Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους οδηγούς των δυτικών προαστίων η έξαρση του φαινομένου της κλοπής καταλυτών αυτοκινήτων από οργανωμένες συμμορίες.
Μια τέτοιου τύπου κλοπή πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα μόλις λίγα μέτρα από τον σταθμό του μετρό της Ανθούπολης με τις κινήσεις των τριών ανδρών να έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Σύμφωνα με τα βίντεο που ανήρτησε στην σελίδα της στο facebook η Δόμνα Γεροντοπούλου, η οποία μίλησε στο protothema.gr, μόνο τρία λεπτά χρειάστηκαν τα μέλη της συμμορίας ώστε να βρει την επόμενη ημέρα το αυτοκίνητο της χωρίς καταλύτη.
«Είναι τόσο εκπαιδευμένοι που μόνο λίγα λεπτά χρειάζονται πλέον για να αφαιρέσουν τον καταλύτη από ένα αυτοκίνητο. Δεν υπολογίζουν τίποτα. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως το αυτοκίνητο μου ήταν παρκαρισμένο μόλις λίγα μέτρα από το μετρό της Ανθούπολης και απέναντι από κολώνα φωτισμού του δήμου», δηλώνει.
Σύμφωνα με τα βίντεο, οι τρεις άνδρες με χειρουργικές μάσκες στο πρόσωπο, είναι ξεκάθαρο πως κατευθύνονται προς το σκουρόχρωμο Toyota Prious, το οποίο είναι παρκαρισμένο μπροστά από την είσοδο του σπιτιού.
Κλείσιμο
«Στο σημείο ήταν παρκαρισμένα κι άλλα αυτοκίνητα, αλλά εκείνοι είχαν βάλει στο μάτι το δικό μου. Είχαμε ακούσει για παρόμοιες κλοπές τις τελευταίες εβδομάδες εδώ στην γειτονιά. Τελικά ήμουν το επόμενο θύμα», αναφέρει η Δόμνα Γεροντοπούλου.
Και προσθέτει: «Όπως έμαθα κόβουν τους καταλύτες με ειδικά εργαλεία με λέιζερ μέσα σε λίγα λεπτά. Εγώ το κατάλαβα την επόμενη μέρα όταν έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο και άκουσα έναν θόρυβο, λες και είχε κοπεί η εξάτμιση. Είδαμε μετά τις κάμερες και καταλάβαμε τι είχε συμβεί».
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.