Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 66χρονης Ισραηλινήςσυγγραφέως Μικέλ Πελέκ που εξαφανίστηκε από τη θέση Καβούσι του Δήμου Ιεράπετρας.
Στις έρευνες συμμετέχουν ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα όπως drone, δυνάμεις της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, ενώ συνδράμουν και εθελοντές.
Η Ισραηλινή διέμενε στο Καβούσι και φέρεται να εξαφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2025, ωστόσο επίσημα η εξαφάνισή της δηλώθηκε από φίλη της την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025, οπότε και ξεκίνησαν οι έρευνες.
Σύμφωνα με το neakriti.gr, στην Κρήτη βρίσκεται ήδη από τις προηγούμενες ημέρες επαγγελματική ομάδα έρευνας και διάσωσης από το Ισραήλ. Τρεις Ισραηλινοί διασώστες συμμετέχουν στην επιχείρηση, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Interpol, τις ελληνικές αρχές, και την οικογένεια της αγνοούμενης.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.