις

Μυκονιατης

Στην Μυκονο ξερουμ τους πελατες. Εχουμε κσι σουβλακι για δυμιση Ευρω αλλα εχουμε στο Scorpio στην Παραγκα και μπριζολα μαριναρισμενη μοσχαρισια porterhouse ΗΠΑ για 180 Ευρω, η οποια γινετε αναρπαστη, οπως και στο Ling Ling στα Ματογιαννια (πρωην ταβερνα Φιλιππη) πουλιεται φουλ η παπια Πεκινου προς 360 Ευρω εκαστη. Δεν ειναι μονο οι περιβοητες ακριβες σαμπανιες του Nammos στην Ψαρρου. Ειναι και το Alemagoo στην Φτελια, το Principote στον Πανορμο, το Santa Anna στην Αγ. Αννα κλπ, παντου στην καλοκαιρινη Μυκονο πεφτει πολυ χρημα και ολοι φευγουν ευχαριστημενοι και ξανρχονται. Win - win για ολους, ολοι κερδισμενοι βγαινουν.

Κακοπροαίρετος

Τώρα τι να λέμε δίκιο έχεις φίλε ! Εδώ στο ντουμπάι που η θερμοκρασία δεν είναι για ανθρώπινα όντα έφτιαξαν τεχνητό σκι , έφεραν μέχρι και θάλασσα εκεί που δεν υπήρχε , έκαναν υπερχλιδάτα ξενοδοχεία με τιμές άφταστες ενώ μπορεί σε τίποτε να μην διαφέρουν από τα συνηθισμένα μαγαζιά και όμως υπάρχουν πάμπολοι που θα πάνε να τα σκάσουν ! Έτσι θα κονόμαγε και το κράτος και τα μαγαζία θα χέζονταν στο τάλιρο και αν υπήρχε κράτος θα αμείβονταν και οι εργαζόμενοι όπως πρέπει , φυσικά με την αριστερά του σύριζα και την δεξιά του κούλη αυτά δεν πρόκειται να γίνουν , πρόκειται για άτομα που η δουλειά τους ήταν η πολιτική , κομματόσκυλα από τζάκια άχρηστοι σε όλα με μοναδικό προσόν τους να είναι το πόσο καλά θα λένε ναι στους γερμανούς, εκεί τελειώνει η γνώση τους , είναι άχρηστοι ανίκανοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το οτιδήποτε και αυτό το είδαμε το 2015 με τον σύριζα όπου οι άνθρωποι δεν είχαν ιδέα πως λειτουργεί το σύστημα και εκτός αυτού ήταν ανίκανοι ακόμα και μια πρόταση να συντάξουν για να πουν ναι σε όλα στον σοιμπλε ! Τι περιμένετε τώρα ; κόσμος είναι αυτός που ψηφίζει ή κρετίνοι και περιμένετε και πρόοδο ; ποιος λαός με τέτοια ζώα μπορεί να προκόψει πάλι καλά που δεν μας έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα ....Ινδία θα έπρεπε να είχαμε γίνει ! Ινδία !

Steven

Συγχαρητήρια για τις ορθές τοποθετήσεις σας.

Αρχισχεδιαστής

Ρε τι καρακιτσαριό είναι αυτό με τις ξύλινες λουστραρισμένες σε απόχρωση φερετρί ξαπλώστρες; Πάνω στην άμμο, δίπλα στο κύμα, οι βαρύτιμες φερετρί ξαπλώστρες σας μάραναν; Μπρρρρρρ.

Ε.

Πολυ, πολύ καλό!!!!! Εύστοχο!

lelos

Από τα σχεδόν 9 εκ που λέει ότι έδωσε τα 5εκ αφορουν την εφαπαξ εξώφληση παλιάς υπόθεσης με τον νόμο των 100 δόσεων της Βαλαβάνη........

Anonymous2

ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΑΛΛΟ: ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!

Αληθευει?

Καπου διαβασα οτι η μια καταγγελουσα ειναι συζηγος τοπικου στελεχους της ΝΔ.....

MARON

Τo Nαμμος δε το ακουμπάει κανεις, θα το βλέπετε από μακρυά, θα βλέπετε τους Άραβες και τους υπολοιπους κατέχοντες να σκάνε σε ένα βραδυ όσα εσείς δε βγάζετε σε μια ζωή, τους φόρους τους να πληρώνουν και τέλος, ο σοσιαλισμός είναι στα μυαλά τον κομπλεξικών που επειδή δεν έχουν αυτοί δε πρέπει να έχουν και οι άλλοι και που επίσης νομίζουν ότι τα λαμόγια της Κουμουνδούρου είναι τα παιδιά του λαου που θα φέρουν δικαιοσύνη (όπως ο Ελληνάρας τη φαντάζεται). Εγώ προσωπικά δε πηγαίνω σε τέτοια μέρη γιατί μου αρέσουν οι παραλιες με ησυχία και κάνω ψαροντούφεκο, δε με ενδιαφέρουν οι εργαζόμενες δεσποινίδες που βλέπουμε στις pics(αδελφές σας και κόρες σας είναι) γιατί είναι τρισευτυχισμένος με το γάμο μου, έχω πολύ καλο 4X4 και φουσκωτό για να πηγαίνω σε παραλιες που μονο με βάρκα πας, αυτές είναι διακοπές. Βγάζετε χολή, μισος και ζήλια που δε αντέχεται και δε μετριέται, ματαιοπονείτε όμως, ο τροχός δε θα γυρίσει όπως το φαντάζεστε, εκεί, θα λιώσετε στη μιζέρια σας. Η ευτυχία είναι να είσαι ευχαριστημένος με ότι έχεις και να προσπαθείς για το καλύτερο, όχι να βγάζεις χολή για τον άλλο.

Nikos

Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα Έλληνες σαν εσένα. Είμαστε λίγοι αλλά υπάρχουμε ακόμα, να σαι καλά φίλε να χαίρεσαι το ψαροντούφεκο σου και την οικογένεια σου!

Νίκος Κλαδίτης

Συνυπογράφω ... Μα τόση μιζέρια;

spiros

μακαρι να προδευουν ολες οι εταιρειες στη ελλαδα.Αλλα αν φοροδιαφευγουν εστω και ενα ευρω να τους απ@@@@@υν τη μανουλα.Χειροφρεναρα και RESTART σε ολα.Οποιος διακινει εστω και ενα ευρω μαυρο να του κλεινουν το σπιτακι.Ετσι μονο θα γινει αληθινα ανταγωνιστηκη η οικονομια και θα αποχωρησουν σιγα σιγα τα σαπακια.Γενικα μιλαω

Εκτός από το ΦΠΑ

που τσαμπουνατε συνέχεια υπάρχουν κι άλλοι φόροι. Π.χ τι φόρο εισοδήματος πλήρωσε η επιχείρηση τα τελευταία 3 χρόνια; Χρωστάει τίποτα στο δημόσιο; Τουλάχιστον τα οικονομικά αποτελέσματα έπρεπε να είναι αναρτημένα online. Είναι;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sifnos-768x424

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος Vickers Wellington, τύπου Mk.XIIΙ, το οποίο χτυπήθηκε από γερμανικά αντιαεροπορικά πυρά την νύχτα της 7ης Νοεμβρίου 1943 με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσθαλάσσωση στα νοτιοανατολικά της Σίφνου