Αλλαγή σκυτάλης στην Πήγασος: Στα χέρια του Σαββίδη «Έθνος» και «Ημερησία»

Αλλαγή σκυτάλης στην Πήγασος: Στα χέρια του Σαββίδη «Έθνος» και «Ημερησία»

Πλήρωσε 3.580.000 ευρώ για τις εφημερίδες - Άγονος ο πλειστηριασμός για τις συμμετοχές της Πήγασος σε άλλες εταιρείες, πλην των μετοχών του Mega - Σε φερόμενο ως άνθρωπο του Βαρδινογιάννη πέραση η Άνωση

Η εταιρεία Dimera, του Ιβάν Σαββίδη, είναι από χτες κάτοχος των σημάτων των εφημερίδων του Πήγασου
, «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ (τιμή εκκίνησης 2.500.000 ευρώ). Αντίστοιχα, με προσφορά 580.000 ευρώ (τιμή εκκίνησης 250.000 ευρώ) παίρνει και την οικονομική εφημερίδα Ημερησία (και τα τρία της εμπορικά σήματα- εφημερίδα και σάιτ).  Η εταιρεία Dimera εκπροσωπείται στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου εξελίσσεται η διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού, δια του δικηγόρου κ.Νικολάου Ανδρικόπουλου, ενώ η προσφορά της για τα σήματα των εφημερίδων ήταν η μοναδική που κατατέθηκε και μάλιστα  στην εκπνοή του χρόνου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις προσφορές.

Η εταιρεία παραγωγής Άνωση, κατακυρώθηκε στον κ.Χρήστο Χατζαρίδη που κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ- σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης είχε ορισθεί στις 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Χατζαρίδης, φέρεται να εκπροσωπεί εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η προσφορά είχε κατατεθεί ήδη από χθες.

Οι πιστώτριες τράπεζες που διενεργούν τους πλειστηριασμούς προσδιόριζαν  την τιμή πρώτης προσφοράς για το «Έθνος» στα 2,35 εκατ. ευρώ και για την «Ημερησία» στις 250.000 ευρώ. 

Εξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της Πήγασος, οι οποίοι χρειάστηκε να έρθουν σε συνεννόηση με τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» τα οποία είχαν συγκεντρωθεί όπως κάνουν κάθε Τετάρτη για την ακύρωση των πλειστηριασμών. Οι εργαζόμενοι εξήγησαν ότι ήθελαν να γίνει ο πλειστηριασμός, καθώς αποτελούσε την τελευταία τους ελπίδα για να πληρωθούν δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλονται και να επιστρέψουν στην εργασία τους. Όπως εξήγησαν «θέλουμε να γίνει ο πλειστηριασμός. Να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Κρίνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Είμαστε αιχμάλωτοι. Κάποιος πρέπει να πάρει τις εφημερίδες να δουλέψουμε».

Άγονος ο πλειστηριασμός για τις συμμετοχές της Πήγασος

Ο αναγκαστικός πλειστηριασμός της εταιρείας Πήγασος ολοκληρώθηκε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας και κηρύχθηκε άγονος για το σκέλος εκείνο που αφορούσε τον εκπλειστηριασμό μετοχών της Πήγασος σε άλλες εταιρείες, πλην των μετοχών του Mega.

Σε πλειστηριασμό  έβγαιναν η συμμετοχή της Πήγασος στην εκτυπωτική "ΙΡΙΣ” καθώς και στο πρακτορείο διανομής Τύπου "Ευρώπη”, αλλά και στην εταιρεία που εξέδιδε τα περιοδικά του ομίλου.

Ειδικότερα εκπλειστηριάστηκαν:

- 17.729.893 κοινές ονομαστικές μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 32.735.724 ευρώ, εκδόσεως της εταιρείας "Εκδόσεις Έθνος Ανώνυμη Εταιρεία". Η τιμή εκτίμησης και η τιμή πρώτη προσφοράς ορίστηκε στο ποσό των 50.000 ευρώ. 

- 300.036 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 7.130.100 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας Pegasus Magazines Publications Ανώνυμη Εκδοτική Εταιρεία. Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ. 

- 2.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 750.000 ευρώ, εκδόσεως της εταιρείας "Μέλλον Group (Γκρουπ) Ανώνυμη Εταιρεία Μέσω Επικοινωνίας" Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ. 

- 16.446 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 6.200.000 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως και Διανομής Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου – Ευρώπη". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 156.000 ευρώ.

- 10.909.850 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 32.722.350 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Εκτυπώσεις Iris Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στο 1 εκατ. ευρώ. 

- 678.736 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 1.050.000 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Ανώνυμη Εταιρεία Μουσικών Εκδηλώσεων και Παραγωγών Άνωση" ". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ.

- 3.199.000 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 9.597.000 ευρώ, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ έκαστη εκδόσεως της εταιρείας με την επωνυμία "Πήγασος Interactive Ανώνυμη Τεχνολογική Εταιρεία Ανάπτυξης και Παροχής Προϊόντων και υπηρεσιών στο Διαδίκτυο" Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

μακιςςς

από τον παλιό νονό της διαπλοκής Μπόμπολα στο νέο Σαββίδη. Είμαι σίγουρος ότι οι εξαθλιωμένοι οπαδοί των συλλογικοτήτων του Σύριζα τώρα ευχαριστιούνται που ανέλαβε ένα δικό τους παιδί. Τόσο χαιβάνια είναι. Δεν καταλαβαίνουν ότι το σύστημα αναπαράγεται με τις ευχές τους.

ckp

Από τον Λαμπράκη και τον Ψυχάρη στον Μαρινάκη. Από την οικογένεια Μπόμπολα στον Σαββίδη. Από τα τεράστια χρέη αυτών που ήθελαν να εξουσιάζουν κυβερνήσεις και πολίτες, περάσαμε, σε εξαγορά μέσω πλειστηριασμών, στους καινούριους που θέλουν να εξουσιάζουν τη χώρα. Τα χρέη ποιος θα τα πληρώσει; Αυτοί που δημιούργησαν τα χρέη θα έχουν καμιά συνέπεια; Οι εργαζόμενοι; Αυτή η χώρα δε σώνεται με τίποτα! Μια ζωή Ολυμπιακός Παναθηναϊκός (τώρα ΠΑΟΚ), ΝΔ ΠΑΣΟΚ (τώρα ΣΥΡΙΖΑ) και η λογική απούσα. Αν ούτε τα μνημόνια δεν μας κάνουν κράτος, η μετανάστευση είναι ο πιο δίκαιος και σίγουρος δρόμος. Αϊ σιχτίρ πια!

Κωστας

ο άνθρωπος που πλούτισε απο το πουθενα και ηρθε στην ελλάδα, αγόρασε πρώτα μια ομάδα για να εχει υποστηριχτές και μετα ξεκίνησε να αγοράσει οχι οτι πουλιέται αλλά οτι ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, έδωσε συνέντευξη και είπε πως θέλει να παρει εφημερίδες και κανάλια για να διαμορφώνει την κοινη γνωμη! Οποιος είναι έξυπνος κατάλαβε

Donald

είσαι επιεικώς άσχετος.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ ΡΕ ΣΥΡΙΖΕΟΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?ΠΑΛΙ Ο ΜΑΚΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ?

Θα έχουμε

αμερόληπτες εφημερίδες... (Εδώ γελάμε...)

Μεντινα

δεν θελουμε και εισαγομενους δολοπλοκους, εχουμε και τους δικους μας αν θελουμε

Donald

Είδαμε τα χαρια των δικών μας τόσα χρόνια. Μήπως είσαι μαζόχας;

...

Όταν βολεύει πάντως τον ''εκλεκτό'' μια χαρά γίνονται πλειστηριασμοί...Για να καταλάβει και ο τελευταίο ΟΥΓΚ τι σημαίνει Αριστερά.

Διας

Τα χρεη του Πηγασου θα του χαριστουν οπως εγινε στην ΣΕΚΑΠ ? Ωραια σπεκουλα. Αγοραζω τζαμπα επειδη εχει χρεη και μετα μου χαριζονται . Ο ορισμος της διαπλοκης.

ΣΤ.

μια υγιης επιχειρηση δεν εχει αγορασει ο Σαββίδης, μονο οτι ξεπουλιεται σε τιμη ευκαιρίας

Ελα

ε άντε ...τι κάθεσαι;; πάρε μια επιχείρηση εσυ. α ξέχασα....

@Ελα

τωρα αυτο που είπες ηταν εξυπνο; Εγω εχω επιχειρηση και την εχτισα απο την αρχη με κοπο, δεν πηγα να κανω τον μαφιοζο και να πλουτισω εις βαρος αλλων

Τωρα

Που πηρες φορα,δεν αγοραζεις κ την Μακεδονια που ειναι κ απο τον τοπο σου,λεω εγω τωρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thumbnail__19_

«Η πρόοδος του ελληνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προώθηση των εθνικών συμφερόντων» αναφέρει στο protothema.gr ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

rouvikwnas_vouli_art

Έκθετη η ΕΛ.ΑΣ. από την αποκάλυψη εγγράφου στο οποίο διατυπώνονται φόβοι για επιδρομή στη Βουλή, λόγω της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα – Είχε ζητηθεί από το Βουλή να εντατικοποιήσει τα μέτρα ασφαλείας - Με ΕΔΕ αναζητούν τώρα τις ευθύνες

8