Coca Cola, Unilever, Nestlé και Δέλτα αποσύρουν κάποια προϊόντα μετά τις απειλές για μόλυνση

Δείτε ποια προϊόντα αποσύρουν οι τέσσερις εταιρείες - Η Αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων υποστηρίζουν ότι απαλλοτρίωσαν συσκευασίες και ανάμειξαν τα προϊόντα με υδροχλωρικό οξύ

Στην απόφαση να αποσύρουν προληπτικά όλα τα προϊόντα τους που αναφέρονται σε κείμενο στο Διαδίκτυο ότι έχουν σκοπίμως επιμολυνθεί, προχώρησαν τέσσερις εταιρείες. Η Unilever, Coca Cola, Nestlé ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική τα συγκεκριμένα προϊόντα, ενώ η Δέλτα ανακοίνωσε ότι διακόπτει την διάθεση του  Φρέσκου Γάλακτος Πλήρες 1 λίτρου, επίσης στην Αττική.

Συγκεκριμένα, «σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, το οποίο αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων μας, οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές:

- Προχωρούμε άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

- Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)

- Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)

- Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

- Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

- Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

Από την πρώτη στιγμή, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας.

Διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές μας στους ακόλουθους αριθμούς χωρίς χρέωση:

- Coca-Cola: 800-11-55800

- Unilever: 800-11-99099

- Νestea: 800-11-55800

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους καταναλωτές και κάθε ενδιαφερόμενο με νεότερες ανακοινώσεις, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές.

Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών και των πελατών μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, για οποιαδήποτε αναστάτωση».

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία ΔΕΛΤΑ τονίζεται επίσης ότι «σε συνέχεια ηλεκτρονικής ανάρτησης, αναφορικά με το Φρέσκο Γάλα Πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία / μπλε χρώμα) και μετά από σύσταση των αρμόδιων αρχών, προχωράει προληπτικά στην προσωρινή διακοπή της διάθεσής του, στον Νομό Αττικής.

Το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Έλληνες κτηνοτρόφους και για περισσότερα από 60 χρόνια, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια. Πέρα από τη ζημιά που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται άμεσα ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία.

Η ασφάλεια, καθώς και η ποιότητα των προϊόντων μας, αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτες αξίες, τις οποίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υπηρετούμε, με κάθε κόστος.

Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης ΔΕΛΤΑ, στο τηλέφωνο 800 11 99 800».


Το απειλητικό μήνυμα στο Διαδίκτυο
Το απόγευμα της Δευτέρας, οι αστυνομικές αρχές τέθηκαν σε συναγερμό, μετά την ανάρτηση σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου ενός μηνύματος που ανέφερε ότι έχουν μολυνθεί με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ διάφορα τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης που απαλλοτριώθηκαν και θα επανατοποθετηθούν στα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ της Αθήνας. 

Η Αστυνομία και η Ασφάλεια θεωρεί ως άκρως σημαντική τη συγκεκριμένη ανάρτηση, κινητοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και διεξάγει έρευνες καθώς θεωρεί ότι δεν πρόκειται για μπλόφα αλλά για πραγματική ενέργεια αντιεξουσιαστικών ομάδων. 

Αξίζει να τονισθεί ότι το σχέδιο “Πράσινη Νέμεσις ΙΙ” όπως περιγράφεται στο site του αντιεξουσιαστικού χώρου αποτελεί συνέχεια του σχεδίου “Πράσινη Νέμεσις” που πριν ακριβώς από τρία χρόνια δηλαδή τα χριστούγεννα του 2013 όπως έγραφαν οι συντάκτες του κειμένου είχαν μολύνει με 100 ml υδροχλωρικό οξυ κουτάκια αναψυκτικών. 

To κείμενο που ανέβηκε στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας στο site του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει τα εξής: 
Προϊόντα των μεγαλοεταιρειών Coca Cola, Nestle, Unilever και ΔΕΛΤΑ (αναλυτικότερα αναφέρονται παρακάτω) έχουν δηλητηριαστεί με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ. Για ένα διάστημα, το οποιο δε θα αποκαλύψουμε καθώς δε θέλουμε να αποσυρθούν μερικώς οι παρτίδες που κυκλοφορούν, απαλλοτριώσαμε από γνωστες αλυσίδες super market σε όλη την Αττική τα προϊόντα αυτά.
 
Η σάλτσα για Ceasar σαλάτες τις Hellmans (που ανήκει στην Unilever) ήταν αρκετά εύκολη. Απλά τραβήξαμε το καπάκι με δύναμη, χωρίς να ξεσφραγιστει, αφαιρέσαμε 10mL του προϊόντος και προσθέσαμε 10mL χλωρίνη. Ανακινήσαμε, και το προϊόν δεν παρουσιάζει καμια εμφανή αλλοίωση.
 
Για το ''Φρέσκο γάλα'' της ΔΕΛΤΑ ήταν επίσης απλή η διαδικασία. Το μονο που χρειάστηκε ήταν να εμβολίσουμε μια σύριγγα στο πάνω μέρος της συσκευασίας, να γείρουμε τη συσκευασία, να αφαιρέσουμε 20mL του προϊόντος και να γεμίσουμε με 20mL υδροχλωρικό οξύ (HCl). ξαναπιεσαμε το χαρτόνι για να σιγουρευτούμε ότι δε στάζει και βεβαιωθήκαμε πως είναι σαν καινούργιο.
 
Για τις σάλτσες ντομάτας Pummaro (της Unilever) ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία με το γάλα, με τη διαφορα ότι χρειάστηκε να ανασηκώσουμε λίγο το πάνω μέρος της συσκευασίας, ώστε να τοποθετηθεί η σύριγγα, να αφαιρέσουμε 10mL προϊόν και να γεμίσουμε με 10mL υδροχλωρικό οξύ. Έπειτα απλά συγκολλήσαμε τα πλαϊνά του πάνω μέρους με λίγη κολλα σε ένα λεπτό πινέλο.
 
Για τα προϊόντα τις Nestle και της Coca Cola ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία: ξεκολλήσαμε ελάχιστα την ετικέτα τους, και στο σημείο της κολλας ανοίξαμε με πυρωμένο τσιμπιδάκι πολύ λεπτή τρυπα ώστε να χωρα ισα ισα η μύτη της σύριγγας και να αφαιρέσουμε 20mL απ' τα προϊόντα, επανατοποθετώντας 20mL υδροχλωρικού οξέως. Σφραγίσαμε την τρυπα με ελαχιστη σιλικόνη και απλά ξανακολλήσαμε την ετικέτα. Δεν υπήρξε κάποια εμφανής παραμόρφωση του προϊόντος.
 
Καθ' όλη τη διάρκεια τις διαδικασίας φροντίσαμε ώστε να μην αφήσουμε καθόλου γενετικό υλικό που να μπορεί να μας ταυτοποιησει, και επίσης μετά το τέλος τις διαδικασίας για όλα τα προϊόντα, καθαρίστηκαν επαρκώς, για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά.
 
Πιο συγκεκριμένα, απαλλοτριώθηκαν και δηλητηριάστηκαν:
-12 σάλτσες για Ceasar σαλάτες της Hellmans (Unilever)
-23 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ''Κλασσική'' (Unilever)
-11 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ''Πιο συμπυκνωμένη'' (Unilever)
-35 συσκευασίες ''Φρέσκο γάλα'' της ΔΕΛΤΑ
-12 μπουκάλια Nestea ροδάκινο, της Nestle
-10 μπουκάλια Nestea λεμόνι, της Nestle
-29 μπουκάλια Coca Cola Light


Τα δηλητηριασμένα προϊόντα θα επανατοποθετηθούν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων super market σε όλη την Αττική. Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αποτραπεί κάπως η διαδικασία επανατοποθέτησης, καθώς όπως τα απαλλοτριώσαμε έτσι και θα τα βάλουμε πίσω (μακριά από κάθα είδους ''ματια'', ηλεκτρονικά και μη). Η επανατοποθέτηση των προϊόντων θα ξεκινήσει 3 μέρες ακριβώς μετά την αποστολή του συγκεκριμένου μηνύματος (δηλαδή θα ξεκινήσει από τις 22/12/2016) και θα διαρκέσει ακριβώς 2 εβδομάδες (μέχρι τις 5/1/2017).
 
Επιχειρησιακή στοχοθεσία της συγκεκριμένης δράσης είναι το σαμποτάζ των παραπάνω εταιρειών μέσω της πλήρους απόσυρσης των προϊόντων τους για τις 2 αυτές εβδομάδες, καθιστώντας σαφές πως δεν αποσκοπούμε να προκαλέσουμε οποιαδήποτε ζημια σε καταναλωτές. Χτυπώντας το μαρκετιστικο προφίλ των συγκεκριμένων μεγαλοεταιρειών, επιδιώκουμε να τους προκαλέσουμε οικονομικό πλήγμα, καθώς, αν θέλουν να είναι ''ασφαλείς'' οι πελάτες τους, θα πρέπει να αποσύρουν όλες τις παρτίδες των προϊόντων που θα είναι στα ράφια για όλο το διάστημα κατά το οποιο θα διαρκέσει η δράση.
 
Για τη δημοσίευση του συγκεκριμένου προειδοποιητικού μηνύματος καθιστούμε υπεύθυνα τα καθεστωτικά μέσα στα οποια έχει αποσταλεί (Καθημερινή, Ζούγκλα, Bloko, Newsbeast). Σε περίπτωση μη δημοσίευσης, με ο,τι αυτό συνεπάγεται, καθαρά υπεύθυνα θα είναι πάλι τα συγκεκριμένα μέσα.
 
Με την ολοκλήρωση της δράσης θα δημοσιευτεί αναλυτικό κείμενο ανάληψης ευθύνης
”.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα για την υπόθεση αυτή έχει ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Για το θέμα ενημερώθηκαν από την ΕΛΑΣ, ο ΕΦΕΤ, καθώς και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο της ανάρτησης.

Υπενθυμίζεται, ότι ανάλογη απειλή είχε εκτοξευθεί με τον ίδιο τρόπο και το 2013.
Δείτε βίντεο:
Coca Cola, Unilever, Nestlé και Δέλτα αποσύρουν κάποια προϊόντα μετά τις απειλές για μόλυνση

ΣΧΟΛΙΑ (73)

Μαρία

καλο το παραμυθι αλλα δεν εχει δρακο!!!τραβηγμενο απ'τα μαλλια το σεναριακι

Μπλεκ

Ε καλα, Αλβανος ητανε

Συριζαίους αναρχοαπλυτους ψηφίζατε,

Δεν σας άρεσε να ζείτε σε χωρα... Λουστείτε τωρα την πρώτη φορά αριστερά...

Ακομμάτιστος

Το ίδιο είχε γίνει σε προηγούμενη κυβέρνηση προκατειλημμένε φίλε μου..

Άρρωστα μυαλά

Τίποτα περισσότερο. Κοινοί εγκληματίες είναι, επενδεδυμένοι ιδέες της φασιστεράς.

Προς ΘΕΜΑ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΟΧΙ ΘΑΜΜΕΝΟ

ΗΛΙΘΙΟΙ...

...ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΓΑΛΑ), κ μιλατε για ΑΓΩΝΑ. ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ για ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΕΣ,σπέρνοντας τον πανικό στους πολίτες. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ για ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ, να βγήτε μπροστά κ να ακολουθήσουμε κ εμείς. ΓΕΛΟΙΟΙ.

AI

Είναι ΓΤΠ... Θέλω να δω πως το φρέσκο γάλα με λήξη 7 ημερών θα φτάσει να πωλείται 14 μέρες μετά στα super markets. Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι μεγάλοι καραγκιόζηδες και πράσινη νέμεση my ass

@AI

Ε, αν έχεις πάει καμιά βόλτα απ το "site του αντιεξουσιαστικού χώρου" να δείς, όλοι είναι (ή μιλάνε σαν να είναι) 15χρονα που προσπαθούν να δειχτούν για να πιάσουν γκόμενα. Να είναι καλά οι μπαμπάδες των βορείων προαστίων που δίνουν στα βλαστάρια τους την πιστωτική για να κάνουν ψώνια πράσινης νέμεσις (και πράσινα άλογα) από το Σούπερ Μάρκετ, να πάρουν βενζίνη για μολότωφ από το βενζινάδικο, και μπύρες και μπάφους από την πλατεία Εξαρχείων.

Gianis

Να τα βλέπουν κάποιοι γιατι όταν τους λέμε ότι έχουμε Ελληνική κολα ξινιζονται

Dum Spiro Spero

γιατι ρε Γιαννη , εχεις το δικαίωμα να πεις στον οποιονδήποτε , τι "κολα" θα αγοράσει? Μετα να μας πεις και σε πια δουλεια να παμε. Να εχουμε το νου μας να μην πιασουμε δουλεια σε πολυεθνικη.Μετα θα φτασεις στο σημειο να μας πεις και τι εθνικότητας γυναίκα θα παντρευτούμε, επειδη υπαρχουν και ανύπαντρες Ελληνίδες? Φασιστικό ειναι , να μην εχω εγω το απόλυτο δικαίωμα της επιλογής.

Βασω

Οι συσχετισμοι ασχετοι! Καπως ετσι καταληγουν οι ανθρωποι να εχουν δικαιωμα "επιλογης"!! Χαχαχαα

Dum Spiro Spero

Δηλαδη, σε άλλα εχω δικαίωμα και σε άλλα οχι? Στις δημοκρατιες , εχω το "απόλυτο δικαίωμα επιλογής" σε ολα ,ειτε προιοντα, ειτε εργατικα κλπΓιαυτο καιμ δεν ειναι ασχετα τα παραδειγματα . Για ξαναδες, το τι δικαιώματα μου αφήνεις να εχω? φασιστικη νοοτροποια εχεις .

xan4625

Θα " λουξάρουμε" από εδώ κ πέρα.

ΚΘ

Αντε, "τα παιδια", προχωρουν και σε νεες μορφες παλης! Μετα τις βομβες, τις μολοτωφ, τις πυρπολησεις και τους ξυλοδαρμους, τωρα οι μαζικες δηλητηριασεις! Και εις ανωτερα παιδια της αριστερας. Το υπουργειο δημοσιας αταξιας του Τοσκα κανει απλα....υπομονη. Περαστικα σε ολους τους μακακες που ψηφισαν Συριζα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eirini

Η 32χρονη επανέλαβε ότι δεν τον έσπρωξε ποτέ,  ότι φοβήθηκε και τον κλείδωσε στο μπαλκόνι  περιμένοντας να έρθει η αστυνομία - Επέρριψε ευθύνες στην οικογένειά του για την κατάστασή  του - Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

5
20902716

Άκρως προβληματικές χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα για τον ορισμό του βιασμού - Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ούτε ως βάση συζήτησης τονίζει και ζητά να αποσυρθούν - «Η πρόταση είναι ακόμα χειρότερη από το ισχύον άρθρο 336» σημειώνει

2