Κακοκαιρία «Gaia» - «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου: Έως και τα 3,5 μέτρα θα φτάσουν τα κύματα

Κακοκαιρία «Gaia» - «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου: Έως και τα 3,5 μέτρα θα φτάσουν τα κύματα

Μήνυμα για τους σφοδρούς ανέμους - Πού έχει σταλεί το 112

paralia-kymata-vraxia-5
Για την επέλαση ακραίων καιρικών φαινόμενων μιλά ο ειδικός Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος προειδοποιεί για τους θυελλώδεις ανέμους. Η κακοκαιρία «Gaia» πλήττει τη χώρα, ενώ με μήνυμα από το 112 έχει αποσταλεί σε κατοίκους Ηπείρου, Κέρκυρας και Γρεβενών.

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στα τεράστια κύματα στις ακτές.

«Μεγάλη προσοχή στους σφοδρούς κατά τόπους νότιους – νοτιοανατολικούς ανέμους και στις ακτές της βόρειας Ελλάδας από απόψε το βράδυ μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής», σημειώνει ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ3.

Έως και τα 3,5 μέτρα θα φτάσουν τα κύματα στις ακτές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, σύμφωνα με τον κ.Αρναούτογλου.

Αναλυτικά η ανάρτηση για την κακοκαιρία «Gaia»

Κλείσιμο
«ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ – ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

Σύμφωνα με το μοντέλο κυματισμού του poseidon.hcmr.gr, το σημαντικό ύψος κύματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2-2,5 μέτρα στις ακτές του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής και τα 3 με 3,5 μέτρα στις ακτές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης!!!

Κατά την ταπεινή μου άποψη για καλό και για κακό οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται σε λιμάνια και όρμους των παραπάνω θαλάσσιων περιοχών να μεριμνήσουν άμεσα για την ασφάλεια των σκαφών τους. Συνιστάται, επίσης, να αποφεύγεται ο απόπλους κάθε μικρού σκάφους μέχρι βελτίωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών».


Μήνυμα του 112 σε Ήπειρο και Κέρκυρα

Πρόσκαιρα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Ήπειρο από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών. Τα περισσότερα αφορούν σε φερτά υλικά και πέτρες που καταλήγουν στο οδόστρωμα και εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές όπως στα Τζουμέρκα, την Κόνιτσα και την Λάκκα Σουλίου.

Από το πρωί του Σαββάτου η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου παρεμβαίνει με οκτώ μηχανήματα για την αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου, σύμφωνα με το epiruspost.



Το μεσημέρι του Σαββάτου (10/12) οι κάτοικοι της Ηπείρου και της Κέρκυρας έλαβαν μήνυμα από την υπηρεσία 112 της Πολιτικής Προστασίας, για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων.

Μάλιστα, χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετές περιοχές της Κέρκυρας όπως Άγιος Ματθαίος, Χαλικούνας, Άγιος Γεώργιος, Αργυράδες, Άγιοι Δέκα, Σιναράδες, Κουραμάδες, Καστελλάνοι Μέσης, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, σύμφωνα με το corfutvnews.

Επίσης λόγω των ισχυρών νοτιάδων έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα διεξάγονται μόνο με κλειστού τύπου πλοία. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται ότι από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί, για αυτό και η Πολιτική Προστασία εφιστά την προσοχή όλων και ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Αν την έπιασαν επ' αυτοφώρω, δεν έχει ασυλία για την έρευνα χρηματισμού από το Κατάρ

Εύα Καϊλή: «Από τότε που θα βρεθείς στο Κατάρ, δεν θα είσαι ποτέ ο ίδιος» έγραφαν στο Instagram του σύντροφου της


Κλέλια Ανδριολάτου: O Παπακαλιάτης με έψαξε στο Instagram, είδε τη φάτσα μου και μου ζήτησε να πιούμε καφέ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης