Χανιά: Λαγάνα-«γίγας» 70 κιλών και 4,20 μ. φέρνει... τη Σαρακοστή - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Χρησιμοποιήθηκαν 50 κιλά αλεύρι και 28 κιλά νερού για την παρασκευή της
Δεν θα μπροούσε να λείπει από το σαρακοστιανό τραπέζι η παραδοσιακή λαγάνα και σήμερα ένας φούρναρης από τα Χανιά φρόντισε να ζυμώσει μια λαγάνα-«γίγας» βάρους 70 κιλών μήκους 4,20 μέτρων και ύψους 180 εκατοστών.
Μιλώντας στο zarpanews.gr, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Χάρης Δημητρουλάκης, τόνισε πως χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες ώρες για την παρασκευή της.
«Είναι ο 26ος χρόνος που το κάνουμε αυτό. Κάποιοι το έχουν σταματήσει, εμείς όχι. Η λαγάνα ψήθηκε σε δυο πατώματα του φούρνου και η όλη διαδικασία διήρκεσε τρεις ώρες. Όσο για την τιμή της λαγάνας φέτος, αυτή πωλείται από 3-3.5 ευρώ μέχρι και 4 ευρώ».
Η λαγάνα γίγας που ζυγίζει 70 κιλά παρασκευάστηκε με 50 κιλά αλεύρι και 28 κιλά νερό.
Το νόστιμο παραδοσιακό ψωμί της ημέρας, το οποίο είναι πιο λεπτό και πλατύ σε σχέση με τα υπόλοιπα ψωμιά και είναι το βασικό για το σαρακοστιανό τραπέζι, συμβολίζει την έναρξη της Σαρακοστής.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.
Τα 71 Service Corners του Κωτσόβολου σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης που συνδυάζει τεχνογνωσία, άμεση εξυπηρέτηση και σιγουριά.