Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο Προκαθήμενοι των Εκκλησιών της Αλβανίας και της Ελλάδος είχαν σύντομη συνομιλία, ενώ εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου από την καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.
Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο επίσκοπος Κρούγιας Αναστάσιος και οι ιερείς που συνοδεύουν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας στην Ελλάδα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εισήχθη, λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά σε νοσοκομείο των Τιράνων, όπου νοσηλευόταν με εποχική ίωση.
Αρχικά, η κατάσταση της υγείας του ήταν απολύτως σταθερή. Ωστόσο, η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στην Αθήνα. Η αεροδιακομιδή του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα με αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας και κατόπιν εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».
Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έως τα ομαδικά αθλήματα και τις δράσεις ευεξίας, η αθλητική κοινότητα της Motor Oil μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της και στηρίζοντας παράλληλα έναν σημαντικό σκοπό
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.