Εντυπωσιακές και συγκινητικές σκηνές υποδοχής εκτυλίχθηκαν στην Έμπαρο της Κρήτης, όπου έφτασε το Σαββατοκύριακο η Γιάννα Αγγελοπούλου, συνοδευόμενη από το σύζυγό της Θόδωρο, για την παρουσίαση του βιβλίου της «Γιάννα» ("My greek drama") σε εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο Ηράκλειο (στις 19:30).
Την εκδήλωση διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, την Εταιρεία Αλτσχάιμερ και την Ομάδα Συνεργασίας του ΣΕΟ.
Κατά την εκδήλωση, το Λύκειο Ελληνίδων θα κάνει τη Γιάννα Αγγελοπούλου επίτιμο μέλος, ενώ η ίδια θα μιλήσει για το συγγραφικό της έργο και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Με αφορμή την παρουσία της στην Κρήτη, η κυρία Αγγελοπούλου βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί το χωριό από το οποίο κατάγεται, στην Έμπαρο, όπου της ετοίμασαν θερμότατη υποδοχή.
Μάλιστα, το ζεύγος συγκινήθηκε τόσο από τις εκδηλώσεις χαράς και θαυμασμού, που ανακοίνωσε στο δήμαρχο της Βιάννου, Παύλο Μπαριτάκη, ότι αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα των μελετών για το βιολογικό καθαρισμό του λεκανοπεδίου της Εμπάρου αλλά και τμήματος του αρδευτικού της περιοχής.
Οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχή τους ευχαρίστησαν για τη δωρεά, ενώ μίλησαν με αγάπη για την οικογένεια που κρατά επαφές με το χωριό, διατηρώντας ακόμη το σπίτι του παππού της Γιάννας, αλλά και την περιουσία που έχουν στην περιοχή.