Η εταιρεία Dimera, του Ιβάν Σαββίδη, είναι
από χτες κάτοχος των σημάτων των εφημερίδων του Πήγασου, «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ (τιμή εκκίνησης 2.500.000 ευρώ). Αντίστοιχα, με προσφορά 580.000 ευρώ (τιμή εκκίνησης 250.000 ευρώ) παίρνει και την οικονομική εφημερίδα Ημερησία (και τα τρία της εμπορικά σήματα- εφημερίδα και σάιτ). Η εταιρεία Dimera εκπροσωπείται στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου εξελίσσεται η διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού, δια του δικηγόρου κ.Νικολάου Ανδρικόπουλου, ενώ η προσφορά της για τα σήματα των εφημερίδων ήταν η μοναδική που κατατέθηκε και μάλιστα στην εκπνοή του χρόνου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις προσφορές.
Η εταιρεία παραγωγής Άνωση, κατακυρώθηκε στον κ.Χρήστο Χατζαρίδη που κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ- σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης είχε ορισθεί στις 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Χατζαρίδης, φέρεται να εκπροσωπεί εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η προσφορά είχε κατατεθεί ήδη από χθες.
Οι πιστώτριες τράπεζες που διενεργούν τους πλειστηριασμούς προσδιόριζαν την τιμή πρώτης προσφοράς για το «Έθνος» στα 2,35 εκατ. ευρώ και για την «Ημερησία» στις 250.000 ευρώ.
Εξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της Πήγασος, οι οποίοι χρειάστηκε να έρθουν σε συνεννόηση με τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» τα οποία είχαν συγκεντρωθεί όπως κάνουν κάθε Τετάρτη για την ακύρωση των πλειστηριασμών. Οι εργαζόμενοι εξήγησαν ότι ήθελαν να γίνει ο πλειστηριασμός, καθώς αποτελούσε την τελευταία τους ελπίδα για να πληρωθούν δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλονται και να επιστρέψουν στην εργασία τους. Όπως εξήγησαν «θέλουμε να γίνει ο πλειστηριασμός. Να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Κρίνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Είμαστε αιχμάλωτοι. Κάποιος πρέπει να πάρει τις εφημερίδες να δουλέψουμε».
Άγονος ο πλειστηριασμός για τις συμμετοχές της Πήγασος