Αμβρόσιος: Αγράμματος και μοχθηρός ψευδολόγος ο Βούτσης

Αμβρόσιος: Αγράμματος και μοχθηρός ψευδολόγος ο Βούτσης

O Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλεία υπερασπίστηκε τον χαρακτηρισμό «βόθρος» που χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Κοζάνης για τη βουλή

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος στον Νίκο Βούτση,
με αφορμή την κόντρα που είχε ο πρόεδρος της Βουλής
την περασμένη εβδομάδα με τον Μητροπολίτη Κοζάνης, Παύλο, ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε «βόθρο» τη Βουλή.

Επανερχόμενος στο θέμα με επιστολή του στον Μητροπολίτη Κοζάνης, ο Αμβρόσιος υπερασπίστηκε τον χαρακτηρισμό αυτό παραθέτοντας μια φωτογραφία του Κώστα Ζουράρι με σαγιονάρες στη Βουλή και ρωτώντας: «Σε ποιο χώρο οι άνθρωποι πάνε, φορώντας τις σαγιονάρες τους; Ασφαλώς στον «καμπινέ»..."

Ταυτόχρονα αποκάλεσε τον Νίκο Βούτση αγράμματος και μοχθηρό ψευδολόγο για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του σε θέματα της ορθοδοξίας.

Δείτε παρακάτω την επιστολή του Αμβροσιου

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 

Κ.Κ. ΠΑΥΛΟΝ 

Σεβασμιώτατε, 
________Με πολλήν θλίψιν ανέγνωσα την είδηση, ότι ο κ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ωργίσθη καθ' Υμών, επειδή είπατε, ότι η Βουλή των Ελλήνων ομοιάζει με βόθρο! 
________Ούτε επικροτώ, ούτε όμως και αποδοκιμάζω τόν χαρακτηρισμό! Επιθυμώ όμως να Σας βοηθήσω στην Απολογία Σας. Γι' αυτό και παρακαλώ πρίν δώσετε μιά οποιαδήποτε απάντηση στον κ. Βούτση να τον ερωτήσετε: 
Κύριε Πρόεδρε, 
* Παρακαλώ, γνωρίστε μου σε ποιό χώρο της κατοικίας των οι άνθρωποι πάνε, φορώντας όχι παπούτσια και κάλτσες, αλλά τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΤΟΥΣ; Ασφαλώς στον «καμπινέ» και όχι βέβαια στο σαλόνι του σπιτιού τους! 
* Πως, λοιπόν, και γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε, όταν Βουλευτής και Υφυπουργός της Κυβερνήσεώς σας προσήλθε στη Βουλή φορώντας ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ; Μήπως αυτός ο κύριος υποβίβασε τον θεσμό της Βουλής; 
* Επί πλέον σας ερωτώ: Μήπως τα παρακάτω λόγια σας, χωρίς άλλη επεξεργασία, επιβεβαιώνουν τά λόγια μου; Διότι με δηλώσεις σας είπατε τα εξής φοβερά λόγια: «Η αξιωματική Αντιπολίτευση ξεκινάει από την αμηχανία, περνά στην νευρικότητα και φθάνει στην εξαλλοσύνη»! Αλήθεια, λοιπόν, όταν κάποιος χάνει την ηρεμία του, καί από την νευρικότητα φθάνει στην εξαλλοσύνη,ελέγχει άραγε τα λόγια του; Ασφαλώς όχι! Τότε ακριβώς το στόμα του ανθρώπου γίνεται ένας αληθινός βόθρος, από τον οποίον μόνον δυσοσμία αναδύεται! 
* Ώστε, κ. Πρόεδρε, μήπως είναι η ώρα να πάτε σε κάποιο ψυχο-οφθαλμίατρο και να ελέγξετε τήν πνευματική Σας όραση; 
_____Εμείς για να Σας βοηθήσουμε, παραθέτουμε την φωτογραφία του Υπουργού με τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ!_Σεβασμιώτατε, 
Καθώς εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ο κ. Βούτσης εμφανίζεται είτε ως αγράμματος είτε ως μοχθηρός ψευδολόγος! 
_Χθές από το Κανάλι ΕΡΤ είπε και κάτι άλλο: «Δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος»! 
__Υποδείξτε του, λοιπόν, νά ανοίξει το Σύνταγμα των Ελλήνων, όπου στο άρθρο 3 αναγράφονται και τα εξής:

«Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού»! 

Και έπειτα να τον ερωτήσετε: 
Κύριε Βούτση, τι είσθε; 
* ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ; 
* ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ; 
* ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΣ; 
* ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ; 
ή * ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ; 

Για Σας, λοιπόν, και για τους ομοίους με Εσάς κάθε βράδυ στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος ψάλλουμε τα εξής: 

«Οἱ μισοῦντες Σιών, αἰσχύνθητε ἀπό τοῦ Κυρίου, ὡς χόρτος γάρ πυρί ἔσεσθε ἀπεξηραμένοι» (Ἀντίφωνον τῶν Ἀναβαθμῶν, Μικρά Παράκλησις). 

Αλλά και σε κάθε Εσπερινό επίσης παρακαλούμε τον Χριστό μας με τα λόγια: 

«Ἐκλείποιεν ἁμαρτωλοί ἀπό τῆς γῆς καί ἄνομοι, ὥστε μή ὑπάρχειν αὐτούς. Εὐλόγει ἡ ψυχή μου τόν Κύριον» (Προοιμιακός) 

Και έπειτα από αυτά όλοι μαζί να του ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ! 
Επί δε τούτοις διατελώ 

Με περισσήν αγάπην για τον Χριστό μας 
και για την Ορθοδοξία μας 
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 
Καλάβρυτα, 10 Αυγούστου 2017

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διακατεχόμενος από μεγάλη οργή και αγανάκτηση για όλους αυτούς τους πολεμίους της Ορθοδοξίας μας, τους Γαβρόγλουδες και τους Βούτσηδες, κατ' ανάγκην διακόπτω την σιωπή μου, καθώς ευρίσκομαι περιοδεύοντας εδώ πάνω στα μαρτυρικά χώματα των Καλαβρύτων και παρακαλώ τον Θεόν να μας προστατεύσει από όλους αυτούς τους αστοιχείωτους, οι οποίοι Κυβερνούν τον Τόπο μας. 

ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ 
ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΞΙΣΤΑΜΑΙ! 
Οι θεωρούμενοι ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ, Πατριωτικοί κλπ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; Γιατί σιωπούν; 

Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, 
Κύριε Πάνο Καμμένε, 
Κυρία Φώφη Γεννηματά, 
Εσείς δεν ακούσατε τίποτα; 
Είμαστε ή «Δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος»; 
Δώστε μας μια απάντηση!

ΣΧΟΛΙΑ (68)

Andre

Ετσι όπως το πάει η εκκλησία μας σε λίγα χρόνια δεν θα έχει λόγους ύπαρξης.Δέ γίνετε σοβαρή δουλειά μόνο με ανοιχτές επιστόλες.Πρέπει όσο υπάρχει ακόμα λαός που πιστέυει στην Ορθοδοξία να βγαίνει στο δρόμο συχνότατα καιμε τις ενορίες μπροστά.

@ χριστιανούς

Αυτά που έκανε ο Χριστιανισμός, στον οποίο πιστεύετε, στον Ελληνισμό και στην αρχαία Ελληνική κουλτούρα κάποιοι δεν τα ξεχνούν. Ευτυχώς βέβαια αυτοί είναι λίγοι γιατί σε όλα τα πράγματα όταν γίνονται πολλοί αυτό χαλάει. Όποτε νεοελληνες μου έχετε μάξιμουμ 2000 χρόνια ιστορίας. Μην κορδονεστε για περισσότερα γιατί γενικά είστε λίγοι (παιδεία, επαγγελματική σταδιοδρομία, χώρα διαμονής = Ελλάδα). Κώστα, Γιάννη, Γιώργο ακουσσσσσς;;;; Κάλυψα με 3 ονόματα όλη την επικράτεια losers!

Dd

Ο βουτσης επειδή δεν ειναι Χριστιανός ορθόδοξος και πιστευει όπου γουσταρει δεν σημαινει και ολοι οι Έλληνες δεν έιναι χριστιανοί ορθοδοξοι.Οσο για τον σχολιατη που σχολιασε με το ζορι χρστιανος με την βάπτιση εχω να του πω με το που γίνει 18 μπορει να πιστεύει όπου θέλει χωρίς να τον ζορισει κανεις.

Επιτέλους ξυπνούν

Επιτέλους ξυπνά η Εκκλησία;;, Δεν ειμαι καθόλου θρήσκος αλλα φυσικά και προτιμώ την Ορθοδοξία, την διαφύλαξη των παραδόσεων απο το Ισλάμ που μας επιβάλλουν παρα την θέληση μας, τα gay pride της ανωμαλίας και την κατάργηση της αριστείας. Άμα ζούσε ο Χριστόδουλος κούνια που τους κούναγε. Και επειδή ο Αρχιεπίσκοπος ειναι κατώτερος των περιστάσεων ας αναλάβουν δράση οι άλλοι παπάδες που διαθέτουν κοφτερό λόγο

εκπροσωπεις μονον οσους ερχονται στο ναο

και οχι οσους εγιναν "ορθοδοξοι" με νηπιοβαπτισμο με το ζορι,οπως οι βουλγαροι.......

Σπύρος

Αυτοί είναι άθεη θα τα καταργήσουν όλα...αλλά τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει το ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ!

Ορθοδοξία @23:43

Έχεις δίκιο δεν ξέρω από θρησκεία. Η μάλλον δεν ξέρω από θρησκεία που έχει ιστορία μόνο 2000 χρόνια. Όταν υπερηφανεύομαι για τους αρχαίους Έλληνες δεν μπορώ να πιστεύω σε κάτι που δημιουργήθηκε μεταγενέστερα. Είναι οξύμωρο αδερφέ.

Πατήρ Καταβρόχθιος

Πάτερ, δεν είμαστε ορθόδοξος λαός, πάρε το χαμπάρι. Αν εσύ ο εκπρόσωπος της .... ορθοδοξίας μιλάς για τον συνάνθρωπό σου με τέτοιες ύβρεις, τότε πραγματικά δεν υπάρχει ορθοδοξία.

george

aristeri συνιστώσα εισαι σιγουρα και τεμπελης και ανικανος και δημοσιος κηφηνας σιγουρα.

+

ΑΞΙΟΣ!

ΕΛΛΑΣ

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

heli

Ο 30χρονος αυτοτραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εργασιών που διεξήγαγε στο οπλουργείο της στρατιωτικής μονάδας που υπηρετεί - Σταθερά κρίσιμη η κατάστασή του, υποβάλλεται σε εργαστηριακές εξετάσεις