Νέα Ιωνία: «Μας απείλησαν αλλά ήταν... ευγενικοί» λέει ο επιχειρηματίας που μαζί με την οικογένειά του «έπεσε» στα χέρια ληστών

Νέα Ιωνία: «Μας απείλησαν αλλά ήταν... ευγενικοί» λέει ο επιχειρηματίας που μαζί με την οικογένειά του «έπεσε» στα χέρια ληστών

Όπως λέει ο 78χρονος, οι τρεις δράστες δεν έκαναν χρήση βίας, κρατούσαν όμως όπλα για εκφοβισμό

peripoliko_563_2
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε, τα ξημερώματα, σε σπίτι και κατάστημα οικογένειας, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 02:00, τρεις άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος τετάρτου ορόφου, στο οποίο έφτασαν μέσω της ταράτσας διπλανού κτιρίου. Στη συνέχεια, εισέβαλαν στον χώρο και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον 78χρονο επιχειημαία, τη σύζυγό του και την κόρη τους.

Οι ληστές ανάγκασαν τον 78χρονο να τους δώσει όσα χρήματα είχε στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια τον οδήγησαν στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διατηρεί κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Εκεί τον ανάγκασαν εκ νέου να τους δώσει όσα χρήματα είχε στο χρηματοκιβώτιο, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Ο άνδρας που έπεσε θύμα ληστείας, μίλησε στο Mega. «Δύο η ώρα, δύο και τέταρτο μπήκανε στο σπίτι. Πηδήξανε από τη διπλανή πολυκατοικία, τέταρτο με τέταρτο (σ.σ. όροφο). Τα γνωστά, αυτά που κάνουν αυτοί οι λωποδύτες. Μας απείλησαν, θέλανε κάποια λεφτά, ήταν πολύ ευγενικοί, πήραν κάποια χρήματα και φύγανε».

Όπως λέει ο 78χρονος, δεν έκαναν χρήση βίας, κρατούσαν όμως όπλα για εκφοβισμό. «Μας είχανε υπό επιτήρηση. Και εμένα και την κόρη μου και τη γυναίκα μου, μας είχαν υπό επιτήρηση, δεν ασκήσανε βία».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct6gylr37be1)

Αν και αρκετά τρομοκρατημένοι από τους τρεις αγνώστους που εισέβαλαν στο σπίτι τους, μεγάλη εντύπωση τούς προκάλεσε η… ευγένειά τους. «Μου έκανε και εντύπωση η ευγένειά τους. Δε μας ακούμπησε κανένας. Μας λέει συγκεκριμένα: ''δεν είμαστε κακοποιοί. Κλέφτες είμαστε''».

Οι τρεις δράστες οι οποίοι αναζητούνται, κατάφεραν να φύγουν με ένα ποσό άνω των 9.500 ευρώ και κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης από Θάσο: Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε σταθερή ανάπτυξη και μείωση φόρων

Φρεαττύδα: 22χρονος καρατέκα έσωσε τη 17χρονη από τους 4 αλλοδαπούς που προσπάθησαν να τη βιάσουν

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη των Ρομά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης