Αγόρασε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 8.000 ευρώ και... τον άφησε στη μέση του δρόμου - Κατήγγειλε τον πωλητή για απάτη

Αγόρασε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 8.000 ευρώ και... τον άφησε στη μέση του δρόμου - Κατήγγειλε τον πωλητή για απάτη

Είδε την αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα οχημάτων - Ήταν «πειραγμένα» και τα χιλιόμετρα - Το περιστατικό σημειώθηκε το 2016, η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης

19_9b
Θύμα απάτης κατήγγειλε ότι έπεσε ένας άνδρας από την Κρήτη που ταξίδευσε στη Θεσσαλονίκη για να αγοράσει ένα πολυτελές μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 2.700 κυβικών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 51χρονος, όλα έγιναν το 2016 όταν είδε σε γνωστή ιστοσελίδα πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων, την αγγελία με το αυτοκίνητο 4χ4 της αρεσκείας του στην τιμή των 10.800 ευρώ. Αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιώτη πωλητή, αποφάσισε να μεταβεί από την Κατερίνη ένα συγγενικό του πρόσωπο, πρώην μηχανικός, προκειμένου να κάνει έλεγχο στο αυτοκίνητο και να δει αν αξίζει η αγορά κι αν δικαιολογείται η τιμή που ζητάει ο πωλητής.

Ο 75χρονος πρώην μηχανικός, αφού οδήγησε το αυτοκίνητο για περίπου δέκα χιλιόμετρα και το έλεγξε εσωτερικά και εξωτερικά, χωρίς να το πάει όμως σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο για έλεγχο, έδωσε το "πράσινο φως" στον υποψήφιο αγοραστή για να έρθει από την Κρήτη και να ολοκληρώσει την αγορά. "Είναι σε άριστη κατάσταση", του είπε συγκεκριμένα. Ο 51χρονος ταξίδευσε από τα Χανιά έως τη Θεσσαλονίκη και αφού είδε και ο ίδιος το αυτοκίνητο, του φάνηκε μια συμφέρουσα αγορά, ειδικά όταν ο ιδιώτης πωλητής δέχθηκε να μειώσει την τιμή της Mercedes στα 8.000 ευρώ από τα 10.800 ευρώ που ζητούσε αρχικά.

Τα αλλαγμένα χιλιόμετρα

Όπως ανέφερε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, το πολυτελές αυτοκίνητο φαίνονταν σε εξαιρετική κατάσταση και τόσο ο πωλητής όσο και ο πατέρας του, του εγγυήθηκαν ότι είναι άψογα συντηρημένο. Μόλις ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση, ο πρώην κάτοχος του παρέδωσε και το έγγραφο από το ΚΤΕΟ που είχε περάσει πρόσφατα το αυτοκίνητο και στις παρατηρήσεις έγραφε ότι τα πραγματικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου είχαν "πειραχτεί" και υπήρχε διαφορά περίπου 50.000 χιλιομέτρων στο καντράν.

Ο 51χρονος είπε στο δικαστήριο ότι δεν κοίταξε ποτέ το έγγραφο και ότι δεν γνώριζε πως είχε γυρισμένα χιλιόμετρα, αφού ούτε και στην αγγελία που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα αναγράφονταν σε κάποιο σημείο. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι μόλις αγόρασε το αυτοκίνητο και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι του Πειραιά, το όχημα τον "άφησε" από μηχανική βλάβη.

"Το λάθος μου ήταν ότι τον εμπιστεύτηκα. Ο πατέρας του με διαβεβαίωσε πως ο γιος του πρόσεχε σαν τα μάτια του το αυτοκίνητο και φαίνονταν να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το έγγραφο του ΚΤΕΟ μου το έδωσε μετά τη μεταβίβαση και δεν το διάβασα για να δω ότι είχε γυρισμένα χιλιόμετρα το αυτοκίνητο", κατέθεσε ο 51χρονος στο δικαστήριο.

"Στον λόγο της τιμής μου το αυτοκίνητο με παράτησε στα διόδια των Μαλγάρων, δεν έκανα ούτε 30 χιλιόμετρα. Σταμάτησα για να πληρώσω και μετά δεν ξεκινούσε. Καλούσα συνεχώς τον άνθρωπο που μου πούλησε το αυτοκίνητο όμως δεν απαντούσε στις κλήσεις μου", είπε φανερά εκνευρισμένος.

Στην συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στις 19.10.17, ανέφερε ότι στο αυτοκίνητο των 2.700 κυβικών, υπήρχε ένα βιβλίο servise το οποίο όμως ήταν πλαστό. Απατώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης, το θύμα είπε πως αν γνώριζε τα πραγματικά χιλιόμετρα του οχήματος αλλά και σε πόσο κακή κατάσταση ήταν μηχανικά, ουδέποτε θα προχωρούσε στην αγορά του.

Ύστερα από την μήνυση που κατέθεσε ο 51χρονος κατά παντός υπεύθυνου, κατηγορούμενοι βρέθηκαν ο πωλητής του αυτοκινήτου και ο πατέρας του αλλά και ο ιδιοκτήτης του συνεργείου που το θύμα κατηγόρησε για πλαστό βιβλίο servise. Ο πωλητής καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν καθώς δεν διαπιστώθηκε καμία εμπλοκή τους στην αγοραπωλησία.

Τι είπε ο πωλητής του αυτοκινήτου

Όπως υποστήριξε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο ιδιώτης πωλητής του αυτοκινήτου, είχε ενημερώσει τον αγοραστή για την διαφορά που υπήρχε στα χιλιόμετρα και, μάλιστα, ήταν ο λόγος που του μείωσε 2.800 ευρώ από την αρχική τιμή. Ο ίδιος δικαιολόγησε την διαφορά των χιλιομέτρων, λέγοντας ότι μία χρονιά νωρίτερα είχε αναγκαστεί να αλλάξει καντράν και ταχογράφο στο αυτοκίνητο λόγω βλάβης.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε επικοινωνήσει πολλές φορές τηλεφωνικά με τον 51χρονο αλλά και μέσω εξώδικου εγγράφου και τον είχε ενημερώσει ότι μπορεί να επιστρέψει πίσω το αυτοκίνητο και να τον αποζημιώσει πλήρως δίνοντάς του στο ακέραιο το ποσό της αγοράς αλλά και όσα χρήματα δαπάνησε για να το επισκευάσει. Ωστόσο, όπως είπε, ο 51χρονος δεν το δέχθηκε και κινήθηκε δικαστικά εναντίον του.

Σημειώνεται ότι ο άντρας με καταγωγή από την Κρήτη, τόνισε πολλές φορές στο δικαστήριο ότι δεν δέχθηκε να επιστρέψει το αυτοκίνητο πίσω καθώς ήθελε να τιμωρηθεί ο πωλητής για την απάτη και δεν ήταν σίγουρος ότι θα έπαιρνε τα μεταφορικά έξοδα που αναγκάστηκε να κάνει.

Ειδήσεις σήμερα:

«Θρίλερ» με την αποτέφρωση της σορού της Μάρθας Καραγιάννη

Ένοπλος προσπάθησε να μπει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Διαγνώστηκα με καρκίνο στο στήθος, εξομολογείται ο βουλευτής Καράογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης