LIVE

Κορωνοϊός

Ζητούν και τα ρέστα οι αστυνομικοί για τον καστανά!

Ζητούν και τα ρέστα οι αστυνομικοί για τον καστανά!

Σε ανακοίνωσή τους στο facebook αναφέρουν πως «η ύπαρξη μεγαλύτερων ίσως παραβάσεων, δεν δικαιολογεί τις μικρότερες» και λένε ότι δεν είναι δουλειά τους να δείχνουν  επιείκεια, αλλά της Δικαιοσύνης

Η υπόθεση του καστανά ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της περασμένης παρασκευής κατά τη διάρκειας χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε την οργή των πολιτών και σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως λόγω του ζήλου που επέδειξαν οι άνδρες της ομάδας «Ζ» σε βάρος ενός ηλικιωμένου βιοπαλαιστή.

To Twitter πήρε «φωτιά» αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης αφού κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έγινε μια τόσο μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν επτά αστυνομικοί, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, για τη σύλληψη ενός ηλικιωμένου ο οποίος δεν είχε άδεια για να πουλάει κάστανα και μάλιστα, η ώρα που η πλατεία  Αριστοτέλους ήραν γεμάτη από κόσμο και κυρίως από μικρά παιδιά!

Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, οι αστυνομικοί της ομάδας που έσπευσαν για να συλλάβουν τον καστανά... ζητούν τώρα και τα ρέστα και απαντούν στις επικρίσεις που δέχονται για τον υπέρμετρο ζήλο που φαίνεται να επέδειξαν, λέγοντας πως «η δικαιοσύνη είναι που πρέπει να αποφασίζει και να δείχνει την επιείκεια όπου χρειάζεται και όχι ο αστυνομικός».

Κι όμως, σε ανάρτηση στη σελίδα ΔΙΑΣ in Action στο  Facebook οι αστυνομικοί σχολιάζουν την υπόθεση της σύλληψης του καστανά, υπονοώντας μάλιστα πως ο ηλικιωμένος καστανάς προκάλεσε ένταση προκειμένου να κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου και να δημιουργήσει θέμα.

Κατά τους αστυνομικούς, «η ύπαρξη μεγαλύτερων ίσως παραβάσεων, δεν δικαιολογεί τις μικρότερες», ενώ σχολιάζοντας ότι επτά άτομα πήγαν για να συλλάβουν τον άντρα, υποστηρίζουν πως το βράδυ που έγινε το περιστατικό, εκτός από τον καστανά, υπήρχε στην πλατεία Αριστοτέλους κι ένα σύνολο κόσμου «που θα μπορούσε να μετατραπεί σε όχλο με απρόβλεπτες συνέπειες».

Τέλος, αναφερόμενοι στο γεγονός ότι ο ηλικιωμένος λιποθύμησε μετά την ένταση που προκλήθηκε, λένε πως παρά την αντίδραση του άντρα στον στον έλεγχο «που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αποτελεί αδίκημα», εκείνοι «διατήρησαν την ψυχραιμία τους και μάλιστα κάλεσαν ασθενοφόρο ώστε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια σε όποιο βαθμό ήταν αυτή αναγκαία».

Η ανάρτηση των αστυνομικών στο facebookΑναλυτικά η ανακοίνωση των Αστυνομικών: 
«Χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, έγινε ένα επεισόδιο που πήρε μεγάλη έκταση και βρήκε την ευκαιρία ο καθένας να αποδείξει την (χωρίς κόστος) ευαισθησία του.

Στην πλατεία Αριστοτέλους λοιπόν υπήρχε ένας πλανόδιος πωλητής που πουλούσε κάστανα.
Έγινε μια καταγγελία ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε άδεια και στάλθηκε εκεί μια Ομάδα ΔΙ.ΑΣ να ελέγξει αν αυτό ισχύει. Τελικά η καταγγελία είχε βάση. Ο παράτυπος ηλικιωμένος συμπολίτης μας άρχισε να φωνάζει και να ωρύεται, μέχρι που μετά από λίγο λιποθύμησε και δέχθηκε τις Ά βοήθειες από ασθενοφόρο που κάλεσαν οι αστυνομικοί.

Σήμερα παρατηρούμε την αγανάκτηση πολλών, όχι κατά εκείνου που παραβιάζει τους νόμους και τους κανόνες... αλλά εναντίων εκείνων που έχουν υποχρέωση να τους επιβάλουν.
Να δούμε λοιπόν μερικά δεδομένα:

1) Οι αστυνομικοί πήγαν εκεί έπειτα από καταγγελία συμπολίτη μας. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό σημαίνει ότι "χρεώθηκαν" ένα σήμα, και είναι υπόλογοι για την έκβαση του την οποία πρέπει να αιτιολογήσουν στην ημερήσια αναφορά τους.

2) Όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν προφανώς ότι ο συγκεκριμένος πωλητής δεν είχε την απαιτούμενη άδεια. Όπως είχαν υποχρέωση τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει στο τμήμα και ότι τα παράνομα προϊόντα πρέπει να κατασχεθούν.

3) Τότε εκείνος γνωρίζοντας ότι θα έχει κυρώσεις, άρχισε να φωνάζει αρχικά (για να μαζευτεί κόσμος) και μετά λιποθύμησε προφανώς από το άγχος του.

4) Οι αστυνομικοί παρά την αντίδραση του στον έλεγχο (που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αποτελεί αδίκημα), διατήρησαν την ψυχραιμία τους και μάλιστα κάλεσαν ασθενοφόρο ώστε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια σε όποιο βαθμό ήταν αυτή αναγκαία.

Τώρα λοιπόν όλοι οι αυτόβουλοι κριτές επικρίνουν τους αστυνομικούς επειδή:
α) Ασχολήθηκαν.

Ξεχνάνε όμως ότι είχαν υποχρέωση αφού υπήρχε καταγγελία.

β) Δεν ασχολούνται με πιο σοβαρά εγκλήματα. Ξεχνάνε όμως ότι η ύπαρξη μεγαλύτερων ίσως παραβάσεων, δεν δικαιολογεί τις μικρότερες.

γ) Ήταν πολλοί.. 7 αστυνομικοί για ένα καστανά;
Ξεχνάμε όμως ότι εκτός από τον καστανά, υπήρχε γύρω κι ένα σύνολο κόσμου που (όπως έχει γίνει στο παρελθόν) θα μπορούσε να μετατραπεί σε όχλο με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ο αστυνομικός οφείλει να επιβάλει αυτό που η συλλογική θέληση του λαού μας, εκφρασμένη μέσα από την νομοθετική διαδικασία των αντιπροσώπων του έχει καταρτίσει. Από όσο έχει δείξει η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών εφαρμόζει τον νόμο το ΙΔΙΟ, προς ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και προς ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ. Ακόμα και όταν αυτό έχει προσωπικό κόστος όπως πχ στην περίπτωση του αστυνομικού που έλεγξε τον πρώην υπουργό.
Η δικαιοσύνη είναι που ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίζει και να δείχνει την επιείκεια όπου χρειάζεται και όχι ο αστυνομικός».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο ηλικιωμένος καστανάς λιποθύμησε  
Τι υποστηρίζει ο καστανάς για το επεισόδιο με τους αστυνομικούς
Ο πρωταγωνιστής του περιστατικού μίλησε, πάντως, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, στην στην τηλεόραση του Alpha, λέγοντας ότι είπε στους αστυνομικούς να δουν τα χαρτιά του και ότι το μόνο που έλειπε ήταν η άδεια.

«Τους είπα, παρ' τα χαρτιά, δες τα χαρτιά, το μόνο που λείπει είναι η άδεια. Δεν έχω λεφτά να πάρω μια άδεια. Όχι, μου λέει, “επειδή δεν έχεις άδεια, θα στα πάρω”», είπε ο ηλικιωμένος.

Όπως εξήγησε, δεν μπορεί να ανανεώσει την άδειά μου επειδή χρωστάει 70.000 στο ΤΕΒΕ και στην εφορία από γραψίματα περίπου στα 70.000.

«Τώρα βγαίνω για να βγάλω κανένα φράγκο, μπας και πάρω την άδεια μου. Δεν μπορώ, με κυνηγάνε», είπε.Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (59)

Κλέαρχος

Στην δολοφονία του Παυλου Φυσσα ηταν 8 της ΔΙΑΣ στον καστανά 7.....

τελικά ο καστανάς τα κατάφερε!

Επιεικώς απαράδεκτο να τα βάζουμε με τους Αστυνομικούς...Δεν φτάνει που τους άφησαν κράτος και κόμματα άνευ ουδεμιάς υποστηρικτικής δήλωσης και αναγκάστηκαν να αυτοϋπερασπισθούν(!) πρέπει να εχουν να αντιμετωπίσουν και τα χιλιάδες εριστικά μηνύματα του διαδικτύου?? Την δουλειά τους κάνανε βάσει καταγγελίας..Μετά περιμένουμε να παίρνουν και θέση σε ακόμα σοβαρότερα περιστατικά και να θέτουν εαυτούς τους ασπίδα προστασίας μας!!!! Ντροπή και μόνον ντροπή....

πεστε

πεστα φιλαρακο πεστα!!! μονο οταν τσουξει ο κ@λος μας θελουμε τους αστυνομικους διπλα μας

zz

Δεν νομίζω οι αστυνομική να είχανε κάτι προσωπικό με τον καστανά , εάν είχανε φυσικά και πρέπει να διώκονται , αλλά διαβάζοντας ότι ο καστανάς χρωστά 70.000 ευρω στο ΤΕΒΕ αναρωτιέμαι αυτός δούλευε για την ψυχή της γιαγιάς του , δώριζε τα καστανά στους περαστικούς ? Εγώ λέει δεν έχω άδεια αλλά και λεφτά να την ανανεώσω , μάλλον επί σειρά ετών το ίδιο έλεγε σε αστυνομικούς , ότι δεν έχω λεφτά να την ανανεώσω , αφήστε με να δουλέψω και όταν μαζέψω την ανανεώνω , δεν μπορεί να μαζευτεί ένα τέτοιο ποσό από το πουθενά , όσο για τους περαστικούς που το παίζουνε πονόψυχη δεν λέει τίποτα , στην ΕΛΛΑΔΑ ανέκαθεν αυτό ισχύ , δεν βλέπουμε την κοτρόνα στο μάτι μας και βλέπουμε το σκουπίδι στο μάτι του αλλού και ας είναι από εμάς χιλιόμετρα μακριά , στην ΕΛΛΑΔΑ όλοι ξαφνικά αρρωσταίνουνε όταν συλλαμβάνονται για αδικήματα , όλοι ξαφνικά έχουνε ανάγκες , όλοι συστηματικά καινέ την ΕΛΛΑΔΑ και όταν συλλαμβάνονται ισχυρίζονται ότι είναι άρρωστη , ακόμη και εκεί ο ΕΛΛΗΝΑΣ δηλώνει ότι τους στηρίζει γιατί είναι καημένη η δράστες έχουνε ανάγκες να κάψουνε κάτι ως θεραπεία .

@zz

Τα ποσά στο ΤΕΒΕ δεν προκύπτουν ανάλογα με το εισόδημα. Είναι σταθερά, είτε βγάζεις πολλά, είτε καθόλου. Όπως λέει ο ίδιος, κάθε φορά που τον πιάνουν χωρίς άδεια του επιβάλουν 10000 Ευρώ πρόστιμο. Δεν θέλει πολύ να βρεθείς να χρωστάς δεκάδες χιλιάδες Ευρώ.

Ωραία

Τότε ας κάνει ο κάθε ένας ότι θέλει εις βάρος των υπολοίπων. Δυστυχώς είμαστε ρεζίλης λαός, το μπάχαλο πρέπει να σταματήσει είτε γιατρός είτε καστανάς είναι και τελικά ο κόσμος πρέπει να διαλέξει, τι θέλει.Στην γύρω περιοχή υπάρχουν και καστανάδες που έχουν άδεια.

Λολος

αχαχαχα αυτος ο τσιπρας θα βγαζει τη χωρα στην αναπτυξη και θα σας εχει κανει ολους λαικιστες του κερατα μεχρι τοτε.σας παιζει τρομερη μπαλα.σας ντριμπλαρει σαν τον νειμαρ με αποφασιστικοτητα μεσσι.ξυδι ρουσφετια του πασοκ και της νδ.μου γινατε απο τον καναπε σας ανθρωπιστες.βρε σε τα μας ?

Κόντρας

Ο Εθνικός μας καστανάς λοιπόν, χρωστούσε 15 χρόνια ΤΕΒΕ και καμμιά πεντακοσαριά γραψίματα. Επίσης, ήταν πρώην Πασοκτσής αλλά είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ (για να πάρει και καμμιά σεισαχθειούλα), νόμισε ότι με το Ροζ Πασόκ δεν χρειάζονται χαρτιά, και τέλος πίστεψε πως πέφτοντας κάτω και δια της τακτικής του ψόφιου κοριού θα την εγλύτωνε ακόμη μιά φορά. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ, ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ...

Ινδιάνος ΝΑ ευρω

αν ήταν μετανάστης δεν θα τον ενοχλουσαν

Φυστικακι Αιγινης

Όσοι άρχισαν να γράφουν διάφορες ασυναρτησίες για το "πώς μπορεί να φτάσεις να χρωστάς τόσα λεφτά στο ΤΕΒΕ" και "όλοι πρέπει να πληρώνουμε τα χρέη μας" με αφορμή τον καστανά (με αφορμή επαναλαμβάνω) δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Βρίσκουμε λογικό δηλαδή να χρεώνεται ηλικιωμένος που ψήνει κάστανα με 1000 ευρώ το δίμηνο, που αν δεν τα πληρώσει τοκίζονται με ασύλληπτα επιτόκια και φτάνει μετά από 4 χρόνια να χρωστάει το 120% της αρχικής οφειλής. Για πλάκα φτάνεις να χρωστάς 50 και 60 χιλιάρικα, ανεξάρτητα από το τι εισόδημα έχεις (ακόμα και μηδενικό) Δεν έχουν ιδέα πως χιλιάδες άνθρωποι έχουν χρεωθεί με απίστευτα ποσά γιατί έχουν ένα μπλοκάκι, μήπως και τους κάτσει κανένα ψίχουλο για να ζήσουν. Δεν έχουν ιδέα κάποιοι πόσος κόσμος φεσώθηκε από την εφορία τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες ευρώ και με εξανεμισμένο το εισόδημα του. Κάποιοι το μόνο που έχουν να πουν είναι "νόμος και τάξη" και "όλοι να πληρώσουν" με αφορμή έναν καστανά. Δεν μιλάω για κάτι που άκουσα, δεν μιλάω ακαδημαϊκά με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι και μια ποικιλία τυριών δίπλα. Μιλάω από προσωπική μου εμπειρία. Μερικοί ζείτε σε παράλληλο σύμπαν. Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει κρίση, τι σημαίνει αδιέξοδο, τι σημαίνει πνίξιμο ανθρώπων και ολόκληρων οικογενειών απ' αυτές τις παράλογες χρεώσεις. Όχι δυσκολία, πνίξιμο! Κανείς δεν σας ζητάει να βοηθήσετε. Αλλά τουλάχιστον, για πράγματα που δεν σας έχουν αγγίξει ούτε κατ' ελάχιστον, βουλώστε το επιτέλους για μία φορά.

jiannis

να χρωσταει 170 000 ευρω και να φταιει σε πολλους ο αλλος που εκανε την καταγγελια ????εεεεεεεεεεεε διαβαζωντας αυτα αρχιζω και πιστευω οτι ειχε δικιο ο παγκαλος πληρωνετε εσεις η υπολοιποι νομοταγης πολιτες για τους αλλους τους εξυπνακιδες που ενω δεν πληρωνουν ποτε τιποτες ,χρωστανε δεκαδες χιλιαδες ευρω στο κρατος και θα παρουν και συνταξη

ΓΙΩΡΓΟΣ

πως εφτασε ενας καστανας να χρωσταει 70000 στο κρατος; καποιοι θα τα πληρωσουν αυτα τα λεφτα οπως ολοι πληρωνουμε ολους αυτους που παραμελουσαν τις υποχρεωσεις τους ολα αυτα τα χρονια της ευημεριας ενω τα κοροιδα τα πληρωναν μεχρι το τελευταιο λεπτο. ομως παρ ολα αυτα καπως πρεπει να ζησει και αυτος και βρηκε ενα τροπο να βγαζει το μεροκαματο αντι να παει να κλεψει οποτε ας του δωσει την ευκαιρια το κρατος επειδη εαν τον παει στην φυλακη θα του πληρωνει το φαγητο του τα φαρμακα του και οτι αλλο χρειαζεται ενω ετσι τουλαχιστον θα βγαζει το μεροκαματο του μονος του αλωστε δεν ειναι και κανενας μεγαλοκαρχαριας ενας φουκαρας ειναι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης