Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Διαβάστε πού πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί
-Η κακοκαιρία σαρώνει όλη τη χώρα
-Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
- Συνεχίζεται και την Δευτέρα η κακοκαιρία 
- Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι και την Πέμπτη

Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Με χιόνια και κρύο έκανε ποδαρικό ο Δεκέμβριος. Από το Σάββατο χιονίζει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου, αλλά και βόρεια της χώρας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία σε αρκετές περιοχές να διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί θελήσουν να μεταβούν στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρρας - Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα και Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 18 – 28 χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 35 – 55 χμλ, στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, από το 9 – 30 χλμ. αλλά και στον δρόμο που οδηγεί από το Αμύνταιο στον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου στη Φλώρινα.

Κλείσιμο
Η κακοκαιρία σαρώνει όλη τη χώρα

Τρίκαλα: Συνεχίζεται από χθες το απόγευμα η χιονόπτωση στα ορεινά των Τρικάλων. Ανοιχτοί οι δρόμοι και επιθεώρηση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη στα «δύσκολα σημεία».  Το ύψος του χιονιού είναι στους 5-10 πόντους στα ορεινά της Καλαμπάκας και από τη θέση «Τζιατζιά» (πριν από το χιονοδρομικό του Περτουλίου) και πάνω. Από τα ξημερώματα βρέθηκε στη περιοχή ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης ο οποίος δηλώνει στο trikalavoice.gr ότι «στόχος μας είναι να διατηρήσουμε ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και το καταφέρνουμε καλά, χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα».

Ήπειρος: Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. την Κυριακή αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Για το λόγο αυτό, εφιστάται η προσοχή των πολιτών και καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Πάτρα: Σε πτώσεις κλαδιών δένδρων, αποκολλήσεις πινακίδων και μια σειρά άλλων ανάλογων περιστατικών καλείται να επέμβει την τελευταία ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία Πατρών που δέχεται αλλεπάλληλες κλήσεις. Χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθουμ καθώς ένας κάδος απορριμμάτων από τους ισχυρούς ανέμους είχε "πεταχτεί" στη μέση του δρόμου. Στο μεταξύ, θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στην περιοχή από χθες το βράδυ ενώ το πορθμείο Ρίου Αντιρρίου παραμένει κλειστό από - χθες το μεσημέρι.











Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα, Κυριακή:

Για σήμερα, Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις μεσημεριανές ώρες αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και τις δυτικές Κυκλάδες.

Tα φαινόμενα στα κεντρικά, δυτικά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, 16 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Κλειστή είναι από χθες το απόγευμα, περίπου στις 18:30, η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι στην Ζάκυνθο σήμερα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ, πράγμα που κάνει απαγορευτικό τον απόπλου των πλοίων από το λιμάνι του νησιού. 

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ακόμη, εκδηλώθηκαν το πρωί λόγω ισχυρών ανέμων και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε στις 7:25 το δρομολόγιο του Blue Star Paros για Πάρο,Νάξο, Ιο, Θήρα και του Βlue star Ithaki στις 7:30 για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Επίσης δεν εκτελέστηκαν ορισμένα δρομολόγια υδροπτερύγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ στις 1:15 το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα Παξούς.

Τα δρομολόγια όλων των πλοίων Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα γίνονται κανονικά.

Θα συνεχιστεί και την Δευτέρα η κακοκαιρία

Την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου:

Παροδικές νεφώσεις στη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, αναμένουμε την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου. Στην υπόλοιπη χωρά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονιά θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά προς νότο.

Τέταρτη, 4, και Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την Τέταρτη, 4, και την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης