Συγκλονίζει ο πρόεδρος του χωριού Πιτσών της Κορινθίας, Γιάννης Νικολακόπουλος, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανούς τους δυο φίλους, τον Βασίλη και τον Δημήτρη, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους άνδρες της ΟΠΚΕσήμερα τα ξημερώματα.
«Ήμουν μαζί με τον Βασίλη και τον Δημήτρη και βλέπαμε τη φωτιά να πλησιάζει. Στο σημείο που βρισκόμασταν ήταν αδύνατο να φύγουμε. Μαζί μας ήταν κι ένα όχημα της πυροσβεστικής και μας λέει, ο πυροσβέστης : “Ελάτε μέσα κι όπου μας βγάλει …” Εγώ ακολούθησα τον πυροσβέστη και μπήκα μέσα στο όχημα. Φώναζα στον Δημήτρη και στον Βασίλη, να μην φύγουν μόνοι τους να έρθουν μαζί μας γιατί ήταν επικίνδυνο. Η φωτιά πλησίαζε και θα μας έκαιγε … Τους φώναζα κι εγώ κι ο πυροσβέστης αλλά αυτοί, τίποτα. Ξεκίνησαν να φύγουν από το σημείο με τα πόδια. “Εμείς θα πάμε από δω” μας είπαν κι έφυγαν… πήγαν προς άλλη κατεύθυνση και απανθρακώθηκαν τα παιδιά», λέει ο κ. Νικολακόπουλος.
«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Τη μια στιγμή ήμασταν μαζί και λέγαμε πώς θα σωθούμε από τη φωτιά και την άλλη στιγμή μαθαίνω ότι απανθρακώθηκαν…Οι οικογενειές τους ζουν ένα δράμα …Θρηνούμε, ολόκληρο το χωριό θρηνεί τα καλύτερα παιδιά του …» πρόσθεσε.
Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έως τα ομαδικά αθλήματα και τις δράσεις ευεξίας, η αθλητική κοινότητα της Motor Oil μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της και στηρίζοντας παράλληλα έναν σημαντικό σκοπό
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.