Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών και μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς θρησκευτικής ευλάβειας τελέστηκε και φέτος η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον αποκαλούμενο λόφο Γολγοθά, που δεσπόζει πάνω από την Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, στον Αλμυρό Μαγνησίας.
Την τελετή της Αποκαθήλωσης, καθώς και την αναπαράσταση της ταφής του Σώματος του Χριστού σε φυσική βραχώδη κρύπτη, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος.
Η συγκεκριμένη εκκλησιαστική εκδήλωση αποτελεί μια ζωντανή αναπαράσταση της κορύφωσης του Θείου Δράματος και έχει τις ρίζες της στο 1976, όταν διοργανώθηκε για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος, μετέπειτα Αρχιεπισκόπου, Χριστόδουλου. Έκτοτε καθιερώθηκε ως ετήσιο έθιμο, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο πλήθος πιστών από διάφορες περιοχές της χώρας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Καθώς τα εργαλεία πολλαπλασιάζονται και η τεχνολογία διεισδύει σε κάθε επιχειρησιακή λειτουργία, η ανάγκη για ξεκάθαρη κατεύθυνση γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Το ερώτημα όμως παραμένει ουσιαστικό: Ποιος μπορεί να συνδέσει το business με την Τεχνολογία στο επίπεδο των αποφάσεων;