Ο κοινωφελής οργανισμός που ανακαινίζει ριζικά το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Ο κοινωφελής οργανισμός που ανακαινίζει ριζικά το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Το Kaizen Foundation προχωρά στην ανακατασκευή μιας από τις σημαντικότερες νοσοκομειακές δομές της χώρας, με δωρεά €3,8 εκ.

kaizen_kedriki
Το χαμόγελο και η αισιοδοξία αξίζουν σε κάθε παιδί που επισκέπτεται μια νοσοκομειακή δομή, για να εξεταστεί από γιατρό ή να νοσηλευτεί. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, οι δομές περίθαλψης που υποδέχονται παιδιά, να διαθέτουν ένα σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον, που διευκολύνει το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και παράλληλα βοηθά τους μικρούς ασθενείς και τους συνοδούς τους να αισθάνονται ηρεμία και ασφάλεια. Αυτός είναι και ο λόγος που το Γενικό νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα λίγα νοσοκομεία για παιδιά στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί και να υποδεχτεί μια νέα εποχή με τη συμβολή του Kaizen Foundation.

Από την ίδρυσή του, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες παιδιά με σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί στον πιο σημαντικό φορέα περίθαλψης παιδιών στη Βόρεια Αττική. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια άρχισαν να εμφανίζονται σημαντικές ελλείψεις, οι οποίες με τον καιρό πολλαπλασιάστηκαν, δυσχεραίνοντας τη δουλειά του υγειονομικού προσωπικού και την εξυπηρέτηση των μικρών ασθενών. Το Kaizen Foundation αντιλαμβάνεται τον σημαντικό ρόλο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και την άμεση ανάγκη για ανακαίνιση και γίνεται αρωγός σε αυτό το μεγάλο έργο, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς τη βελτίωση της περίθαλψης για κάθε παιδί που επισκέπτεται το νοσοκομείο. Έτσι, προχωρά σε μια μεγάλου βεληνεκούς δωρεά, μια από τις σημαντικότερες που έχει λάβει μέχρι τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 3,8 εκ. ευρώ για τη ριζική αναβάθμιση των υποδομών του νοσοκομείου.
ProtoThema3__1_
Από αριστερά προς δεξιά: O Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο Συνιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης. ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων θα είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο τα τελευταία 80 χρόνια και αναμένεται να μετατρέψει το νοσοκομείο σε ένα από τα κορυφαία της χώρας, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή των χειρουργείων, των κλινικών του πρώτου ορόφου, του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου, ενώ έχει γίνει μελέτη για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι εργασίες θα υλοποιηθούν σε τέσσερις διακριτές φάσεις με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2024, χωρίς να διαταραχθεί η συνεχής λειτουργία του νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα έργο, για το οποίο το Kaizen Foundation έχει λάβει την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και του διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου, ως αναγνώριση της σημασίας της πρωτοβουλίας για το κοινό καλό.
ProtoThema2__2_
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και οι εκπρόσωποι της Kaizen Gaming και του Kaizen Foundation
Ποιο είναι όμως το Kaizen Foundation; Το Kaizen Foundation είναι ένας κοινωφελής οργανισμός που προωθεί τη δίκαιη και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία για όλους. Πρόκειται για έναν νεοσύστατο οργανισμό, χρηματοδοτούμενο αποκλειστικά από την Kaizen Gaming, μια από τις μεγαλύτερες GameTech εταιρείες παγκοσμίως, με συνεχή και γρήγορη ανάπτυξη. Η εταιρεία έχει δείξει και στο παρελθόν το κοινωνικό της πρόσωπο, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, όπου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μεταξύ άλλων, προχώρησε σε δωρεά υγειονομικού εξοπλισμού, φορητών ΜΕΘ και απινιδωτών. Η ανάγκη για προσφορά ώθησε την εταιρεία να ιδρύσει το Kaizen Foundation, ώστε μέσα από αυτό να μπορέσει να υλοποιήσει δράσεις με ακόμη μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο, όπως είναι η ανακαίνιση του Παίδων Πεντέλης. Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Πάνος Κωνσταντόπουλος: «Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της, η Kaizen Gaming βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία. H ίδρυση του Κaizen Foundation είναι η φυσική εξέλιξη, το επόμενο βήμα που μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα, που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο, σε κάθε χώρα που η Kaizen έχει παρουσία. Είναι μεγάλη η συγκίνηση που ξεκινάμε από την Ελλάδα και από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Η ανακαίνιση αυτού του νοσοκομείου είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά μας».

Η δράση του Κaizen Foundation ξεκινά το 2024 από την Ελλάδα με το μεγάλο έργο της ανακαίνισης του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και θα ακολουθήσουν η Μάλτα, η Ρουμανία, η Πορτογαλία και η Βουλγαρία. Οι βασικοί πυλώνες δράσης του ιδρύματος εδράζονται στην κοινωνία, την εκπαίδευση και το περιβάλλον, στοχεύοντας να θέσει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο, δίκαιο και συμπεριληπτικό μέλλον για κάθε άνθρωπο.

Στην κεντρική φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης των εργασιών ανακαίνισης του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης