ότι άγνωστοι ξερίζωσαν την Ιερή Ελιά του Πλάτωνα, το δέντρο κάτω από το οποίο ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος δίδασκε τους μαθητές του τον 5ο αιώνα π.Χ., επιβεβαίωσε η διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το απίστευτο περιστατικό έγινε αντιληπτό την Πέμπτη και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, δράστες ήταν άστεγοι που χρησιμοποίησαν το δέντρο για να ζεσταθούν ή τσιγγάνοι που συχνάζουν εκεί.
Το ελαιόδεντρο βρισκόταν έως το 1976 στην Ιερά Οδό, μεταξύ των αριθμών 89-91, ξεριζώθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1976, όταν προσέκρουσε λεωφορείο στον κορμό του και ό,τι απέμεινε από τον αρχαίο κορμό, μεταφέρθηκε σε κτίριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κλείσιμο
Με ενέργειες του ίδιου πανεπιστημίου στη θέση του παλαιού ελαιόδεντρου φυτεύτηκε νεότερο το οποίο είχε τη μορφή τριών κορμών, διαμέτρου 30 εκ. περίπου έκαστος.
Σύμφωνα με την διεύθυνση Αρχαιοτήτων, ο ένας από αυτούς τους κορμούς ο οποίος είχε εν τω μεταξύ απονεκρωθεί αφαιρέθηκε την 6η Ιανουαρίου 2013 από αγνώστους. Ωστόσο, οι δύο ζωντανοί κορμοί παραμένουν ανέπαφοι.
Η Motor Oil, μέσα από την πρωτοβουλία «Φροντίζω τον Αθλητισμό», επενδύει συστηματικά στον ελληνικό αθλητισμό, δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά και στις ίσες ευκαιρίες