Πλαταμώνας: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι 2 τραυματίες του τροχαίου με το ΚΤΕΛ - Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι

Πλαταμώνας: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι 2 τραυματίες του τροχαίου με το ΚΤΕΛ - Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι

Υποβλήθηκαν σε νευροχειρουργικες επεμβάσεις - Οι υπόλοιποι τρεις που επέβαιναν στο δεύτερο ΙΧ είναι ελαφρά τραυματισμένοι - Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του ΚΤΕΛ 

ktel-troxaio
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ο 23χρονος και ο 28χρονος που τραυματίστηκαν στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, στην ΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα Πιερίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος που έγινε στον Πλαταμώνα με την εμπλοκή λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και στοίχησε τη ζωή σε έναν 19χρονο, υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και εξήλθαν από τα χειρουργεία απογευματινές ώρες, ενώ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Λόγω κρανιοεγκεφαλικων κακώσεων, και οι δύο υποβλήθηκαν σε νευροχειρουργικες επεμβάσεις. Η κατάσταση της υγείας του 23χρονου, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρίνεται πιο σοβαρή καθώς λόγω τραυματισμών υποβλήθηκε ταυτόχρονα και σε ορθοπαιδικη επέμβαση.

Τα πρώτα 24ωρα θεωρούνται πολύ κρίσιμα για την πορεία της υγείας και των δυο τραυματιών. Υπενθυμίζεται ότι από την φονική καραμπόλα σκοτώθηκε ένας 19χρονος, ενώ τραυματίστηκαν πέντε ακόμη άτομα, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Όλοι οι τραυματίες, καθώς και ο 19χρονος που έχασε τη ζωή του, επέβαιναν στα δύο Ι.Χ. οχήματα, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμό επιβάτη του λεωφορείου.

Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες 44, 42 κι 8 ετών που επέβαιναν στο δεύτερο Ι.Χ. είναι τραυματισμένοι ελαφρά και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:30, όταν το διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, κινούμενο επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα, εμβόλισε τα δύο, προπορευόμενα ΙΧ αυτοκίνητα ελάχιστα μέτρα μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αμάξια ήταν σταθμευμένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, ενώ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον οδηγό του λεωφορείου λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση, τα αυτοκίνητα φέρεται να είχαν σβηστά τα φώτα και είχαν σταθμεύσει στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του ΚΤΕΛ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, «δεν προέκυψε καμία παράβαση, από το αλκοτέστ (διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ ΜΗΔΕΝ) και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάστηκαν (κατάσταση λεωφορείου, ταχογράφος, κλπ)».

Η ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης:

Ο έμπειρος οδηγός του λεωφορείου μας, το οποίο ενεπλάκη σε Τροχαίο δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα, καθώς δεν προέκυψε καμία παράβαση, από το αλκοτέστ (διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ ΜΗΔΕΝ) και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάστηκαν (κατάσταση λεωφορείου, ταχογράφος, κλπ).

Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί, με την πλήρη διερεύνηση του συμβάντος, από τις αρχές. Αυτό που προέχει, για την εταιρεία μας, είναι η ανάρρωση των συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο ενός νέου παιδιού, από τους επιβαίνοντες στα δύο Ι. Χ. και την ευχή μας, να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά, θύμα της ασφάλτου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σουδάν: Ένα C-130, ένα C-27J και 15 κομάντο πάνε στην Αίγυπτο για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών

Εκλογές 2023 - Βαρουφάκης: Ελπίζω να μην πάμε στη δραχμή - Αν κλείσουν οι τράπεζες, υπάρχει το... σχέδιο «Δήμητρα»

Εκλογές 2023 - Μυλωνάκης: Μου την φύλαγαν, είχα αντιδράσει όταν υπήρχαν σκέψεις να κατέβουν με το κόμμα υποψήφιοι με τη Χρυσή Αυγή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης