Παιδικοί σταθμοί για... σκύλους, η νέα μόδα για τη luxury σκυλίσια ζωή
Μετά τα ξενοδοχεία σκύλων που εξυπηρετούν τους κηδεμόνες όταν δεν μπορούν να ταξιδεύουν με τα κατοικίδιά τους, τώρα ήρθαν και τα κέντρα ημερήσιας απασχόλησης και μάλιστα διαθέτουν και ... σχολικά
Ένας εξωτερικός παιδότοπος, που μόλις μπαίνει κανείς αντικρίζει μπαλάκια του τένις και βρεγμένα σκυλάκια από τις βουτιές στην πισίνα να τινάζονται αποτελεί μία επιλογή για κηδεμόνες με επιβαρυμένο πρόγραμμα, πολλές υποχρεώσεις και πολλές ώρες απουσίας από το σπίτι.
Μέχρι τώρα ήταν γνωστά τα ξενοδοχεία κατοικιδίων που εξυπηρετούσαν τους κηδεμόνες όταν έπρεπε να ταξιδεύσουν χωρίς τα ζωάκια τους. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον για ολοήμερη παραμονή κυρίως των σκύλων με στόχο να παίζουν, να εκτονώνονται και να κοινωνικοποιούνται- δημιουργούνται έτσι χώροι σαν παιδικοί σταθμοί, αλλά για σκύλους.
Μια τέτοια εγκατάσταση λειτουργεί εδώ και χρόνια στο Μαρούσι ως παιδικός σταθμός σκύλων, τον τελευταίο καιρό, όμως, διαθέτει και… σχολικό, αφού τα ζωάκια παραλαμβάνονται από τα σπίτια των κηδεμόνων τους. Ο Στέφανος Μυλωνάς, ιδιοκτήτης του χώρου μας γνώρισε τους τετράποδους φίλους του και εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής του. Η είσοδος στο πάρκο κοστίζει 10 ευρώ για όλη την ημέρα και οι τιμές για το σχολικό είναι περίπου στα 20-30 ευρώ αναλόγως την περιοχή. «Ξεκίνησα το πάρκο σκύλων το 2004, από το 1997 είμαι στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά το 2004 θέλησα να κάνω μία διαφορετική σχολή, τότε το διαδίκτυο δεν ήταν όπως σήμερα για να βρεις πολλές πληροφορίες, δεν ήξερα ούτε τι τιμή να βάλω. Το day care υπήρχε στο εξωτερικό ενώ στην Ελλάδα υπήρχαν μόνο ξενοδοχεία σκύλων, ακόμη και σήμερα δε ξέρω αν υπάρχει άλλο ημερήσιο πάρκο στην Αθήνα», λέει ο κ.Μυλωνάς.
Ο κ.Μυλωνάς με τα σκυλάκια στον «παιδικό σταθμό»
Την ιδέα όπως είπε, την πήρε από το εξωτερικό: «Εγώ πήρα την ιδέα από το εξωτερικό από ταξίδια στην Ιταλία και από τη Νέα Υόρκη που ήταν πολύ διαδεδομένο». Πριν πάει ένα σκυλάκι στο χώρο προηγείται μια αναγνωριστική επίσκεψη με τον κηδεμόνα του ώστε να δουν και οι δύο το χώρο και εκεί θα φανεί αν το σκυλί μπορεί να συνυπάρξει και αν θα ταιριάξει με τα άλλα σκυλάκια.
Κλείσιμο
«Είναι δουλειά των εκπαιδευτών να καταλάβουν ποια σκυλιά ταιριάζουν καλύτερα μεταξύ τους, είναι θέμα γνώσης και εμπειρίας», συνεχίζει ο κ.Μυλωνάς και εξηγεί ότι τα περισσότερα παίζουν μαζί αλλά κάποια πιο επιθετικά ή φοβικά είναι σε χωριστό χώρο μικρότερων γκρουπ. Αν κάποιο σκυλί δε ταιριάζει με κανένα άλλο δεν έχει νόημα για το ίδιο να είναι στο πάρκο γιατί δε θα περάσει καλά οπότε συνήθως και οι κηδεμόνες σε αυτές τις περιπτώσεις δε τα αφήνουν, «το σκυλί πρέπει να είναι χαλαρό και άνετο, πολλοί άνθρωποι δε δίνουν σωστή βάση στην κοινωνικοποίηση του σκύλου και είναι επιθετικό και φοβικό με όλους εκεί δεν έχει λόγο να έρθει στο πάρκο γιατί δε θα περάσει καλά, εμάς ο σκοπός μας είναι να είναι εντάξει το σκυλάκι». Προαπαιτούμενο για την είσοδο ενός σκύλου στο πάρκο είναι να έχουν μαζί το βιβλιάριό του και να έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια. Στο χώρο, εκτός του κήπου που τα σκυλάκια παίζουν υπάρχει και πισίνα που μπορούν να κολυμπήσουν, να κάνουν βουτιές και να παίξουν με τα μπαλάκια τους, εκεί πάνε σε μικρά γκρουπ όσα αγαπάνε το νερό γιατί κάποια δε θέλουν.
Εδώ και δεκαετίες η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας μετατρέποντας τις καθημερινές αγορές σε μια ολοκληρωμένη καταναλωτική εμπειρία.
Στην Παλαιόχωρα Χανίων, το BEYOND Luxury Retreat εισάγει μια σπάνια καινοτομία στην ελληνική φιλοξενία, δημιουργώντας αυτόνομο κτίριο διαμονής προσωπικού στο κέντρο του συγκροτήματος, με ίδια θέα και ποιότητα χώρου με τους φιλοξενούμενους!