Έβρος: Οι Τούρκοι απομάκρυναν 350 παράνομους μετανάστες από νησίδες την Παρασκευή

Έβρος: Οι Τούρκοι απομάκρυναν 350 παράνομους μετανάστες από νησίδες την Παρασκευή

Δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που οι Τούρκοι προχωρούν από μόνοι τους σε απομάκρυνση μεταναστών από τον Έβρο

nisida_evros
Στη συνέχιση της ιστορικά πρώτης φοράς που οι Τούρκοι ενεργοποιούνται και απομακρύνουν σημαντικό αριθμό παράνομων μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προτού περάσουν στην Ελλάδα προχώρησε η Άγκυρα την Παρασκευή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τις προηγούμενες ώρες η τουρκική πλευρά απομάκρυνε μόνη της 350 άτομα από νησίδες στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο σε αριθμούς είχε συμβεί και την περασμένη Τετάρτη (7/6) όταν Τούρκοι είχαν καλέσει με ντουντούκες και τελικά απομακρύνει περίπου 300 μετανάστες από νησίδες στον Έβρο μετά το τηλεφώνημα του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών, Βασίλη Κασκαρέλη, με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, την Δευτέρα (6/6).

Στο τηλεφώνημα αυτό ο κ. Κασκαρέλης ο οποίος είχε συναντηθεί με τον κ. Φιντάν στην Άγκυρα όπου βρέθηκε με αφορμή την ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε συζητήσει μαζί του το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Η άμεση ανταπόκριση της Άγκυρας στο αίτημα της Αθήνας να μην επιτραπεί στους μετανάστες η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα προφανώς και θεωρείται ένα εξαιρετικά δείγμα των αποτελεσμάτων της απευθείας επικοινωνίας με στόχο τη συνεννόηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Άνθρωποι που γνωρίζουν την περιοχή του Έβρου σημειώνουν ότι αυτή την περίοδο υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση που λειτουργεί ως «καμουφλάζ» για τους διακινητές που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι σε αρκετά σημεία η στάθμη των νερών έχει υποχωρήσει σε σημείο που να είναι δυνατή η διάβαση του ποταμού με τα πόδια.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές είναι τέτοια η βλάστηση που ακόμα και τα drones που πετούν στον Έβρο αδυνατούν ορισμένες φορές να δώσουν καθαρή εικόνα.

Την ίδια ώρα, όμως, συνεχείς φαίνεται ότι είναι οι περιπολείες από τουρκικής πλευράς που εντοπίζουν και παίρνουν πίσω τους μετανάστες ενώ το ίδιο συμβαίνει αδιαλείπτως και από την ελληνική πλευρά των συνόρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι τρέχει ξαφνικά με τις στατίνες; Γιατί το Νο1 φάρμακο για τη χοληστερίνη μπαίνει πάλι στο μικροσκόπιο;

Τρεις γυναίκες αποχώρησαν από την Πλεύση Ελευθερίας - «Πρώτα γλυκούλες, τώρα δεν μας σηκώνουν τα τηλέφωνα»

Το θαύμα της Κολομβίας: Ζωντανά βρέθηκαν τα 4 παιδιά που αγνοούνταν 40 μέρες μόνα στη ζούγκλα!

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης