Μήνυμα Ιερώνυμου: Αυτός ο λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος

Μήνυμα Ιερώνυμου: Αυτός ο λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος

Αν μπορούσαμε να δούμε την γενικότερη εικόνα, θα βλέπαμε ακριβώς αυτό, επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος - Παυλόπουλος: Το Έθνος των Ελλήνων έχει άρρηκτους δεσμούς με την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία


Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος, επισήμανε στο μήνυμά του για τον Δεκαπενταύγουστο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Έδωσε έτσι προς πάσα κατεύθυνση και ιδίως προς την πλευρά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ξεκάθαρη απάντηση για όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τα περί σχέσης των Ελλήνων με την Εκκλησία και την Ορθοδοξία.

«Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος. Αν κάποιος μπορούσε να δει από ψηλά τη γενικότερη εικόνα, όχι μόνο τη σημερινή, αλλά όλων των εποχών, θα έβλεπε τους Έλληνες απανταχού να προστρέχουν σε κάθε εκκλησία, σε κάθε παρεκκλήσι, σε χωριά και βουνά, να προσκυνήσουν την Παναγία
», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Ι.Ν. της "Μεγάλης" Παναγίας Θηβών, όπου προεξήρχε πολυαρχιερατικού συλλείτουργου. Επισήμανε, μάλιστα, ότι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη πως «αυτός ο λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος».
 
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο διάστημα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει πως «είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε σύγχρονο κράτος δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας
».

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, 150 χρόνια από την ίδρυση και τα εγκαίνια του ναού της "Μεγάλης" Παναγίας, συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κυδωνίων Αθηναγόρας, Σουηδίας Κλεόπας, Καρπενησίου Γεώργιος, και οι επίσκοποι Ανδίδων Χριστοφόρος και Μεθώνης Κλήμης.
 
Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα 50 χρόνια ιεροσύνης που συμπληρώνει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και στην Κοίμηση της Παναγίας, η οποία δεν είναι ένα απλό γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία.
 
Ακολούθησε δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έλαβε από τον μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο το ανώτατο παράσημο της Μητροπόλεως.

Ο κύριος Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε εμμέσως στο ζήτημα επισημαίνοντας πως «γνωρίζουμε όλοι, ιδίως σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ότι το Έθνος των Ελλήνων έχει άρρηκτους δεσμούς με την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία» και σε άλλο σημείο πως «η Ιστορία διδάσκει ότι σε δύσκολους χρόνους τούτο το Κράτος είχε την συμπαράσταση της Εκκλησίας. Και σήμερα ακόμα, σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μιας Κοινωνίας που χειμάζεται, ενός Λαού που δοκιμάζεται, η συμβολή της Εκκλησίας είναι καθοριστική»

ΣΧΟΛΙΑ (67)

Nick

Η εκκλησία είναι ανώτερη από τα εθνικά σύμβολα και μάλιστα την σημαία μας ; Επειδή οι Γλύφτες και υποκριτές κυβερνώντες και παπάδες τα έκαναν πλακάκια για την περιουσία της εκκλησίας οι δεύτεροι σιώπησαν για την αξία της αριστείας και τους σημαιοφόρους στα δημοτικά.Περιμεναμε ότι μετά τον λαϊκιστή Χριστόδουλο ο Ιερώνυμος θα έπαιζε ένα πιο εκσυγχρονιστικό ρόλο για να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά και να απελευθερωθούν οι πολίτες από τις σκοταδιστικές δυσιδαιμονίες και προκαταλήψεις που επιβάλλει η εκκλησία μας και όχι ο Χριστιανισμός αναδυκνυοντας την ουσία της πίστης και όχι την τυπολατρία .Δυστηχως θα καταγραφεί και αυτός ως ένας ιεράρχης της σειράς που δεν τόλμησε αν και έδειξε στην αρχή στοιχεία προοδευτισμού .Η εκκλησία και η ορθοδοξία να συμβάλλουν στην ανάδειξη των δυνατοτήτων του έθνους ενισχύοντας την πραγματική πίστη για να μπορούν οι Έλληνες ως πολίτες του κόσμου να μη φοβούνται το άγνωστο το νέο και τον ανταγωνισμό .Οχι στην μοιρολατρεία

Ο Ιερώνυμος έχασε την εκτίμηση των χριστιανών

Με τη εύνοια που έδειξε στο Τσίπρα και τη συμμορία του . Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε πράξει το ίδιο για κανένα πολιτικό . Έπρεπε να είχε παραιτηθεί ,πριν αρχίσουν να τον γιουχαίζουν όπου εμφανίζεται ,σαν τους πολιτικούς . Αφού πολιτικό ποιήθηκε πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες .

Προβλέπω

Όχι μόνο γιουχάισμα ,αλλά και γιαούρτωμα . Το ζητά ο ίδιος με τα κσμώματά του .

Θαλής, Αναξίμαδρος, Αναξαγόρας, Επίκουρος, Πλάτον

Κάποιος να διδάξει στο αγράμματο παπαδαριό λίγη ελληνική ιστορία. Όσο οι Έλληνες είχαν σαν θρησκεία το δωδεκάθεο του Ολύμπου (περίπου μέχρι το 100-200 της σύγχρονης μέτρησης του χρόνου) μεγαλούργησαν και η προσφορά τους στον πλανήτη ολόκληρο είναι τεράστια. Έκτοτε και για δυό χιλιάδες χρόνια, μέχρι και σήμερα, με θρήσκευμα την ορθοδοξία, ούτε στον εαυτό μας δεν προσφέραμε το παραμικρό. Όχι μόνο δεν προσφέραμε αλλά καταστρέψαμε και χάσαμε και ένα σορό αξιόλογα χαρακτηριστικά μας. Έρχεται τώρα αυτός ο αμόρφωτος, με τις τρίχες στα σαγόνια και στο μυαλό, να μας πει για ελληνισμό και ορθοδοξία. Λίγα είναι πια τα ψωμιά σας, γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν στο θεό και βλέποντας τα έργα σας, αδειάζουν τις εκκλησίες σας.

SM

Ποια ιστορια διαβάζετε? Που βρήκατε ότι ο ελληνισμός και χριστιανισμος πάνε μαζί? Στους Έλληνες ο χριστιανισμος τους επιβλήθηκε και σύντομα θα τους επιβληθεί το Ισλάμ και καθηστε σαν καλά πρόβατα να πιστεύεται σε παραμύθια.

ΕΛΕΝΗ

Αααα καλααααα!!! Τι αλλο θ ακουσουμε? Ο Χριστιανισμος επιβληθηκε????? Πριν τι υπηρχε??

Η Θεά Αθηνά

αγράμματη Ελενίτσα από το 1500 π.χ. έως το 300 μ.χ., δηλαδή 1700 χρόνια, για τους Έλληνες, υπήρχε το δωδεκάθεο του Ολύμπου. Από το 300 μ.χ. και μετά, δηλ.1700 χρόνια, μιλάμε για χριστιανισμό και ορθοδοξία. Με τους Ολύμπιους θεούς το ελληνικό πνεύμα έκανε θαύματα. Με την ορθοδοξία το ελληνικό πνεύμα θάφτηκε στην ανυπαρξία. Πήγαινε τώρα και πλύνε τα πιάτα, με προσοχή όμως μην τα σπάσεις, γιατί και γι αυτή τη δουλειά θα είσαι μάλλον ανίκανη.

ΕΛΕΝΗ

Εσεις λοιπον παρα...μορφωμενοι, να προσκυνατε το Δια μαζι με το Σωρρα!!!!! Βουρλα και μαλιστα...καμμενα!!! Εχετε σκυλιασει με την πιστη του Ελληνικου λαου γι αυτο βγαζετε τοση κακια για ανθρωπους που δεν ξερεται!! Μεινετε λοιπον με την κακια σας. Η θρησκεια μας δεν αναγκαζει κανεναν να την ακολουθησει. Ζηστε στην αγνοιααγνοια. Εσεις χανετε!

@ Ελενάκι

φαίνεται πήγες μόνο στην Εκκλησιά και όχι στο σχολείο γι αυτό δεν ξέρεις τι είναι ο θεός και έμεινες αγράμματη, σαν τον αγράμματο παπά που άκουγες εκεί και τον αστοιχείωτο παπά στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα. Έστω και τώρα κοπέλα μου πήγαινε στο σχολείο, να μάθεις τι είναι ο θεός να σωθείς, γιατί το παπαδαριό και οι εκκλησιές τους σε καταστρέφουν.

ΕΛΕΝΗ

Εσυ που ξερεις γιατι δε μου λες καλε μου ανθρωπε να μαθω κι εγω η..αγραμματη????

Ποιο ΣΥΡΙΖΑ απο τον Ιερώνυμο ,γίνεται ;

ΟΧΙ δεν γίνεται .

Ο Ιερώνυμος όταν τελειώσει απο αρχιεπίσκοπος

Τον βλέπω σύμβουλο του Τσίπρα επι των εκκλησιαστικών ,όπως η κ. Θάνου έγινε επι των νομικών.

Q

Ποιος μιλάει αυτός που έβγαλε το Σταύρο για τα λαθρόπιθικια

mourtias

Και λίγα λες φίλε

Αριστοτελης

Ιερωνυμος who? Εγώ προϋπήρχα πολύ πριν την θρησκεία που εκπροσωπεις

κωστας αιρετικος

Αυτο το λαο τον ευνουχισατε εδω και και 1900 χρονια πνευματικα κοινωνικα και ηθικα.Η εμφανιση του χριστιανισμου ο οποιος επικρατησε με καθε τροπο στην ρωμαικη τοτε αυτοκρατορια εδωσε τη χαριστικη βολη στο ελληνικο στοιχειο.Οχι σεβασμιωτατε και σας αποκαλω ετσι μονο και μονο εξαιτιας της ηλικιας σας και οχι της ιδιοτητας σας.Υηρξαμε πριν απο τα παραμυθια του αποστολου παυλου -ο οποιος δανειστηκε αρκετα στοιχεια απο την ελληνικη κοσμοθεωρια για χτισει το μαγαζακι του - και θα υπαρχουμε και μετα.................εσεις φροντισατε τοσα χρονια να καταστρεφετε τα εργα των εθνικων και να χτιζετε με τις πετρες των ναων τους τις δικες σας υπεραγορες σε αγαστη παντα συνεργασια με καθε αλλη αρχη.Δεν μας αφηνεις λοιπον στην ησυχια μας κι εσυ και οι θαυματουργες εικονες και τα παντοφλακια και οι αγιες ζωνες και τα λειψανα και τα κοκκαλα και τα τιμια ξυλα!!!!!!!!!!!!Η στο θειο στο ιερο δεν ειναι αποκλειστικοτητα καμιας θρησκειας πολλω δε μαλλον εαν αυτη στηριζεται στην παλαια και στη καινη διαθηκη.ΥΓ για κατι αναθεματα κατα των ελληνων που διαβαζονται ακομα στις εκκλησιες εχεις να μας πεις κατι?????

Απλα

Ολοσωστος.

...

Αν ανέφερες και το ιερό κάστανο δε θα είχα να προσθέσω τίποτα.

Aasharin

Να απαλλαγούμε απο καθε είδους θρησκεία στο επίσημο κρατος της Ελλαδας..ο καθενας να πιστευει οτι θελει στο ναο του κ σπιτι του...αρκετα..δεν ειμαστε ολοι χριστιανοι..και η λεξη Ελλαδα δεν σημαίνει ορθοδοξια..διαβαστε κ λιγο ιστορια ρε παιδια..αφορισμους έριχναν οι χριστιανοι(Ρωμαιοι-Ρωμιοι)στους Ελληνες..καψαν ναους,παπυρους,αγαλματα..διαβαστε..κανει καλο..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kalamarakia01

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες στον τουριστικό οδηγό tripadvisor

33
kanakakis0

Στόχος του υποψηφίου δημάρχου Κηφισιάς είναι η διασφάλιση πρόσθετων πόρων για το Δήμο και η διοχέτευσή τους σε έργα αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και όχι σε έργα βιτρίνας.