Εξάρχεια: «Προσπάθησε να τη βιάσει ενώ έξω ήταν εκατοντάδες αστυνομικοί», λέει ο γιατρός που έσωσε την 52χρονη

Εξάρχεια: «Προσπάθησε να τη βιάσει ενώ έξω ήταν εκατοντάδες αστυνομικοί», λέει ο γιατρός που έσωσε την 52χρονη

Ενας γιατρός ο οποίος έσωσε την 52χρονη συνάδελφό του από τις αρρωστημένες ορέξεις του 23χρονου μιλά στο protothema.gr

exarcheia-dragon-m2
Την ώρα που οι καταγγελίες σε βάρος του 23χρονου Σύριου «δράκου των Εξαρχείων» από γυναίκες-θύματά του λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων έζησαν από κοντά τη νοσηρή του δράση.

Ενας γιατρός ο οποίος έσωσε την 52χρονη συνάδελφό του από τις αρρωστημένες ορέξεις του 23χρονου μιλά στο protothema.gr και περιγράφει πως ο δράστης αποπειράθηκε να εγκλωβίσει το θύμα του στο ασανσέρ της πολυκατοικίας επί της οδού Στουρνάρη με πρόθεση να τη βιάσει.

Όπως λέει, ο «δράκος» δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι έξω από το κτίριο περιπολούσαν εκατοντάδες Αστυνομικοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου ενώ μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία δεύτερου ατόμου στο χώρο έγινε «καπνός». «Ήταν Πέμπτη, 16 του μηνός, είναι η ώρα που μπαίνω στο απογευματινό ιατρείο και όπως μπαίνω στην είσοδο της πολυκατοικίας και πάω προς το ασανσέρ για να ανέβω πάνω ακούω φωνές μέσα στο ασανσέρ, ακαθόριστες, δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν. Πίστεψα πως ήταν ανόητη απασχόληση του ασανσέρ στο οποίο ανεβοκατεβαίνουν πάρα πολλοί επαγγελματίες και είναι ανάγκη να είναι ανοιχτό.
Κλείσιμο
 

Τράβηξα με δύναμη την πόρτα, λέω 'ανοίξτε να πάμε στη δουλειά μας'. Με το που ανοίγω την πόρτα, στη μισή, βγήκε ένας τύπος τρεχάτος που δεν μπόρεσα ούτε καν να τον δω, τον είδα πολύ λίγο και πήγε προς την πόρτα της εξόδου. Τον ακολούθησα για 2-3 βήματα και μετά άκουσα τις φωνές της γιατρού μέσα που έλεγε 'βοήθεια' και είπα μήπως έχει χτυπήσει, μαχαιρώσει και γυρίζω πίσω να δω τι έγινε μέσα στο θάλαμο. Γιατί από έξω στην πολυκατοικία ήταν πάρα πολύ κόσμος και σώματα Ασφαλείας λόγω ότι ήταν παραμονή της 17 Νοέμβρη», λέει ο γιατρός που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον επίδοξο βιαστή και μιλά για το σοκ στο οποίο βρισκόταν η 52χρονη συνάδελφός του.

«Επιστρέφοντας μέσα είδα τη γιατρό κάτωχρη η οποία πραγματικά έτρεμε η κακομοίρα και μου λέει 'πήγε να με βιάσει, πήγε να με βιάσει'. Της λέω 'ηρέμησε, όλα έχουν τελειώσει' ευτυχώς ήταν η κατάλληλη στιγμή που πήγα να μπω εγώ μέσα και του κόπηκαν οι διαθέσεις και σηκώθηκε και έφυγε και της λέω 'ηρέμησε πάμε να δουλέψουμε'. Πήγε να τη βιάσει μου είπε και άρχισαν να τραβιούνται, να τον απωθεί. Είχε πιάσει την τσάντα αγκαλιά για να μην τη ληστέψει. Που να φανταστεί και αυτή ότι τέτοια ώρα, μέσα στο μεσημέρι μέσα στον κόσμο θα πήγαινε αυτός να ζητάει τέτοια πράγματα».

Παράλληλα, ο γιατρός δίνει και τα χαρακτηριστικά του μυστηριώδη άνδρα όπως τα ξεχώρισε στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που τον καταδίωξε. «Εγώ τον είδα σκούρο, λέγανε ανοιχτόχρωμα, ξανθά μαλλιά. Δεν ήταν ξανθός ο άνθρωπος αλλά υπολόγισε πόσο ταχύτατα έφυγε από εμένα. Ήταν νέο παιδί, ακαθόριστη ηλικία, 30-35, λεπτούλης και σφαιράτος», αναφέρει ο ίδιος.

Το προφίλ του «δράκου» των Εξαρχείων

Ροπή προς τα σεξουαλικά εγκλήματα είχε ο 23χρονος D. I. που συνελήφθη χθες Τρίτη (21/11) για τέσσερις επιθέσεις σε βάρος γυναικών στα Εξάρχεια, μεταξύ αυτών και μίας 13χρονης.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από αστυνομικούς της νοτιοανατολικής Αττικής στην πλατεία Κάνιγγος χθες το βράδυ και, όπως προέκυψε από την ταυτοποίησή του, είναι Σύρος και στο παρελθόν είχε μπει φυλακή στα Γρεβενά για απόπειρα βιασμού.

H φωτογραφία του άνδρα που αποκάλυψε το protothema.gr

exarcheia-dragon-m


O 23χρονος αποφυλακίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Αύγουστο, ενώ κατά το παρελθόν είχε προσαχθεί από την Ομάδα Δράση και η προσαγωγή αυτή συνετέλεσε καθοριστικά στην αναγνώρισή του από τα θύματα των επιθέσεων.

Οι επιθέσεις στα Εξάρχεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου (18/11) όταν ο άγνωστος προσέγγισε μία 13χρονη, την έπιασε από τη μέση και προσπάθησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Ευτυχώς το κορίτσι έβαλε τις φωνές και κατάφερε να ξεφύγει.

Δύο ημέρες μετά, δηλαδή στις 20 Νοεμβρίου, μια κοπέλα 29 ετών μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων και κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας περίεργος άντρας με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε, την πέταξε στο έδαφος και αφού της έκλεισε το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε καθώς το σημείο προσήλθαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση στην 29χρονη
Η στιγμή που ο «δράκος των Εξαρχείων» επιτίθεται σε 29χρονη για να τη βιάσει #shortsvideo


Την ίδια ημέρα, 10 λεπτά αργότερα, μάλλον ο ίδιος δράστης, έστησε καρτέρι και στην Ζωοδόχου Πηγής. Την ώρα που περνούσε από το σημείο μία 27χρονη της όρμησε και της έκλεισε το στόμα. Το θύμα προέβαλε αντίσταση και κατάφερε να ελευθερωθεί, με τον άνδρα να αποχωρεί τρέχοντας.


Ειδήσεις σήμερα:

Το προφίλ του «δράκου» των Εξαρχείων: Η φυλακή για απόπειρα βιασμού, οι επιθέσεις και η σύλληψη στην Κάνιγγος

Η ανάλυση της συμφωνίας για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς - Τι δίνει και τι παίρνει το Ισραήλ

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα - Συγκέντρωση ελεύθερων επαγγελματιών στις 11:30 και πορεία προς το υπ. Οικονομικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης