«Εχουμε γονίδιο αλμπίνου γι' αυτό τα παιδιά μας είναι ξανθά»

«Εχουμε γονίδιο αλμπίνου γι' αυτό τα παιδιά μας είναι ξανθά»

Η γυναίκα που εμφανίζεται ως η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας εξηγεί γιατί δεν μοιάζει με τα παιδιά της – Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση

Μεξικό: Έξι νεκροί από έφοδο αγνώστων ενόπλων σε γιορτή
 «Εχουμε γονίδιο αλμπίνου γι' αυτό τα παιδιά μας είναι ξανθά»
Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση της μικρής Μαρίας, η οποία βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα και όπως αποδείχθηκε από το τεστ DNA οι άνθρωποι που εμφανίζονταν ως βιολογικοί της γονείς ουδεμία σχέση δεν είχαν τελικά με τον ξανθό άγγελο. Τώρα, τα βλέμματα στραμμένα είναι στη Βουλγαρία και στη Σάσα Ρούσεβα, μια 38χρονη Βουλγάρα που ισχυρίζεται ότι η Μαρία είναι το παιδί που άφησε στους Ρομά (Χρήστο Σαλή και Ελευθερία Δημοπούλου) πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, αφού δεν μπορούσε να τη ζήσει. Η Βουλγάρα αρνείται ότι πούλησε τη μικρή και όπως λέει είναι έτοιμη να την πάρει πίσω αν αποδειχθεί ότι είναι βιλογικό της παιδί.

Εν τω μεταξύ ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου οι εικόνες του ζευγαριού από τη Βουλγαρία, της Σάσα Ρούσεβα και του Ατάνα Ρούσεφ, που υποστηρίζουν ότι η μικρή Μαρία είναι δικό τους παιδί. Οι φωτογραφίες περιπλέκουν κι άλλο την υπόθεση, καθώς τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας δε φαίνονται να έχουν καμία εξωτερική ομοιότητα με το κοριτσάκι που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στον οικισμό των τσιγγάνων. Μάλιστα η μητέρα εμφανίζεται να έχει και άλλα παιδιά, ξανθά επίσης, τα οποία θα μπορούσαν να είναι αδέρφια της Μαρίας, καθώς όλα μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τη Daily Mail, πάντως, η οικογένεια του φερόμενου ως πατέρα της μικρής Μαρίας έχει το γονίδιο αλμπίνο, το οποίο μπορεί και να κληρονόμησε το ξανθό αγγελούδι. Αυτό ίσως και να εξηγεί τα ανοιχτά χαρακτηριστικά της Μαρίας.



Την ίδια ώρα, η Ρούσεβα, η οποία έφερε το πρώτο της παιδί στον κόσμο σε ηλικία 13 ετών, είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα πριν απο μερικά χρόνια για να δουλέψει σε ένα αγρόκτημα. Εκείνη την περίοδο έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, αλλά ξαφνικά έπρεπε να γυρίσει στην πατρίδα της γιατί έχασε τη δουλειά της. Μην μπορώντας να αντεπεξέλθει οικονομικά, άφησε το παιδί σε μία γυναίκα Ρομά με τη συμφωνία όμως κάποια στιγμή να την πάρει πίσω.



«Μου έλειπε η Μαρία αλλά δεν είχα χρήματα και δεν ήξερα τι να κάνω. Τηλεφώνησα πολλές φορές στη γυναίκα που κρατούσε το παιδί μου αλλά δεν ήξερα γιατί την κρατούσε για τόσο καιρό και δε μου την επέστρεφε. Δεν είχα πια χρήματα να παίρνω τηλέφωνα στην Ελλάδα και έτσι σταμάτησα τις προσπάθειες. Ποτέ όμως δεν ξέχασα το παιδί μου» ισχυρίστηκε η 38χρονη Βουλγάρα.



Οι φερόμενοι ως γονείς της Μαρίας συνελήφθησαν από τις βουλγαρικές αρχές με τη Ρούσεβα να λέει πως θέλει πίσω τη μικρή αν τελικά είναι το δικό της παιδί. Από την πλευρά του, και ο Ρούσεβα είπε πως δεν πούλησε το παιδί του. «Θέλουμε πίσω τη Μαρία αν είναι δική μας» είπε σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ο Ατάνα Ρούσεβα στους αστυνομικούς.


   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης