Ο σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ στην Ευρυτανία που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (12/3), με επίκεντρο την περιοχή της Στεφανιάδας στην Αργιθέα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Ιδιαίτερα επλήγη η Μονή Παναγίας Σπηλιάς, η οποία, για άλλη μια φορά, υπέστη βλάβες.
Όπως μεταδίδει το trikalavoice.gr και αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί, το Καθολικό της Μονής υπέστη σοβαρές φθορές, καθώς σε αρκετά σημεία «άνοιξε» στα δύο. Σοβάδες κατέρρευσαν πάνω στην Αγία Τράπεζα, ενώ έπεσαν και στα στασίδια του Ναού.
Σύμφωνα πάντα με την τοπική ιστοσελίδα, αυτή είναι η πολλοστή φορά που το Μοναστήρι υφίσταται ζημιές τα τελευταία χρόνια, ενώ το Καθολικό είχε παραμείνει κλειστό για πέντε χρόνια λόγω προηγούμενου σεισμού.
Δείτε εικόνες από τις ζημιές:
Η Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιάς (ή Μονή Σπηλιάς), επίσημα γνωστή ως Ιερά Σταυροπηγιακή Κοινοβιακή Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπηλιάς, αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά και φημισμένα προσκυνήματα της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα στην περιοχή των Αγράφων της Πίνδου.
Η Μονή βρίσκεται στην περιοχή της Αργιθέας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, κοντά στο χωριό Κουμπουριανά. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων, στις νοτιοδυτικές πλαγιές του όρους Μάραθος, πάνω σε βράχο, με θέα που θυμίζει αετοφωλιά.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.