Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μας επιτέθηκαν γιατί είμαστε μελαμψοί μουσουλμάνοι»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μας επιτέθηκαν γιατί είμαστε μελαμψοί μουσουλμάνοι»

Tι κατέθεσε ο τέταρτος Αιγύπτιος ψαράς Αχμέντ Αμπού Χαμαντ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μας επιτέθηκαν γιατί είμαστε μελαμψοί μουσουλμάνοι»
"Μας επιτέθηκαν γιατί είμαστε μελαμψοί, μουσουλμάνοι και θέλουν να φύγουμε από την Ελλάδα". Αυτό κατέθεσε σήμερα στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο τέταρτος Αιγύπτιος αλιεργάτης Αχμέντ Αμπού Χαμαντ. 

Ο εν λόγω μάρτυρας ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στο Πέραμα, κατέθεσε όσα έζησε ο ίδιος και οι οικείοι του τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 2012 όταν δέχθηκαν επίθεση στο σπίτι τους στο Πέραμα.
 
Κλείσιμο
Ο μάρτυρας ανέφερε πως η επίθεση έγινε από περίπου 15 άτομα που "φορούσαν όλοι μαύρα ρούχα... μπλούζες με γράμματα". 

Όπως είπε ο μάρτυρας όταν είδα τα γράμματα ήξερα πως είναι η Χρυσή Αυγή. Ξέρω το γράμμα "Χ". Ο κ. Αμπού Χαμαντ κατέθεσε πως οι δράστες χτυπούσαν με πέτρες και σίδερα την κεντρική πόρτα του σπιτιού τους και ότι ένας από αυτούς, που του έδωσε την αίσθηση πως είναι ο αρχηγός, φώναζε πιο πολύ από τους άλλους και του έλεγε "έλα να σου δείξω τι θα σου κάνει η Χρυσή Αυγή".

Ο μάρτυρας έχει αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή, όταν μετά την επίθεση πήγαν στο Τμήμα Κερατσινίου, δύο από τους δράστες για τους οποίους έδωσε σήμερα πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών τους λέγοντας πως είναι εκατό τοις εκατό σίγουρος πως είναι αυτοί που είδε από το παράθυρο του σπιτιού του.

Κατέθεσε επίσης πως στο Τμήμα αναγνώρισε και την φωνή εκείνου που φώναζε ενώ έδωσε περιγραφές και άλλων τριών δραστών διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν είναι απολύτως σίγουρος για αυτούς.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να μην προχωρήσει σήμερα η διαδικασία αναγνώρισης καθώς ήταν και πάλι απών ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους  Δημήτρης Αγριογιαννης και έτσι αυτό θα γίνει την επόμενη συνεδρίαση. 

Ακόμη ο μάρτυρας ανέφερε πως την επόμενη της επίθεσης είχε δεχθεί απόρρητη κλήση όπου ο καλών του είπε πως "θέλουμε να συναντηθούμε για όσα έγιναν χθες" και του πρότεινε αποζημίωση. Τότε, εκείνος του απάντησε: "να δούμε τι θα γίνει με τον Αμπουζίντ που είναι στο νοσοκομείο".

Τη δίκη παρακολούθησε σήμερα η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κουνεβα. Σε  δηλώσεις της η κυρία Κούνεβα τόνισε πως θα μεταφέρει στο ευρωκοινοβούλιο τα τεκταινόμενα στην δίκη της Χρυσής Αυγής ενώ εξέφρασε την συμπαράσταση της στην οικογένεια Φύσσα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης