Θεσσαλονίκη: Αρχαιοκάπηλος θα έστελνε δέμα με... 180 αρχαία νομίσματα στη Γερμανία

Θεσσαλονίκη: Αρχαιοκάπηλος θα έστελνε δέμα με... 180 αρχαία νομίσματα στη Γερμανία

Τα είχε κρύψει μέσα σε δοχείο λαδιού

arxaia-nomismata
Μέσα σε δέμα που παρέδωσε σε μεταφορική εταιρία, είχε κρύψει 180 αρχαία νομίσματα ένας 61χρονος στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο οι αστυνομικοί πέρασαν τελικά χειροπέδες.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα αρχαία αντικείμενα, εντόπισαν χθες (08/04), σε περιοχή της Χαλκιδικής και συνέλαβαν 61χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί της σύληψης ο εντοπισμός του δέματος που ο 61χρονος είχε παραδώσει σε μεταφορική εταιρεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και το οποίο επρόκειτο να παραλάμβανε... εικονικός παραλήπτης στη Γερμανία και που περιείχε, επιμελώς κρυμμένα εντός δοχείου με ελαιόλαδο, συνολικά 180 αρχαία νομίσματα.

nomismata02
nomismata8
Κλείσιμο


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες του στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 16 νομίσματα, ένα χάλκινο μενταγιόν, δύο κεραμικά ταφικά αγγεία και μία μολύβδινη βολίδα σφενδόνης -αντικείμενα δηλαδή που εμπίπτουν στις σχετικές προστατευτικές διατάξεις- καθώς και μεγεθυντικοί φακοί, καθαριστικά και αντιδιαβρωτικά εργαλεία και υγρό για τον καθαρισμό των νομισμάτων.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Από παραμύθια χορτάσαμε - Τσίπρας: Θα σας πω ένα παραμύθι για μια μικρή χώρα που τη λέγανε Ελλάδα

Νέο θέμα με Ραγκούση - Ακούστε καθαρίστρια να καταγγέλλει: Την είχαν ανασφάλιστη στο οικογενειακό ξενοδοχείο, την έδιωξαν μετά από έλεγχο

Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είμαι τράπεζα» είπε στον Χάρι όταν του ζήτησε να βάλει τη Μέγκαν στο μισθολόγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης