Ο δυνατός αέρας και η σφοδρή κακοκαιρία πλήττει κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί και στην Αττική.
Ειδικότερα στο Μαρούσι, στον Άγιο Θωμά, εδώ και αρκετή ώρα η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, μετά από μπλα άουτ. Αρκετοί αναγνώστες επικοινώνησαν με το protothema.gr και μας μετέφεραν την οργή τους για την αναπάντεχη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και ειδικά για την καθυστέρηση της ΔΕΗ όσον αφορά την αποκατάσταση του προβλήματος.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ προβλήματα υπάρχουν στο Μαρούσι και στον Ηράκλειο, ενώ η αποκατάσταση του ρεύματος αναμένεται να γίνει σε περίπου μία ώρα.
Κλείσιμο
Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τόσο στα βόρεια τμήματα του Λεκανοπεδίου όσο και σε Άλιμο και Ελληνικό από τους ισχυρούς ανέμους έχουν ξεριζωθεί δέντρα προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχει κάποιος τραυματισμός.
Η σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει όλη τη χώρα θα συνεχιστεί και αύριο.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.