Εισαγγελέας για υπόθεση Φαίης: Ενοχοι Στεφανάκης και Μαριαλένα

Εισαγγελέας για υπόθεση Φαίης: Ενοχοι Στεφανάκης και Μαριαλένα

«Ο Στεφανάκης χτύπησε τη Φαίη σε όλο της το σώμα. Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν το θάνατό της έγιναν στο τέλος το 23χρονο κορίτσι θα υπέφερε φρικτά» - Για Μαριαλένα: «Η συγγνώμη δεν αρκεί!»

Εισαγγελέας για υπόθεση Φαίης: Ενοχοι Στεφανάκης και Μαριαλένα
Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου για τους τρεις κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο για το θάνατο της 23χρονης Φαίης Μπλάχα πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ο βασικός κατηγορούμενος, Βαγγέλης Στεφανάκης χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Πρόκειται για τον έναν εκ των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης του ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης, καθώς ο Βαγγέλης Στεφανάκης φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση τόσο με την Φαίη, την οποία κατηγορείται ότι σκότωσε αλλά και την αδερφή της και σήμερα συγκατηγορούμενή του, Μαριαλένα Μπλάχα.
 
Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή σύμφωνα με το κατηγορητήριο και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση, δηλαδή την Μαριαλένα Μπλάχα και τον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεσης και φίλο του Στεφανάκη, Βικ Σαρελ.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, στην πρότασή της η εισαγγελέας ανέφερε πως ο Στεφανάκης δεν ένιωσε ποτέ συναισθηματικό έρωτα για την αδικοχαμένη Φαίη, ότι τον ενδιέφερε μόνο ο εαυτός του και ότι ήταν γοητευμένος που ήταν το «Μήλον Της Έριδος» για τις δύο αδερφές.

«Ο Στεφανάκης είπε ότι η Φαίη ήταν η επιλογή του όμως δεν είχε ξεφύγει ποτέ από την επιρροή της Μαριαλένας, όπως προέκυψε από τη συχνή τους επικοινωνία», είπε στην πρόταση της η εισαγγελέας.

Αναφερόμενη στα χτυπήματα που δέχτηκε η άτυχη κοπέλα στο κεφάλι της από τον κατηγορούμενο η εισαγγελέας είπε ότι αυτά ήταν ακαριαία και ότι προκάλεσαν τον εγκεφαλικό της θάνατο.

«Ο Στεφανάκης όμως δεν αρκέστηκε σε αυτά. Τη χτύπησε σε όλο της το σώμα. Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν το θάνατό της έγιναν στο τέλος το 23χρονο κορίτσι θα υπέφερε φρικτά», είπε η εισαγγελέας και υποστήριξε πως το επιχείρημα του Βαγγέλη Στεφανάκη ότι η αδικοχαμένη Φαίη έπεσε και χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του διαψεύστηκε διότι δεν υπήρχε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της κοπέλας.

«Είχε επίγνωση της δύναμης του»

Σχετικά με τον ισχυρισμό του Βαγγελή Στεφανάκη ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τη δύναμή του όταν χτυπούσε τη Φαίη η εισαγγελέας της έδρας παρέπεμψε στα όσα είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο πατέρας του Βαγγέλη Στεφανάκη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την αδικοχαμένη κοπέλα «μπιμπελό» και «μικρόσωμη».

«Η δυνατότητα της Φαίης να αντιδράσει στα χτυπήματα του ήταν ανύπαρκτη. Ο Στεφανάκης ήταν θιασώτης γυμναστηρίων, έκανε πολεμικές τέχνες και είχε επίγνωση της δύναμής του. Προκύπτει ότι ο Στεφανάκης δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για τη Φαίη. Κολακεύονταν επειδή είχε γίνει αντικείμενο διένεξης από τις δύο όμορφες αδερφές, έτρεφε αγάπη μόνο για τον εαυτό του», είπε η εισαγγελέας.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως ο Στεφανάκης γνωρίστηκε με τη Μαριαλένα στο γυμναστήριο, ενώ ήταν 24 ετών και γυμνασμένος.

«Γοήτευσε τη Μαριαλένα και εκείνος γοητεύτηκε από μία όμορφη και μεγαλύτερή του γυναίκα. Ο ισχυρισμός ότι γνωρίστηκαν τον Ιανουάριο του 2013 είναι αβάσιμος», είπε η εισαγγελέας και συνεχίζοντας την αγόρευσή της  ανέφερε πως όταν η Φαίη έγινε ζευγάρι με τον Στεφανάκη, η Μαριαλένα από προστάτιδα αδερφή έγινε ανταγωνίστρια.

«Χωρισμένη και χωρίς δουλειά έβλεπε την κατά εννέα χρόνια μικρότερη αδερφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκίνησε να τη διαβάλλει», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Δεν αρκεί η συγγνώμη

Σε ό,τι αφορά τη Μαριαλένα Μπλάχα η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και ανέφερε πως για την κατηγορουμένη, ο Στεφανάκης ήταν το «τρόπαιο» στο ανταγωνισμό που είχε αναπτύξει με την αδερφή της.

«Δεν αρκεί η συγγνώμη, πρέπει να υπάρξουν και πράξεις που να αποδεικνύουν τη μεταμέλειά της», ανέφερε η εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης