Δεν πραγματοποιήθηκε ο ανοικτός διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών τετραετούς διάρκειας, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στη Διαύγεια της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε για την Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, στις 10:00 π.μ.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδικασία ακυρώθηκε έπειτα από προσφυγή ναυτιλιακής εταιρείας κατά συγκεκριμένων όρων του διαγωνισμού, οδηγώντας σε αναγκαστική αναβολή.
Η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη για την τετραετία ανέρχεται στα 668 εκατ. ευρώ, από 148 εκατ. ευρώ ετησίως προηγουμένως στα 167 εκατ. ευρώ ετησίως, με στόχο να καλυφθούν οι πραγματικές λειτουργικές ανάγκες του δικτύου άγονων γραμμών.
Το τελικό κόστος ανά σύμβαση θα διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία των πλοίων που θα επιλεγούν, καθώς τα νεότευκτα και τεχνολογικά πιο σύγχρονα σκάφη συνεπάγονται υψηλότερο μίσθωμα.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.