Λαγός σε Πατέλη: Πάρε 30 άτομα και κάνε επίθεση στα κομμούνια στο Πέραμα

Λαγός σε Πατέλη: Πάρε 30 άτομα και κάνε επίθεση στα κομμούνια στο Πέραμα

Αυτό αναφέρει SMS του βουλευτή της ΧΑ που βρέθηκε ύστερα από άρση απορρήτου στο κινητό του πυρηνάρχη της ΧΑ στη Νίκαια, λίγη ώρα πριν την επίθεση τον Σεπτέμβριο του 2013 μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον αφισοκολλητών του ΚΚΕ

Λαγός σε Πατέλη: Πάρε 30 άτομα και κάνε επίθεση στα κομμούνια στο Πέραμα
Εντολή στον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη για επίθεση στους αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα έδωσε ο Γιάννης Λαγός σύμφωνα με αποκαλυπτικό SMS.

«Πολύ καλά έκανες! Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν. Μάζεψε καμία 30αριά και πάνε από εκεί…». Αυτό αναφέρει το μήνυμα του βουλευτή της ΧΑ που βρέθηκε ύστερα από άρση απορρήτου στο κινητό του Πατέλη λίγη ώρα πριν την επίθεση τον Σεπτέμβριο του 2013 μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον αφισοκολλητών του ΚΚΕ στην λεωφόρο Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να τραυματίσουν εννιά από αυτούς.

Σύμφωνα με δικαστικές και αστυνομικές πηγές το εύρημα αυτό, ύστερα από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, δίνει μία νέα διάσταση στις έρευνες για την «δράση της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση». Οπως σημειώνουν οι ερευνητές της υπόθεσης «ίσως για πρώτη φορά φαίνεται με τέτοιο προφανή και εμφατικό τρόπο εντολή ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής προς τα μέλη της για αιματηρές επιθέσεις».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες η άνωθεν εντολή φέρεται να αφορά και τον «πυρηνάρχη» του Περάματος. Το SMS μάλιστα αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αναφέρει το Βήμα αφού εμπλεκόμενοι στην επίθεση στο Πέραμα είχαν συσχετισθεί και με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα λίγες ημέρες αργότερα στην Αμφιάλη.

Στις 23.55 της 13ης Σεπτεμβρίου 2013, περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν με λοστούς και καδρόνια σε ομάδα περίπου 30 ατόμων αφισοκολλητών του ΚΚΕ και τραυμάτισε αρκετούς από αυτούς ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα. Το μήνυμα Λαγού προς τους «πυρηνάρχες» για επίθεση φέρεται να έχει σταλεί στις 23.10.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία τους και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα είχαν κριθεί προφυλακιστέοι τα τρία από τέσσερα άτομα που είχαν αναγνωριστεί από τα μέλη του ΚΚΕ ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους είχαν επιτεθεί στο Πέραμα. Ο ένας από τους τέσσερις αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης